Image default
Επιχειρήσεις

Deal $250 εκατ. για αγορά έως και 21 ελικοπτέρων Leonardo από το Libra Group

Η LCI, κορυφαίος εκμισθωτής αεροσκαφών και μία από τις θυγατρικές αεροδιαστημικής του Libra Group, ανακοίνωσε μια συμφωνία-πλαίσιο με τη Leonardo Helicopters για την απόκτηση έως και 21 αεροσκαφών τελευταίας γενιάς.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η συμφωνία, που υπολογίζεται σε σχεδόν 250 εκατομμύρια δολάρια, περιλαμβάνει τα ελικόπτερα AW169, AW139 και AW189 της Leonardo, τα οποία θα παραδοθούν έως το 2028.

Μέσω της συναλλαγής, η LCI θα προσφέρει καλύτερη απόδοση στους πελάτες της, βοηθώντας τους να μειώσουν το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα, προσφέροντας την ίδια στιγμή σημαντικές βελτιώσεις στις λειτουργικές τους επιδόσεις. Τα ελικόπτερα θα είναι καθοριστικά σε διάφορες αποστολές, συμπεριλαμβανομένων των ιατρικών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, της έρευνας και διάσωσης και της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, τα νέα ελικόπτερα συμβαδίζουν με τη μακροπρόθεσμη δέσμευση της LCI για βιώσιμη ανάπτυξη. Προσφέρουν βελτιωμένη απόδοση, ευελιξία και χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, βοηθώντας τους χειριστές να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα διατηρώντας παράλληλα όλες τις απαραίτητες επιχειρησιακές και διασωστικές λειτουργίες. Επιπλέον, θα εγκριθούν για χρήση Sustainable Aviation Fuels (SAF) στο μέλλον, αξιοποιώντας τα πρότυπα πιστοποίησης που έχει ήδη λάβει η Leonardo για χρήση SAF.

Αυτή η συμφωνία ενισχύει περαιτέρω τη δεκαετή συνεργασία της LCI με τη Leonardo. Τα τελευταία 10 χρόνια, η LCI έχει ήδη παραλάβει περισσότερα από 50 ελικόπτερα από τη Leonardo, καθιστώντας την έναν από τους μεγαλύτερους πελάτες της για νέο εξοπλισμό. Ο πολυπληθής στόλος της LCI περιλαμβάνει επί του παρόντος 77 ελικόπτερα της Leonardo που δραστηριοποιούνται σε 20 χώρες σε όλο τον κόσμο. Παράλληλα περιλαμβάνει σχεδόν 400 αεροσκάφη εν λειτουργία ή υπό παράδοση, συμπεριλαμβανομένων αεροπλάνων, ελικοπτέρων και αεροσκαφών επόμενης γενιάς, όπως ηλεκτρικά οχήματα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), ηλεκτρικά αεροσκάφη μηδενικών εκπομπών άνθρακα και ηλεκτρικά drones.

Μια από τις κορυφαίες αεροπορικές εταιρείες, η LCI κατέχει κομβική θέση στους τομείς των εμπορικών αεροπλάνων, των ελικοπτέρων και της προηγμένης αεροπλοΐας. Από την ίδρυσή της το 2004 έχει πραγματοποιήσει συναλλαγές περίπου 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και παρέχει υπηρεσίες χρηματοδοτικής μίσθωσης σε αερομεταφορείς, κυβερνήσεις και τελικούς χρήστες. Είναι μία από τις θυγατρικές στον τομέα της αεροδιαστημικής του Libra Group, ενός ιδιόκτητου διεθνούς επιχειρηματικού ομίλου του οποίου οι 20 θυγατρικές σε έξι τομείς κατέχουν και διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία σε σχεδόν 60 χώρες.

Τον Μάρτιο του 2023, η Sumitomo Mitsui Finance and Leasing Co., Ltd. (SMFL) απέκτησε το 35% της LCI. Ο Όμιλος Libra και η SMFL ανακοίνωσαν κοινά σχέδια για ανάπτυξη της επιχείρησης κατά 1,5 δισεκατομμύριο δολάρια ΗΠΑ με σημαντικές επενδύσεις τα επόμενα χρόνια.

Σχετικα αρθρα

«Θωρακίζονται» από κυβερνοεπιθέσεις τα ΕΛΤΑ

admin

ΑΔΜΗΕ για Great Sea Interconnector: Οι κανονιστικές αποφάσεις δεν αλλάζουν

admin

Τεχνική Ολυμπιακή: Εντός του μήνα το πόρισμα της KPMG για Πόρτο Καρράς

admin

ΑVE: Αυξήθηκε στο 28,88% το ποσοστό της Doson Investment

admin

KPMG: Στις 23 Απριλίου το συνέδριo Family Business Forum

admin

AVE: Στο 28,88% αυξήθηκε το ποσοστό της Doson Investment

admin

Παπουτσάνης: Από 25 Απριλίου η καταβολή μερίσματος €0,038/μετοχή

admin

Revoil: Καθαρά κέρδη €2,1 εκατ. το 2023-Πτώση 11,84% στις πωλήσεις

admin

Jumbo: €303 εκατ. τα καθαρά κέρδη το 2023- Μέρισμα €1/μτχ

admin

Lamda: Καθαρά κέρδη στα €27 εκατ.-Αυξημένα κατά 69% τα EBITDA

admin

Revoil: Καθαρά κέρδη €2,1 εκατ. το 2023

admin

ΟΛΘ: Σε ΜΕΤΚΑ – ΤΕΚΑΛ η επέκταση του προβλήτα 6

admin