Image default
Οικονομία

Ψηφιακές Συναλλαγές: Ανοίγει ο τέταρτος κύκλος voucher κόστους αγοράς και διασύνδεσης POS

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανοίξει ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές», που θα επιτρέπει την επιδότηση μέσω voucher μέρους του κόστους αγοράς και διασύνδεσης των POS.

Αυτό γνωστοποιήθηκε στη συνάντηση εργασίας που είχε χθες στο γραφείο του ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης με τους φορείς για τη διασύνδεση με POS.

Κεντρική προτεραιότητα η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS

Υπενθυμίζεται ότι η διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS μέχρι το τέλος του μήνα  αποτελεί  κεντρική προτεραιότητα για το οικονομικό επιτελείο, με τον κ. Χατζηδάκη να δηλώνει ότι «το έργο της διασύνδεσης θα ολοκληρωθεί πάση θυσία. Σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει την διακοπή, έστω και εν μέρει, της χρηματοδότησης της χώρας από το Ταμείο Ανάκαμψης, για ένα έργο μάλιστα που είναι προς όφελος της κοινωνίας και θα συμβάλλει καθοριστικά στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων, Ιωάννης Μασούτης, όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της ένωσης, υπογράμμισε την ανάγκη σωστής και άμεσης ενημέρωσης των μελών των φορέων για ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη διασύνδεση.

«Στο έργο της διασύνδεσης πρέπει να προχωρήσουμε μαζί, αντιμετωπίζοντας τυχόν προβλήματα που μας μεταφέρουν τα μέλη μας και δίνοντας τα απαραίτητα εργαλεία αλλά και το χρόνο στην αγορά να προσαρμοστεί σε ένα μέτρο που τελικά θα είναι προς όφελος της λειτουργίας της».

Όπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε κλίμα παραγωγικής ανταλλαγής απόψεων, ακούστηκαν προβληματισμοί και ζητήματα που έχουν τεθεί από τα μέλη των διαφόρων φορέων ώστε να υπάρξει μέριμνα για προγραμματισμό τυχόν αναγκαίων προσαρμογών. Υπήρξε συμφωνία για την άμεση ενημέρωση και από τους φορείς, των μελών τους, ώστε να γίνει εγκαίρως και με ορθό τρόπο η διασύνδεση.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε, εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ανοίξει ο τέταρτος κύκλος του προγράμματος «Ψηφιακές Συναλλαγές» που θα επιτρέπει την επιδότηση μέσω voucher μέρους του κόστους αγοράς και διασύνδεσης των POS.

Σχετικα αρθρα

Γιατί ο πόλεμος μεταξύ Ιράν και Ισραήλ δεν έχει επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου

admin

Δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο κρίνει τις περικοπές στις συντάξεις

admin

ΕΕ: Συναγερμός για την φθίνουσα ανταγωνιστικότητα

admin

«Καμπανάκι» Ντομπρόβσκις στην ΕΕ για τον νέο γύρο στον «πόλεμο δασμών» ΗΠΑ-Κίνας

admin

Η Κίνα υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ ακολουθούν τις «μη εμπορικές πρακτικές» για τις οποίες την κατηγορούν

admin

Εγνατία Οδός: Πιο κοντά στην υλοποίηση της διασυνοριακής γέφυρας Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο

admin

Έρχονται 2 δισ. κοινοτικό χρήμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Όλα τα προγράμματα εγγυήσεων και επιδοτήσεων

admin

Ο. Κεφαλογιάννη: Δημιουργούμε τις συνθήκες για μια νέα αρχή για τον ελληνικό τουρισμό

admin

Β. Τζώρτζης και Ν. Koυρογένης στο Naftemporiki TV: «Μακάρι σε όλους τους τομείς να είχαμε έναν επαγγελματία διαμεσολαβητή-διαπραγματευτή»

admin

Deutsche Bank και Morgan Stanley «βλέπουν» μόνο τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος

admin

Ο Κ. Χατζηδάκης στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον

admin

Είναι η Ινδία η νέα υπερδύναμη; Τι δείχνουν τα στοιχεία

admin