Image default
Πολιτική

Επιχειρηματική αποστολή του Κώστα Φραγκογιάννη στην Ινδία – Στόχος η αχανής αγορά της

Επιχειρηματική αποστολή του Κώστα Φραγκογιάννη στην Ινδία – Στόχος η αχανής αγορά της

Φραγκογιάννης

Η αποστολή στην Ινδία περιλαμβάνει 3 σταθμούς, σε Νέο Δελχί (20-21.2), Βομβάη (22.2) και Μπάνγκαλορ (23.2) – Οι κλάδοι αιχμής που εκπροσωπούνται στην αποστολή

Για την Ινδία αναχωρεί σήμερα Δευτέρα, ο Υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Πρόεδρο της Enterprise Greece Μάιρα Μυρογιάννη και πολυπληθή επιχειρηματική αποστολή. 

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο εγχείρημα της οικονομικής διπλωματίας με στόχο το άνοιγμα της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε μια τεράστια και ταχέως αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά καθώς και τη γενικότερη ενδυνάμωση των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Ινδίας. Η επίσκεψη έρχεται σε συνέχεια και της επιτυχημένης επίσκεψης του Ινδού Πρωθυπουργού Narenda Modi στην Αθήνα, τον περασμένο Αύγουστο (2023), συνοδεία ισχυρών Ινδών επιχειρηματιών, οι οποίοι   είχαν εκφράσει έντονο ενδιαφέρον για ενίσχυση των επιχειρηματικών δεσμών τους με την Ελλάδα. 

Η αποστολή στην Ινδία περιλαμβάνει 3 σταθμούς, σε Νέο Δελχί (20-21.2), Βομβάη (22.2) και Μπάνγκαλορ (23.2), όπου έχουν προγραμματιστεί επιχειρηματικά φόρουμ και Β2Β συναντήσεις μεταξύ των περίπου 70 ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετέχουν στην αποστολή και αντίστοιχων ινδικών επιχειρήσεων.  

Ειδικά στο Νέο Δελχί, η επίσκεψη προγραμματίστηκε με την ευκαιρία του 2ου Κονκλαβίου Ευρώπης – Ινδίας για την Επιχειρηματικότητα και τη Βιωσιμότητα (India-Europe Business & Sustainability Conclave. Το Κονκλάβιο αποτελεί  πρωτοβουλία της Ινδικής κυβέρνησης σε συνεργασία με τη Συνομοσπονδία Ινδικών Βιομηχανιών, με στόχο την ανάδειξη της αναγκαιότητας για στενότερη οικονομική συνεργασία Ινδίας-Ευρώπης, προς αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η παγκόσμια κοινότητα.   

Ο Υφυπουργός κ Φραγκογιάννης θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στο Κονκλάβιο με έμφαση στη ναυτιλία και τις προοπτικές της βιώσιμης γαλάζιας οικονομίας, ενώ τις εργασίες του Κονκλαβίου θα χαιρετίσουν από κοινού ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης – ο οποίος θα βρεθεί στο Νέο Δελχί συνοδεύοντας τον ΠΘ Κυριάκο Μητσοτάκη – και ο Ινδός ομόλογός του Subrahmanyam Jaishankar. 

Οι κλάδοι αιχμής που εκπροσωπούνται στην αποστολή και που θα αποτελέσουν το αντικείμενο συζήτησης στις θεματικές εκδηλώσεις είναι: ενέργεια, ναυτιλία, φαρμακοβιομηχανία, τεχνολογία, βιομηχανικός εξοπλισμός, τρόφιμα και ποτά, τουρισμός, αγορά ακινήτων, κατασκευές και οπτικοακουστική βιομηχανία.

Σημειώνεται ότι το επιχειρηματικό φόρουμ στη Βομβάη, θα τιμήσει με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Ινδία. 
 

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Κυβερνητικές πηγές για Κασσελάκη: Απαντάμε σε ομιλίες και ανακοινώσεις και όχι σε παραληρήματα ψεύδους

admin

Γεραπετρίτης στο Φόρουμ των Δελφών: Τι είπε για ελληνοτουρκικά, Μπελέρη και Τραμπ

admin

Κασσελάκης: Δεν είμαι προβλέψιμος, το κάστρο της δεξιάς προπαγάνδας καταρρέει – πάμε για πρώτο κόμμα

admin

Υπουργείο Εξωτερικών: Ανανέωση ταξιδιωτικής οδηγίας για Ισραήλ, Παλαιστινιακά εδάφη, Λίβανο και Ιράν

admin

Πικραμμένος σε Τσίπρα: Η υπόθεση Novartis ήταν απλά κακός χειρισμός;

admin

Παύλος Μαρινάκης: Τρεις πυλώνες πολιτικής για την αντιμετώπιση της ακρίβειας

admin

Κασσελάκης: Θα είμαι διάφανος σε όλα, ακόμα και αν αυτό κάνει κακό στο προφίλ μου

admin

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ενίσχυση του ΕΣΥ

admin

Παυλόπουλος: Οι ρυθμίσεις του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης – Το σύνδρομο του Επιμηθέα

admin

ΝΔ: Τα δύο ψέματα του Στέφανου Κασσελάκη στο Φόρουμ των Δελφών

admin

ΥΠΟΙΚ: Ο κ. Κασσελάκης δεν γνωρίζει τα βασικά μεγέθη της Οικονομίας

admin

Χρυσοχοΐδης από Δελφούς: Η Αστυνομία χρειάζεται μία μεγάλη, συντριπτική αλλαγή – Πάρα πολλά προβλήματα και κενά στους Αγίους Αναργύρους

admin