Image default
Πολιτική

Κοινό ανακοινωθέν 27 πρεσβειών για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Γιορτάζουμε αυτή την ιστορική στιγμή

Κοινό ανακοινωθέν 27 πρεσβειών για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Γιορτάζουμε αυτή την ιστορική στιγμή

γάμος

«Γιορτάζουμε αυτή την ιστορική στιγμή με τον λαό, το κοινοβούλιο και την κυβέρνηση της Ελλάδας» τονίζουν οι πρεσβείες των 28 χωρών, σχεδόν όλες ανεπτυγμένες οικονομίες και μέλη του ΟΟΣΑ, στις οποίες συγκαταλέγονται οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κοινό ανακοινωθέν με το οποίο χαιρετίζουν τη χθεσινοβραδινή υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα των ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο εξέδωσαν οι πρεσβείες 27 χωρών από την Ευρώπη, τη Βόρεια και τη Νότια Αμερική, την Ωκεανία και την Αφρική, οι οποίες έχουν ήδη νομοθετήσει παρόμοιες πρόνοιες, υποδεχόμενες κατ’ αυτόν τον τρόπο με επευφημίες την Ελλάδα στο «κλαμπ» των 37 πλέον κρατών που έχουν κατοχυρώσει αναγνώριση και ίσα δικαιώματα για οικογένειες με γονείς ίδιου φύλου.

«Γιορτάζουμε αυτή την ιστορική στιγμή με τον λαό, το κοινοβούλιο και την κυβέρνηση της Ελλάδας» τονίζουν οι πρεσβείες των 28 χωρών, σχεδόν όλες ανεπτυγμένες οικονομίες και μέλη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), στις οποίες συγκαταλέγονται οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η επέκταση του θεμελιώδους δικαιώματος στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια ήταν ένα σημαντικό ορόσημο στη διαδρομή προς την ισότητα και την αξιοπρέπεια για όλους στις χώρες μας», προσθέτουν.

Πρόκειται ουσιαστικά για μία δημόσια έκφραση πολιτικών συγχαρητηρίων στην Ελλάδα για την απόφασή της να προβεί σε ένα τολμηρό βήμα που έχουν ήδη κάνει δεκάδες άλλες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου, γενόμενη μάλιστα η πρώτη ορθόδοξη χώρα που υιοθετεί τέτοιο νομοθέτημα.

Πέρα από τις πρεσβείες των ΗΠΑ και των τριών μεγαλύτερων ευρωπαϊκών οικονομιών, το κείμενο υπογράφεται επίσης από τις αντιπροσωπείες: του Καναδά, της Ισπανίας, της Ολλανδίας, του Βελγίου, της Σουηδίας, της Ελβετίας, της Φινλανδίας, της Αυστρίας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας, της Δανίας, της Νορβηγίας, της Ισλανδίας, της Εστονίας, της Μάλτας, του Λουξεμβούργου, της Νοτίου Αφρικής, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, του  Μεξικού, της Χιλής, της Αργεντινής, της Κολομβίας και της Ουρουγάης.

Nous saluons la décision du Parlement grec de légaliser le mariage entre personnes de même sexe c’est une bonne nouvelle pour la 🇬🇷 pour les droits des personnes, pour l’égalité et la dignité. Déclaration des 27 ambassades accréditées à Athènes https://t.co/blKlsvug7v pic.twitter.com/4oFnD5c4kB

— Laurence Auer (@laurenceauer) February 16, 2024

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Ισραηλινή πρεσβεία στην Ελλάδα: Το Ιράν εκτόξευσε drones από το έδαφός του

admin

Η Γερμανία απαγόρευσε στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο στη χώρα λόγω ομιλίας του – Η ανάρτησή του

admin

Απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία επιβλήθηκε στον Βαρουφάκη λόγω ομιλίας του για τον πόλεμο στο Ισραήλ

admin

Απαγόρευση κάθε πολιτικής δραστηριότητας στη Γερμανία επιβλήθηκε στον Βαρουφάκη μετά από ομιλία του στο Βερολίνο

admin

Ανδρουλάκης: Καμία σταθερότητα δεν κρίνεται στην κάλπη της 9ης Ιουνίου

admin

Κασσελάκης: Πληρώνουμε όπως η Σουηδία, αγοράζουμε όπως η Βουλγαρία και υπάρχει ελάχιστη ιδιωτική επένδυση

admin

Ανδρουλάκης: «Καμία σταθερότητα δεν κρίνεται την 9η Ιουνίου»

admin

Υπουργός Εξωτερικών Κύπρου: Καμία συζήτηση έξω από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα για το Κυπριακό

admin

Θεοδωρικάκος στο Φόρουμ Δελφών: Εθνικές προτεραιότητες το δημογραφικό και ο παγκόσμιος Ελληνισμός

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Είμαστε απόλυτα αντίθετοι με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του δικαστικού χάρτη

admin

Ανδρουλάκης: «Η χώρα χρειάζεται ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση»

admin

Οικονόμου στον ΣΚΑΪ: Οι Eυρωεκλογές δεν είναι πλάκα, έχουν διακύβευμα και διλήμματα τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα

admin