Image default
Οικονομία

Aποκαλυπτήρια του Park Rise στο Ελληνικό – Ποιος αναλαμβάνει την πρώτη φάση

Σε φάση υλοποίησης μπαίνει η κατασκευή του οικιστικού συγκροτήματος Park Rise στο Ελληνικό, της νέας γειτονιάς Little Athens. Την πρώτη φάση του έργου ανέλαβε σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr η ΕΡΕΤΒΟ και αφορά στην πραγματοποίηση εκσκαφών, αντιστηρίξεων και έργα του φέροντος οργανισμού. To συγκεκριμένο έργο έχει προϋπολογισμό περί τα 20 εκατ. ευρώ και διάρκεια 16 μήνες.

Το Park Rise είναι σχεδιασμένο από το διεθνούς φήμης αρχιτεκτονικό γραφείο, Bjarke Ingels, θα περιλαμβάνει 88 πολυτελείς κατοικίες που κυμαίνονται από ένα έως πέντε υπνοδωμάτια. Η μοναδική κοίλη πρόσοψη του κτιρίου επιτυγχάνεται μεταβάλλοντας το ύψος των πέντε πυρήνων του. Η τελική μορφή του κτιρίου έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να δίνει προτεραιότητα στη θέα προς τη θάλασσα από τη μία πλευρά και στην ορεινή πλευρά της Αττικής από την άλλη.

Το κτίριο κατά την ολοκλήρωσή του θα είναι 12 ορόφων με δύο επίπεδα υπογείου, στα οποία θα φιλοξενούνται χώροι στάθμευσης και βοηθητικοί χώροι. Το εμβαδόν του οικοπέδου ανέρχεται στα 9.000 τ.μ. ενώ το ύψος του κτιρίου θα αγγίξει τα 50 μέτρα και θα αποτελεί σημαντικό τοπόσημο στην περιοχή. Επίσης προβλέπεται εντός του ακινήτου η κατασκευή 176 θέσεων στάθμευσης, ενώ η παράδοση του project στο σύνολό του είναι προγραμματισμένη για το τρίτο τρίμηνο του 2026.

Με βάση τον σχεδιασμό, στα δώματα των ορόφων θα δημιουργηθούν 8 πισίνες καθώς και κλειστή πισίνα στο υπόγειο.

Όσον αφορά τον περιβάλλοντα χώρο προβλέπεται η δημιουργία υδάτινων στοιχείων σε ημιυπαίθριους χώρους του ισογείου και πέργκολες με φωτοβολταϊκά πανέλ. Το κτίριο θα χτιστεί με βάση τη αρχές της βιωσιμότητας, με την χρησιμοποίηση υλικών που θα διασφαλίζουν χαμηλές εκπομπές ρύπων προς το περιβάλλον, ενώ θα πιστοποιηθεί κατά LEED στη βαθμίδα Gold.

Έσοδα 1 δισ ευρώ από τις πωλήσεις κατοικιών

Έσοδα 1 δισ. ευρώ αναμένει η διοίκηση της Lamda Development από τις πωλήσεις των κατοικιών έως το 2026.

Όπως ανακοίνωσε προσφάτως η διοίκηση της Lamda Development αναμένεται άμεσα να λανσαριστούν περίπου 180 διαμερίσματα, ως τμήμα των 460 διαμερισμάτων που αναμένεται να δημιουργηθούν σε 10 οικόπεδα της έκτασης προς την πλευρά του Αλίμου.Το project εντάσσεται στο σχεδιασμό της δημιουργίας επιπλέον 1.200 διαμερισμάτων μέσα στην πρώτη πενταετία.

Η νέα γειτονιά θα ονομάζεται Little Athens και η ανάπτυξη περιλαμβάνει το Park Rise με κτίρια 50 μέτρων, 12 και 8 ορόφων σχεδιασμένα από τον Δανό Bjarke Ingels, τα οποία περιλαμβάνουν 88 διαμερίσματα επιφάνειας 70 έως 350 τ.μ., ανάπτυξη με 7 κτίρια καταστημάτων και 156 διαμερισμάτων επιφάνειας 60 έως 300 τ.μ., που φέρει την υπογραφή της 314 Architects του Παύλου Χατζηαγγελίδη, συγκρότημα 9 κτιρίων με 79 διαμερίσματα με χαρακτηριστικό τους τα στρογγυλά μπαλκόνια, επιφάνειας 60 έως 200 τ.μ., σχεδιασμένα επίσης από το γραφείο 314 Architects, συγκρότημα 56 διαμερισμάτων σε σχέδια της Deda & Architects και τέλος συγκρότημα 80 διαμερισμάτων με την υπογραφή Tsolakis Architects.

Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί προς πώληση σχεδόν 30 κατοικίες, οι τιμές των οποίων ξεκίνησαν από 6.500 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο με το φθηνότερο να πωλείται στα 350.000 ευρώ.

Σχετικα αρθρα

Φορολογικές δηλώσεις: Αρχίζει η υποβολή – Τι αλλάζει για τους φορολογουμένους

admin

Λαγκάρντ: Ευρώπη και ΗΠΑ δεν πρέπει να εμπλακούν σε «κούρσα» επιδοτήσεων

admin

Ευρωπαϊκές τράπεζες: Crash test για την ρευστότητα των επιχειρήσεων – Πιέσεις σε κέρδη, ρευστότητα

admin

Σκυλακάκης: Στους επόμενους μήνες η δράση «Εξοικονομώ – Σύνδεση με το Δίκτυο Αποχέτευσης»

admin

Τουρισμός: Άλμα 24,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο – Οι πρωταγωνιστές στις αφίξεις

admin

Επιφυλακή για τις Αναταράξεις στην Οικονομία Από την Κρίση στην Μέση Ανατολή

admin

Ερευνα KPMG: Ενας στους 4 δεν αισθάνεται ψυχολογική ασφάλεια στην εργασία του

admin

Ανοίγει ο δρόμος για την ασφάλιση των καταθέσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο

admin

Μέτσολα: Ώρα να εμβαθύνουμε την ενιαία αγορά – Το πολυτιμότερο πλεονέκτημα της ΕΕ

admin

Μέτσόλα: Το πιο πολύτιμο πλεονέκτημα της ΕΕ η ενιαία αγορά

admin

Άλμα 22,2% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Φεβρουάριο

admin

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% το 2023, έναντι στόχου για 1,1% – Τα 4 οφέλη για την οικονομία

admin