Image default
Ευρώπη

Ρωσικό σύστημα κατά των drones απέκτησε η Σερβία

Ο πρόεδρος της Σερβίας Aleksandar Vučić παρουσίασε το σύστημα κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Repellent, το οποίο αποκτήθηκε από τη Ρωσία, κατά την Ημέρα της Ιθαγένειας, προσθέτοντας ότι αγοράστηκαν επίσης οχήματα μάχης και εξοπλισμός πεζικού, τα οποία θα ενσωματωθούν στο οπλοστάσιο των σερβικών ενόπλων δυνάμεων.

«Το απωθητικό έφτασε. Δεν είναι τόσο ισχυρό όσο το Krasuha, αλλά είναι εξαιρετικό», δήλωσε ο Vučić.

Παρουσιάστηκαν τα οχήματα μάχης BRDM-2MS, Lazar, Miloš, MRAP και Hammer, καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Αποκτήθηκε επίσης εξοπλισμός πεζικού – Cornet, Bagot, BGA 30mm – εξοπλισμός παρατήρησης και προστασίας, καθώς και εξοπλισμός για τη διάλυση διαδηλώσεων που χρησιμοποιούν τα μέλη της Στρατιωτικής Αστυνομίας.

Ο Vučić ανακοίνωσε ότι νέα προϊόντα της εγχώριας εξειδικευμένης βιομηχανίας θα εισαχθούν στον οπλισμό των σερβικών ενόπλων δυνάμεων.

«Επενδύουμε τώρα 300 εκατομμύρια ευρώ στα προϊόντα της εγχώριας βιομηχανίας που εισέρχονται στον στρατό μας. Μόνο σε εγχώρια βιομηχανία και προϊόντα», δήλωσε ο Vučić και πρόσθεσε ότι αναμένει ότι η «Tamnava» θα ενταχθεί στον σερβικό στρατό μέχρι το τέλος του έτους.

Πρόσθεσε ότι οι Nora, Gvozdika και Tamnava ήταν σπουδαίες ενισχύσεις για το στρατό και ότι υπήρχαν 18 Nora στην ταξιαρχία, ενώ αναμένεται να φτάσουν άλλες έξι. Ο Vučić δήλωσε πως πρόκειται για μια νέα γενιά πυροβολικού, η οποία, όπως είπε, μαζί με τα άρματα μάχης είναι η μητέρα όλων των πολέμων.

«Και αυτό μπορεί να το δει κανείς στην Ουκρανία τώρα. Μπορούμε να αγαπάμε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα, αλλά το πυροβολικό ουσιαστικά κερδίζει στο μέτωπο», δήλωσε ο Vučić, επαινώντας προφανώς την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Το κινητό σύστημα κατά των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Repelent-1 μπορεί να καταστείλει ή να καταστρέψει σμήνη μη επανδρωμένων αεροσκαφών επιτήρησης και επίθεσης, με ελάχιστες ανακλαστικές επιφάνειες και μεγέθη. Επιτρέπει τον αυτόματο εντοπισμό και την εξουδετέρωση εχθρικών αναγνωριστικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών καμικάζι σε αποστάσεις έως και 30 χιλιομέτρων, πραγματοποιώντας ισχυρή ηλεκτρονική παρεμβολή των αισθητήρων διεύθυνσης ή των συνδέσεων δορυφορικής πλοήγησης», δήλωσε στο Mondo ο στρατιωτικός σχολιαστής και αρχισυντάκτης του TV Front Andrej Mlakar.

Είπε ότι η χώρα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για το πυροβολικό της.

«Το Nora μας χρησιμοποιείται ακόμη και από την Κύπρο, μέλος της ΕΕ, και σύντομα θα έχουμε τη συμφωνία του αιώνα και με το Αζερμπαϊτζάν», πρόσθεσε.

Το Gvozdika είναι ένα αυτοκινούμενο ρωσικό οβιδοβόλο που αναπτύχθηκε κατά τη σοβιετική εποχή και το οποίο η Σερβία κληρονόμησε από το οπλοστάσιο του πρώην JNA, δήλωσε ο Mlakar.

«Το διαμέτρημα είναι 122 mm. Τώρα, βρήκε επιβεβαίωση στον πόλεμο στην Ουκρανία. Χρησιμοποιείται από τους Ρώσους και τους Ουκρανούς μαζί με το αυτοκινούμενο οβιδοβόλο Acacia των 152 χιλιοστών. Το τροποποιήσαμε με νέο βαλλιστικό υπολογιστή, SUV, χειροβομβίδες με αυξημένο βεληνεκές έως και 25 χιλιόμετρα και σύστημα πυρόσβεσης».

Το Tamnava είναι ένα αυτοκινούμενο αρθρωτό εκτοξευτή πυραύλων πολλαπλών κάννων. Δημιουργήθηκε για να τροποποιήσει το σύστημα πυραύλων M-87 Orkan.

«Για την αντικατάσταση του Orkan, δημιουργήθηκε ένα τροποποιημένο Tamnava με δύο αρθρωτούς εκτοξευτές, έναν εκτοξευτή πυραύλων Grad και τροποποιημένους πυραύλους G-2000 με βεληνεκές 40 χιλιομέτρων. Οι προηγούμενες εκδόσεις των πυραύλων Grad είχαν βεληνεκές 21 χιλιομέτρων. Ο νέος πύραυλος R-262 έχει αυξημένο βεληνεκές έως και 70 χιλιόμετρα», πρόσθεσε ο Mlakar.

Η Ρωσία είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα, εκτός από τη Λευκορωσία, που έχει αρνηθεί να ευθυγραμμίσει την εξωτερική της πολιτική με εκείνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αντίθετα, εάν συνεχίζει να οικοδομεί και να καλλιεργεί σχέσεις με τη Μόσχα, συμπεριλαμβανομένης της υπογραφής συμφωνιών και της ανταλλαγής αντιπροσωπειών υψηλού επιπέδου.

Σχετικα αρθρα

Ιράν: Το «μήνυμα» για τις ροές πετρελαίου

admin

Μελέτη: Ένας ευρωπαϊκός φόρος πλούτου θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει τον προϋπολογισμό της ΕΕ

admin

Διεθνής Αμνηστία: Tο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση «αποβαίνει εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

admin

ΗΠΑ: Ρώσοι χάκερ χρησιμοποίησαν πρόσβαση στη Microsoft για να κλέψουν κυβερνητικά emails

admin

Γκρίνια από τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία για τα κινεζικά ηλεκτροκίνητα

admin

Γαλλία: Αναστέλλεται η απαγόρευση των ονομασιών κρέατος για τα φυτικά προϊόντα

admin

Κομισιόν, Ισπανία και Βρετανία επιδιώκουν τελική συμφωνία για το Γιβραλτάρ

admin

Συνάντηση Μισέλ – Μελόνι: Προτεραιότητα η αποτελεσματική διαχείριση της μετανάστευσης

admin

Επαναβεβαιώνει (τελικά) την στήριξη στην Ουκρανία ο Σλοβάκος πρωθυπουργός

admin

Και οι Βούλγαροι αγρότες δίνουν το παρών στην πανευρωπαϊκή διαμαρτυρία

admin

Ελβετία: Πιο αυστηρή εποπτεία στις τράπεζες, αλλιώς «θα το πληρώσει ακριβά»

admin

Dzurinda για ακροδεξιά: Η ΕΕ δεν έχει άλλα περιθώρια καθυστερήσεων

admin