Image default
Οικονομία Πρώτο Θέμα

Το μυστικό κύκλωμα εμπορίας πετρελαίου που χρηματοδοτεί τον πόλεμο της Ρωσίας

Στις πρώτες μέρες του πολέμου στην Ουκρανία, τα δεδομένα έδειχναν ότι μια μυστηριώδης εταιρεία που ονομάζεται Nord Axis είχε γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παγκόσμιους εμπόρους ρωσικού πετρελαίου.

Η παρέα φαινόταν να έχει ξεπηδήσει από το πουθενά. Είχε ενσωματωθεί στο Χονγκ Κονγκ εννέα ημέρες πριν από την εισβολή της Ρωσίας. Ένας άνδρας από το Μπελίζ που ήταν υποψήφιος σκηνοθέτης είπε αργότερα εκείνο το έτος ότι δεν ήξερε γιατί ιδρύθηκε η Nord Axis ή ποιοι ήταν οι ιδιοκτήτες της.

Με τους δυτικούς αγοραστές ρωσικού πετρελαίου να υποχωρούν, η Nord Axis και πολλές άλλες σκοτεινές εταιρείες κρατούσαν στη ζωή τη σημαντικότερη βιομηχανία της χώρας βρίσκοντας νέα μέρη για να πουλήσουν το πετρέλαιο, δημιουργώντας δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα για την πολεμική προσπάθεια του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν .

Οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες ήθελαν να πνίξουν τα χρήματα από το πετρέλαιο της Ρωσίας. Αλλά ποιος ήταν ο εγκέφαλος των συμφωνιών;

Η απάντηση: ένας ελάχιστα γνωστός έμπορος από το Αζερμπαϊτζάν ονόματι Etibar Eyyub, ο οποίος συγκέντρωσε γρήγορα μια μυστική αυτοκρατορία εμπορίου και ναυτιλίας που τώρα μεταφέρει τεράστιες ποσότητες πετρελαίου σε αγοραστές στην Κίνα, την Ινδία και άλλες νέες αγορές, σύμφωνα με ανθρώπους που έχουν εργαστεί μαζί του. Συνδύασε έναν στόλο γηρασμένων δεξαμενόπλοιων και συγκάλυψε τις συναλλαγές χρησιμοποιώντας έναν λαβύρινθο εταιρειών εγγεγραμμένων στο Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ.

Η Nord Axis και τέσσερις άλλες εταιρείες που διαχειρίζεται η Eyyub εξήγαγαν τουλάχιστον 33 δισεκατομμύρια δολάρια σε ρωσικό αργό και καύσιμα το 2023, σύμφωνα με εμπορικά στοιχεία από τη Σχολή Οικονομικών του Κιέβου, που αντιπροσώπευαν το ένα πέμπτο των ρωσικών εξαγωγών που καταγράφηκαν από τα στοιχεία . Αυτοί οι άνθρωποι είπαν ότι η Eyyub διαχειριζόταν επίσης άλλες εταιρείες που εμπλέκονται στη ρωσική αγορά.

Ο γιγαντιαίος κρατικός παραγωγός της Ρωσίας, η Rosneft Oil, άρχισε να εξαρτάται από εμπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες με αδιαφανή ιδιοκτησία και διαχείριση για να διαθέσει το αργό του στην αγορά μετά την εισβολή.

Η χρήση εταιρειών κέλυφος και σκοτεινών δομών διαχείρισης είναι μια κοινή τακτική που χρησιμοποιούν τα καθεστώτα για να παρακάμψουν τις αμερικανικές κυρώσεις, δήλωσαν ανώτεροι αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης. Τέτοιες πρακτικές καθιστούν δύσκολο τον εντοπισμό του ποιος κανονίζει αποστολές πετρελαίου από χώρες που υπόκεινται σε κυρώσεις, όπως η Ρωσία.

Αυτή η περιγραφή του τρόπου με τον οποίο η μυστική εμπορική επιχείρηση βοήθησε τη Ρωσία να ξεπεράσει τις δυτικές προσπάθειες να συμπιέσει τα κέρδη της από το πετρέλαιο βασίζεται σε συνεντεύξεις με άτομα που γνωρίζουν τις δραστηριότητες του Eyyub, συμπεριλαμβανομένων νυν και πρώην συναδέλφων και στελεχών ενέργειας και ναυτιλίας που είχαν συναλλαγές μαζί του ή τον ανταγωνίστηκαν.

Η Wall Street Journal εξέτασε επίσης έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τις συναλλαγές και τις αποστολές εταιρειών για τις οποίες οι άνθρωποι είπαν ότι αποτελούν μέρος του εμπορικού δικτύου και ανέλυσε δεδομένα για τις ρωσικές εξαγωγές, δεδομένα ναυτιλίας και εταιρικά και νομικά αρχεία σε 12 χώρες.

Η υπονόμευση φαίνεται να είναι αναπόσπαστο μέρος της επιχείρησης. Εργαζόμενοι από γραφεία στη Μόσχα και στο Ντουμπάι, οι έμποροι δρομολόγησαν τις συναλλαγές μέσω της Nord Axis και των άλλων εταιρειών, καθιστώντας δύσκολο τον προσδιορισμό του ποιος κερδίζει. Ο Eyyub πετά από και προς τη Μόσχα με ιδιωτικό τζετ, σύμφωνα με ανώτερους αξιωματούχους πετρελαίου στη Μέση Ανατολή.

Ένα από τα ερωτήματα που εξέτασαν αμερικανοί αξιωματούχοι που παρακολουθούν τη διαπραγμάτευση είναι εάν αφορά υπαλλήλους της Coral Energy, ενός εμπόρου εμπορευμάτων με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για τον οποίο ο Eyyub εργαζόταν κάποτε. Η Coral συνεχίζει να δραστηριοποιείται σε δυτικές χώρες όπου πολλές εταιρείες έχουν δεσμευτεί να μην αγοράσουν ή να χρηματοδοτήσουν ρωσικό πετρέλαιο.

Εκπρόσωπος της Coral είπε ότι η εταιρεία σταμάτησε να συναλλάσσεται με την Eyyub στις αρχές του 2022 όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από τη ρωσική αγορά και ότι δεν είχε καμία σχέση με τη Nord Axis ή τις άλλες εταιρείες που συνδέονται με την Eyyub.

Σε συνεντεύξεις, ωστόσο, άνθρωποι που εργάζονταν ή εργάζονταν στο παρελθόν για την Coral περιέγραψαν αυτές τις εταιρείες ως «δορυφόρους» της Coral επειδή μερικοί άνθρωποι εργάζονταν τόσο για την Coral όσο και στο εμπόριο ρωσικού πετρελαίου. Οι αξιωματούχοι της Rosneft χρησιμοποιούν το όνομα Coral ως συντομογραφία για το δίκτυο εταιρειών που διευθύνει η Eyyub.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης έχει φιλοξενήσει τον Eyyub, τον ιδρυτή της Coral και την Coral, Tahir Garayev, σε μια ευρεία έρευνα για ύποπτες παραβιάσεις των κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο, ανέφεραν άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Garayev, επίσης με καταγωγή από το Αζερμπαϊτζάν, ίδρυσε την Coral Energy στη Σιγκαπούρη το 2010. Εκείνη την εποχή, η εθνική εταιρεία πετρελαίου του Αζερμπαϊτζάν αναζητούσε εμπόρους για να βρει παγκόσμιους αγοραστές για το πετρέλαιο της, σύμφωνα με σημερινό στέλεχος της Coral.

Ο Garayev προσέλαβε τον Eyyub το 2014. Ο Eyyub γνώριζε ελάχιστα για τις αγορές πετρελαίου, αλλά έμαθε γρήγορα. Ο Eyyub, τον οποίο πρώην συνάδελφοί του περιέγραψαν ως σκληροπυρηνικό dealmaker και δεύτερο στη διοίκηση του Garayev, ίδρυσε την επιχείρηση της Coral στη Ρωσία.

Μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο Facebook δείχνει τον Eyyub με μαύρο ζιβάγκο και γυαλιά. Είπε στους συνεργάτες του ότι φιλοδοξία του ήταν να μπει στη λίστα των δισεκατομμυριούχων του Forbes, είπε ένας από τους ανθρώπους που είχαν συναλλαγές μαζί του.

Το 2018, άφησε την Coral για να γίνει σύμβουλος εμπορικών συναλλαγών, αλλά συνέχισε να εργάζεται για την εταιρεία με προμήθεια. Η εκπρόσωπος της Coral είπε ότι μετά την αποχώρηση του Eyyub, η εταιρεία «τον δέσμευσε σε συγκεκριμένα έργα» μέχρι τις αρχές του 2022.

Μέχρι τη στιγμή που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, η Coral διαπραγματευόταν πετρέλαιο από τη Rosneft και μικρότερες ιδιωτικές εταιρείες, σύμφωνα με στοιχεία εξαγωγών, την εκτελεστική εξουσία και τα δικαστικά έγγραφα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Coral ήταν μικρότερος παίκτης από τους δυτικούς εμπόρους που κυριαρχούσαν στη ρωσική αγορά. Η Rosneft χρειαζόταν αυτούς τους εμπόρους για να βρει αγοραστές, να χρηματοδοτήσει συμφωνίες και να κανονίσει τη ναυτιλία. Η πιο σημαντική διέξοδος του στον κόσμο ήταν ο Ελβετικός όμιλος Trafigura.

Η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έφερε μια χιονοστιβάδα κυρώσεων από τα δυτικά έθνη. Τον Μάρτιο του 2022, οι ΗΠΑ απαγόρευσαν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου και η Ευρωπαϊκή Ένωση έλαβε μέτρα για να περιορίσει τις συναλλαγές με τη Rosneft.

Ξαφνικά, οι δυτικές τράπεζες φοβήθηκαν να αγγίξουν οτιδήποτε ρωσικό, και πολλοί μεσάζοντες πετρελαίου εγκατέλειψαν τη Ρωσία. Η Trafigura διέλυσε τη σχέση της με τη Rosneft. Η συνέχιση των συναλλαγών με τον κρατικό παραγωγό της Ρωσίας θα είχε θέσει σε κίνδυνο τις επιχειρήσεις του με πολλά άλλα έθνη και τις σχέσεις του με τις δυτικές τράπεζες.

Οι εξαγωγές πετρελαίου και καυσίμων της Ρωσίας – οι οποίες αντιστοιχούσαν σχεδόν στο ένα δέκατο του παγκόσμιου πετρελαίου – άρχισαν να αυξάνονται. Χωρίς τους μεσάζοντες και φοβούμενοι τις κυρώσεις, τα διυλιστήρια θα αγόραζαν ρωσικό πετρέλαιο μόνο με μεγάλες εκπτώσεις, απειλώντας τον προϋπολογισμό της Μόσχας.

Η Rosneft ζήτησε από την Coral να πάρει τη θέση της Trafigura, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν το αίτημα. Η Trafigura είχε ασχοληθεί με την Coral στο παρελθόν και ο Eyyub κατανοούσε το ρωσικό σύστημα ανεφοδιασμού, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν αυτές τις εμπορικές σχέσεις.

«Θεωρούμε ακατάλληλο και επιπλέον άχρηστο να σχολιάσουμε την ποικιλία των φημών και των εικασιών που παρουσιάζετε», δήλωσε εκπρόσωπος της Rosneft απαντώντας σε ερωτήσεις της εφημερίδας.

Η εκπρόσωπος της Coral είπε ότι η εταιρεία, «από την πρώτη κιόλας μέρα του πολέμου», εξέφρασε ξεκάθαρα την πρόθεσή της να αποσυρθεί από τη ρωσική αγορά.

Η Coral δεν ήθελε να θέσει σε κίνδυνο την ικανότητά της να δανείζεται από δυτικές τράπεζες. Έτσι, όπως και οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές της, είπε ότι θα σταματήσει τις συναλλαγές με τη Rosneft, τον Μάιο, και θα τερματίσει ολόκληρη τη ρωσική πετρελαϊκή δραστηριότητα. Οι κανονιστικές και υλικοτεχνικές αβεβαιότητες έπαιξαν επίσης ρόλο στην απόφαση, είπε ο εκπρόσωπος της Coral.

Τον Ιούλιο του 2022, η Trafigura ανακοίνωσε ότι η Nord Axis αγόρασε το μερίδιο του 10% στο εμβληματικό έργο έρευνας πετρελαίου της Ρωσίας στην Αρκτική, που ονομάζεται Vostok Oil. Ο Eyyub και ο Garayev έκαναν την αγορά μαζί με τον Igor Sechin , έναν έμπιστο συνεργάτη του Πούτιν που ηγείται της Rosneft, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν τη συμφωνία. Τα στοιχεία ναυτιλίας και εξαγωγών δείχνουν ότι η Nord Axis άρχισε να εξάγει μεγάλες ποσότητες πετρελαίου της Rosneft.

Μια εκπρόσωπος της Trafigura είπε ότι η Nord Axis ήταν μια ανεξάρτητη εταιρεία. Είπε ότι η δέουσα επιμέλεια της Trafigura έδειξε ότι ούτε η Nord Axis ούτε οι πραγματικοί ιδιοκτήτες της ήταν στόχος περιορισμών κυρώσεων που ίσχυαν τη στιγμή της αγοράς.

Οι δημόσιες καταθέσεις του Nord Axis στο Χονγκ Κονγκ, όπου είναι εγγεγραμμένος, δεν αναφέρουν τον Eyyub ή τον Garayev. Δείχνουν ότι η εταιρεία ανήκε σε εταιρεία χαρτοφυλακίου στα ΗΑΕ με ανώνυμους μετόχους. Οι καταθέσεις δείχνουν ότι αυτοί οι μέτοχοι είχαν αγοράσει τη Nord Axis από άλλον Αζέρο έμπορο, έναν μήνα πριν η Nord Axis αγοράσει τις μετοχές της Vostok. Εκείνη την εποχή, αυτός ο έμπορος υπηρετούσε επίσης ως αντιπρόσωπος της Coral στην Τουρκία, σύμφωνα με μηνύματα, πρακτικά συνεδριάσεων και εσωτερικά έγγραφα της εταιρείας που εξετάστηκαν από την Εφημερίδα. Η Coral είπε ότι ο έμπορος είχε ενεργήσει ως αντιπρόσωπος της εταιρείας σε «λίγες συναλλαγές», αλλά ότι δεν ήταν υπάλληλος.

Ένας εκπρόσωπος της Nord Axis είπε ότι η εταιρεία συνεργάστηκε απευθείας με την Trafigura για την αγορά της Vostok και ότι η Nord Axis δεν σχετίζεται ούτε με τον Eyyub ούτε με τον Garayev.

H WsJ προσπάθησε για περισσότερες από δύο εβδομάδες να στείλει ερωτήσεις στον Garayev μέσω της εκπροσώπου της Coral και ενός αριθμού κινητού τηλεφώνου που επιβεβαιώθηκε από ένα στέλεχος της Coral. Τόσο η Coral όσο και το στέλεχος είπαν ότι είχαν ενημερώσει τον Garayev ότι η WsJl ήθελε να επικοινωνήσει μαζί του. Αργότερα, ένα άτομο που υποτίθεται ότι εκπροσωπούσε τον Garayev αλλά δεν παρείχε όνομα ή αριθμό τηλεφώνου έστειλε - προσκαλώντας ερωτήσεις. Αυτό το άτομο δεν απάντησε στις ερωτήσεις ή σε ένα επόμενο -.

Μέχρι το καλοκαίρι του 2022, νέα έσοδα από το πετρέλαιο εισρέουν στη Ρωσία από Ασιάτες αγοραστές που δεν είχαν πάρει θέση στον πόλεμο. Τα περισσότερα από τα βαρέλια αγόρασαν κινεζικά, ινδικά και τουρκικά διυλιστήρια.

Αλλά ένας νέος κίνδυνος εμφανίστηκε: Οι ΗΠΑ, σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα κράτη της G-7, προετοίμαζαν κυρώσεις που θα προσπαθούσαν να περιορίσουν την τιμή του ρωσικού πετρελαίου. Η ιδέα ήταν να διατηρηθεί η ροή του ρωσικού πετρελαίου στις παγκόσμιες αγορές για να διατηρηθούν οι τιμές της ενέργειας χαμηλές, ενώ παράλληλα να περιοριστεί το πόσα θα μπορούσε να κερδίσει η Μόσχα.

Οι σχεδιαζόμενες κυρώσεις θα επιτρέψουν στη Ρωσία να συνεχίσει να χρησιμοποιεί δυτικά πετρελαιοφόρα και ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά μόνο εάν πουλούσε πετρέλαιο στα ή κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, σημαντικά χαμηλότερα από τις τιμές αναφοράς. Για να πουλήσει αργό σε τιμές άνω των 60 δολαρίων το βαρέλι, η Ρωσία θα πρέπει να κατασκευάσει τον δικό της στόλο.

Εταιρείες που διαχειρίζεται η Eyyub άρπαξαν δεξαμενόπλοια, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν τις δραστηριότητες εκείνων των εταιρειών και στελεχών που πούλησαν τα σκάφη. Ευρωπαίοι και Ασιάτες πλοιοκτήτες είπαν ότι αυτές οι εταιρείες τους πρόσφεραν γενναιόδωρες τιμές για δεξαμενόπλοια 25 ετών που προορίζονταν για σκραπ.

Χρησιμοποιώντας αγορές και ναυλώσεις, οι εταιρείες που διευθύνονται από την Eyyub συγκέντρωσαν περισσότερα από 80 πλοία, έναν από τους μεγαλύτερους στόλους στον κόσμο, είπαν ορισμένοι από τους ανθρώπους που γνωρίζουν τις συμφωνίες. Οι μεσίτες είπαν ότι δαπανήθηκαν περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Τα πλοία εντάχθηκαν σε αυτό που η βιομηχανία αποκαλεί σκιώδης στόλος —εκατοντάδες δεξαμενόπλοια με ασαφή ιδιοκτησία που μεταφέρουν πετρέλαιο από παραγωγούς που υπόκεινται σε κυρώσεις, συχνά ταξιδεύοντας χωρίς αναμεταδότες.

Το ανώτατο όριο τιμών που επέβαλε η Δύση για το ρωσικό αργό τέθηκε σε ισχύ στις 5 Δεκεμβρίου 2022.

Οι εταιρείες που λέγεται ότι λειτουργούσαν από την Eyyub ήταν απασχολημένες προσπαθώντας να παρακάμψουν το μέτρο. Στα τέλη του 2022, άτομα που εκτελούσαν συναλλαγές για αυτές τις εταιρείες στη Μόσχα συζήτησαν τρόπους για να κρύψουν τις πωλήσεις πετρελαίου πάνω από το ανώτατο όριο, είπε κάποιος που εργαζόταν για την Coral εκείνη την εποχή και ένα άλλο άτομο που γνωρίζει το θέμα. Εργάζονταν από ένα γραφείο που ήταν εγγεγραμμένο σε μια εταιρεία της οποίας ο διευθυντής ήταν ανώτερο στέλεχος της Coral εκείνη την εποχή, δείχνουν τα εταιρικά αρχεία.

Οι διευθυντές είπαν στους ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό το γραφείο να αφαιρέσουν την αναφορά της Coral από το LinkedIn, είπαν αυτοί οι άνθρωποι. Όταν οι άνθρωποι στο γραφείο χρησιμοποίησαν τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Coral τους, δεν έπρεπε να αναφέρουν τη Rosneft. Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Nord Axis και Bellatrix Energy που χρησιμοποιούσαν για να επικοινωνούν με τη Rosneft δεν περιελάμβαναν τα πλήρη ονόματά τους, είπε το άτομο που εργαζόταν για την Coral.

Η εκπρόσωπος της Coral είπε ότι είναι «αβάσιμο και αναληθές» να πούμε ότι όποιος εργάζεται για την Coral έχει συζητήσει τρόπους για να παρακάμψει τις κυρώσεις. «Η Coral Energy δεν ασχολούνταν πλέον με την εμπορία ρωσικού πετρελαίου μετά την εφαρμογή του ανώτατου ορίου τιμής», είπε.

Είπε ότι η εταιρεία που είναι εγγεγραμμένη στο γραφείο της Μόσχας είχε παράσχει υπηρεσίες στην Coral. Η Coral κατέρρευσε όταν έφυγε από τη Ρωσία, είπε, και οι υπάλληλοι της Coral με έδρα τη Μόσχα κλήθηκαν να ενημερώσουν τα προφίλ τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να αντικατοπτρίζουν αυτή την απόσυρση.

Ο Garayev πούλησε το 60% των μετοχών της Coral που κατείχε στους διευθυντές της εταιρείας στις αρχές του 2023 και έκτοτε δεν έχει παίξει κανένα ρόλο στη διοίκηση της εταιρείας, είπε η εκπρόσωπος.

Σε ένδειξη ότι το αυτοσχέδιο δίκτυο συναλλαγών λειτουργούσε, οι ρωσικές πωλήσεις πετρελαίου ξεπέρασαν τα 180 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας. Αυτό ήταν χαμηλότερο από περισσότερα από 230 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, όταν η εισβολή οδήγησε σε υψηλές τιμές του πετρελαίου, αλλά μόλις 5 δισεκατομμύρια δολάρια κάτω από τα έσοδα από το 2021, πριν από τον πόλεμο. Οι τιμές του ρωσικού πετρελαίου έχουν αυξηθεί σε σχέση με το παγκόσμιο σημείο αναφοράς για το αργό.

Τα συμβόλαια της Nord Axis στη Ρωσία έληξαν τον περασμένο Ιούλιο, δήλωσε ο Murat Sayin, δικηγόρος στην Τουρκία που ήταν τότε διευθυντής της Nord Axis. Αλλά το πετρέλαιο συνέχισε να ρέει μέσω διαφορετικών εταιρειών. Η Eyyub, μέσω των Voliton, Guron Trading, Pontus Trading και άλλων οχημάτων, αναδείχθηκε ως ο κορυφαίος μεσάζων της Rosneft, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν τις εξαγωγές της ρωσικής εταιρείας. Ένας εκπρόσωπος του Πόντου είπε ότι η εταιρεία δεν είχε καμία σχέση με τον Eyyub.

Ένα σημάδι της εμβάθυνσης της σχέσης του Eyyub με τη Μόσχα: Συνόδευσε τον Sechin σε συναντήσεις με ξένους ομολόγους του στο Κατάρ και οι δύο άνδρες πέρασαν χρόνο μαζί σε ένα κυνηγετικό καταφύγιο στην Τούλα, νότια της ρωσικής πρωτεύουσας, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν τις δραστηριότητες των ανδρών.

Ο Garayev είχε συναντήσεις με στελέχη της Rosneft στη Μόσχα στα τέλη του 2023, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα. Η εκπρόσωπος της Coral είπε ότι η εταιρεία δεν είχε πλέον καμία γνώση για τις δραστηριότητες του Garayev.

Οι αμερικανικές αρχές που ερευνούν το δίκτυο εμπορικών συναλλαγών πιστεύουν ότι συνδέεται με την Coral, είπαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα. Ούτε στον Eyyub ούτε στον Garayev έχουν επιβληθεί κυρώσεις από την εκπρόσωπο της αμερικανικής Coral είπε ότι η εταιρεία δεν έχει λάβει ερωτήσεις από Αμερικανούς αξιωματούχους.

Τον Δεκέμβριο, το Υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις στην Bellatrix και τη Voliton, δύο από τις εταιρείες. Η δραστηριότητα άρχισε αμέσως να μετατοπίζεται σε διαφορετικές εταιρείες που λειτουργεί η Eyyub, είπαν ορισμένοι από τους ανθρώπους που ήταν εξοικειωμένοι με τις δραστηριότητές τους.

Σχετικα αρθρα

Η Θεσσαλονίκη υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει ο πιο ανταγωνιστικός διαμετακομιστικός κόμβος στη ΝΑ Ευρώπη  

admin

Δημητριάδης: Το Υπερταμείο επιδιώκει να ενισχύσει την επενδυτική του ικανότητα στην ελληνική οικονομία

admin

ΕΤΕπ: Επεκτείνει τη χρηματοδότησή της σε επενδύσεις άμυνας

admin

Χρηματιστήριο: Το γεωπολιτικό ρίσκο στο επίκεντρο…

admin

Μ. Σχοινάς: Ιστορικό το Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για την Μετανάστευση και το Άσυλο

admin

ΥΠΕΝ: «Πράσινο φως» για τις συμβάσεις προμήθειας με τιμολόγιο ΓΑΙΑ και στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

admin

Εlderson στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ανάγκη λήψης μέτρων τώρα για την κλιματική αλλαγή

admin

Ecofin: Άρχισε η «κουβέντα» για Ταμείο Ανάκαμψης Νο2 – Αναζητούν ευελιξία στην ΕΕ για μείωση γραφειοκρατίας

admin

Ελντερσον (ΕΚΤ): Επείγουσα ανάγκη η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης

admin

ΥΠΕΘΟ: Ο κ. Κασσελάκης δεν γνωρίζει τα βασικά μεγέθη της Οικονομίας

admin

Στουρνάρας: Κοντά στο 2% του ΑΕΠ έκλεισε τελικά το πρωτογενές πλέονασμα του 2023 – Θετική έκπληξη

admin

Νέο δάνειο 220 εκατ. ευρώ από ΕΤΕπ για ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα

admin