Image default
Πολιτική

Κοντογεώργης: Έως τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που έχουν ωριμάσει

Τη βεντάλια των νέων μεταρρυθμίσεων που είναι προ των πυλών, ανοίγει, με άρθρο του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, ενώ κάνει ειδική μνεία στην ακρίβεια και τα αιτήματα των αγροτών.

Αναλυτικώς, «η κυβέρνηση, πίστη στη λαϊκή εντολή και συνεπής με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της, προχωρά τις μεταρρυθμίσεις που έχει προγραμματίσει σε όλους τους κρίσιμους τομείς που επηρεάζουν την καθημερινότητα των πολιτών: δικαιοσύνη, υγεία, δημόσια διοίκηση, παιδεία, ασφάλεια, δικαιώματα κ.ά.», σημειώνει εισαγωγικώς.

Ενώ διευκρινίζει στη συνέχεια ότι «η κλιματική αλλαγή και η ανάγκη προσαρμογής, καθώς και οι εξωγενείς κρίσεις θέτουν πλέον με επίταση μια σειρά ζητημάτων που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε και αναπροσαρμόζουν τους σχεδιασμούς και την υλοποίηση των πολιτικών μας, τόσο σε άμεσες παρεμβάσεις όσο και σε μεσομακροπρόθεσμο επίπεδο».

Στο πεδίο της ακρίβειας «εγκύψαμε με άμεσα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών, αλλά ταυτόχρονα και με προσεκτικά σχεδιασμένες διαρθρωτικές παρεμβάσεις για την μόνιμη αύξηση των εισοδημάτων στον ιδιωτικό τομέα και στο δημόσιο, μετά από 14 χρόνια, καθώς και για την άμβλυνση των στρεβλώσεων με τον έλεγχο και την εποπτεία της αγοράς μέσω των αρμόδιων εποπτικών αρχών».

Αντίστοιχα, «η κυβέρνηση αναγνωρίζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν ειδικές επαγγελματικές ομάδες, όπως οι αγρότες», γράφει ο Θ. Κοντογεώργης και εξειδικεύει: «Γι’ αυτό ανακοίνωσε (σ.σ. η κυβέρνηση) γενναία μέτρα αντιμετωπίζοντας άμεσα αιτήματα, όπως είναι η επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και η προβλεψιμότητα που δίνουμε στον αγροτικό κόσμο για το ρεύμα για τα επόμενα 2+8 χρόνια, μαζί με τη ρύθμιση χρεών, αλλά και διαρθρωτικά μέτρα που αφορούν έναν μόνιμο και δίκαιο μηχανισμό για την επιστροφή του ΕΦΚ (σ.σ. Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης) στο πετρέλαιο, την εντατικοποίηση των ελέγχων για τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων, αλλά και την στήριξη του πρωτογενούς τομέα κατά τη μετάβαση στην νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική με το υψηλό φιλοπεριβαλλοντικό πρόσημο, που αυτή πλέον επιτάσσει».

Στο επόμενο διάστημα «έως τις ευρωεκλογές η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες που έχουν ωριμάσει εισάγοντας πλέον στη Βουλή για ψήφιση τα σχετικά νομοσχέδια με γνώμονα τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος ασφάλειας και ευημερίας ως προϋπόθεση για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη χωρίς αποκλεισμούς. Ταυτόχρονα, ενισχύει τον πολιτικό διάλογο φωτίζοντας όσα έγιναν, γίνονται και θα γίνουν, βήματα που καθιστούν τη χώρα μας ισχυρή ενδυναμώνοντας τον διαμορφωτικό ρόλο της στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι».

Τούτων δοθέντων, σύμφωνα με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, «οι ευρωεκλογές δεν αποτελούν δεύτερης τάξης εκλογική διαδικασία. Οι προκλήσεις του σήμερα και του αύριο είναι κοινές: το μεταναστευτικό, η δημογραφική απίσχανση, η προσαρμογή στην κλιματική κρίση, η διατηρήσιμη ανάπτυξη, η κοινωνική δικαιοσύνη. Στις εκλογές του Ιουνίου αποφασίζουμε για τον ρόλο της χώρας μας στη διαμόρφωση μιας Ευρώπης κοινωνικά δίκαιης, ανταγωνιστικής και ανθεκτικής στις νέες προκλήσεις».

Ειδήσεις σήμερα:

Ο μυστηριώδης θάνατoς του Νάβαλνι και η λίστα των «ξαφνικών θανάτων» των εχθρών του Πούτιν

Όλα τα έγγραφα στο Gov.gr: Από την ταυτότητα, στα εισιτήρια γηπέδων, μέχρι την κάρτα αιμοδότη

Σε τροχιά επέκτασης η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας – Εφαρμογή στον τουρισμό και την εστίαση το επόμενο βήμα

Σχετικα αρθρα

Οργή στην Τουρκία κατά Ερντογάν: «Συγκρίνεις τον αγώνα του Κεμάλ στη Μικρά Ασία με τους δολοφόνους συμμάχους σου της Χαμάς;»

admin

Εκλογές: Προβληματισμός για τo προβάδισμα του VMRO στη Βόρεια Μακεδονία – Θα ζητήσουν αναθεώρηση των Πρεσπών

admin

Ευρωεκλογές 2024: Εκτός εκπομπών τους Ελεονώρα Μελέτη και Δημήτρης Παπανώτας

admin

Νίκος Ανδρουλάκης: «Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία »

admin

Σκυλακάκης: Το μέλλον ανήκει στις επόμενες γενιές και γι αυτές πρέπει να πετύχουμε

admin

Επίσκεψη Τριαντόπουλου στην Ηλεία: «Προχωρά η προεργασία για το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής με έμφαση στην Αρχαία Ολυμπία»

admin

Ρωμανός για δηλώσεις Κασσελάκη: Για μια ακόμη φορά η υποκρισία περισσεύει

admin

Κασσελάκης: Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας τελειώνει εδώ

admin

Δένδιας: Η εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, διαχρονική ελληνική θέση για την επίλυση διαφορών

admin

Μητσοτάκης από Βρυξέλλες για Μέση Ανατολή: Η κατάσταση στον Λίβανο επηρεάζει άμεσα και την Κύπρο

admin

Τσελίκ για θαλάσσια πάρκα: Η ανακήρυξή τους «σαμποτάρει την εξομάλυνση» των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας

admin

Νέα Αριστερά για Παπανώτα: Οι απόψεις του έρχονται από το σκοτεινό παρελθόν της χώρας

admin