Image default
Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ: Δεν έχουμε λάβει προσφορά για την Ηλέκτωρ, εξετάζουμε συνεχώς επιλογές

Η εταιρεία με την επωνυμία «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και τον διακριτικό τίτλο «ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), σε απάντηση της με αριθμ. 445/19.02.2024 Επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επί πρόσφατου (17.02.2024) δημοσιεύματος της εφημερίδας «H ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», σχετικά με υπογραφή μνημονίου για την εξαγορά από τον Όμιλο ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ της θυγατρικής της ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε., ανακοινώνει με την παρούσα στο επενδυτικό κοινό ότι δεν έχει γίνει αποδέκτης πρότασης για την εξαγορά των μετοχών της στην εν λόγω θυγατρική εταιρεία.

Όπως και στο παρελθόν, στο πλαίσιο της ενεργού διαχείρισης του χαρτοφυλακίου επιχειρηματικών δραστηριοτήτων που διαθέτει, η Εταιρεία εξετάζει διαρκώς επιλογές για τη βέλτιστη αξιοποίηση των περιουσιακών της στοιχείων.

Η Εταιρεία, τηρούσα τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώσεις, διαβεβαιώνει το επενδυτικό κοινό ότι εάν και εφόσον συντρέξει γεγονός η δημοσιοποίηση του οποίου αναμένεται εύλογα να επηρεάσει την αγορά των μετοχών της, θα προβεί η ίδια υπεύθυνα στην δημοσιοποίησή του.

H ανακοίνωση της Motor Oil

Η ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ Α.Ε. (εφεξής η Εταιρεία) σε απάντηση του από 19.2.2024 ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και αναφορικά με δημοσιεύματα που έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες ημέρες στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για τα κάτωθι:

Συνομιλίες με προοπτική συνεργασίας με άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε οικονομικούς κλάδους οι οποίοι εντάσσονται στους τέσσερις βασικούς πυλώνες (Διύλιση Εφοδιασμός & Εμπορία, Λιανική & Mobility, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Εναλλακτικά Καύσιμα & Κυκλική Οικονομία) της στρατηγικής ενεργειακής μετάβασης του Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ (ΕΛΛΑΣ) Α.Ε. με ορίζοντα το 2030 (στρατηγική TARGET 2030) πραγματοποιούνται σε συνεχή βάση με γνώμονα την ανάπτυξη των εργασιών του Ομίλου και την εξεύρεση συνεργιών.

Προς άρση κάθε αμφισβήτησης, ουδεμία συμφωνία υφίσταται, ούτε έχει υποβληθεί από την Εταιρεία οιαδήποτε προσφορά (δεσμευτική ή μη) προς την εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. για την απόκτηση του ποσοστού που κατέχει στην ΗΛΕΚΤΩΡ Α.Ε.

Η Εταιρεία κατά πάγια τακτική της προβαίνει σε ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό ως έχει νόμιμη υποχρέωση, εφόσον και όταν υπάρχει κάποιο γεγονός που να δημιουργεί υποχρέωση δημοσιοποίησης, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και τις ρυθμίσεις του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Τα ως άνω ισχύουν και ως προς τον σχολιασμό των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων που μνημονεύονται στην εν θέματι επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σχετικα αρθρα

Alpha Real Estate: Στις 29 Απριλίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 2023

admin

Q&R: Πούλησε 1,36 εκατ. μετοχές η Marbella Investments

admin

Real Consulting: Αύξηση 39% στα EBITDA το 2023

admin

R Energy1: Εξαγόρασε φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 10 MW

admin

Real Consulting: Αύξηση 39% στα EBITDA το 2023

admin

Vodafone Business: 50 νέες θέσεις εργασίας υψηλής εξειδίκευσης

admin

INFORM ΛΥΚΟΣ: Ψηφιοποίηση του δημοσίου συστήματος υγείας

admin

Η Elval στην ευρω-μάχη ανακύκλωσης για κουτιά αλουμινίου

admin

O Όμιλος Space Hellas στη διεθνή έκθεση BEYOND

admin

Eurolife FFH: Προνόμια και εκπτώσεις για τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων

admin

Την 1η Μαΐου ανακοινώνονται τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Εθνικής Τράπεζας

admin

Titan: Επιχορήγηση έως 61,7 εκατ. δολαρίων για τη μονάδα στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ

admin