Image default
Οικονομία

Πότε βγαίνει στον «αέρα» η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ με νέες υπηρεσίες

Πότε βγαίνει στον «αέρα» η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ με νέες υπηρεσίες
Πλησιάζει το «άνοιγμα» της νέας πλατφόρμας της ΑΑΔΕ.

Τον Μάρτιο θα γίνει το λανσάρισμα της εφαρμογής (application) της ΑΑΔΕ μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν και παρακολουθούν τις οφειλές τους, να τις εξοφλήσουν, να βλέπουν τα αιτήματα και ραντεβού που τυχόν έχουν υποβληθεί προς την Αρχή, επισήμανε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής από την Βαρκελώνη, με την ευκαιρία της επίσκεψης του στο ελληνικό περίπτερο στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας στην μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στον κόσμο.

Σε πρώτη φάση, θα ενσωματωθούν υπηρεσίες πληρωμών και ασφαλούς ενημέρωσης για τις φορολογικές υποχρεώσεις του κάθε φορολογούμενου. Οι διαθέσιμες υπηρεσίες θα εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες, είπε ο κ. Πιτσιλής.

Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε επιγραμματικά στη μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης της ΑΑΔΕ με μια σειρά υπηρεσιών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε ότι από φέτος για τα φυσικά προσώπου που έχουν εισοδήματα μόνον από μισθούς και συντάξεις θα πάμε ένα βήμα παραπάνω από την προσυμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης. Θα ειδοποιούνται οι φορολογούμενοι να μπουν με τους κωδικούς τους στο σύστημα και να δουν έτοιμη την φορολογική τους δήλωση με τη συνολική οφειλή και, σε περίπτωση που συμφωνούν, απλά να προχωρήσουν σε οριστικοποίηση. Σε περίπτωση που υπάρχουν δεδομένα που δεν υπάρχουν στη δήλωση τους, οι πολίτες πρέπει να τα δηλώνουν.

Ο κ. Πιτσιλής έκανε αναφορά και στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην ΑΑΔΕ, επισημαίνοντας ότι ήδη γίνεται χρήση της σε κάποιους τομείς, όπως για τον εντοπισμό δεξαμενών κολύμβησης.

Υπάρχουν δυνατότητες αλλά και προκλήσεις στον τομέα αυτό, πρέπει να υπάρξει σωστή προεργασία, πρόσθεσε, επισημαίνοντας ότι ο ανθρώπινος παράγοντας θα είναι πάντα καθοριστικός.

myDATA, timologio και appodixi

Τις ψηφιακές της πλατφόρμες, myDATA και timologio και την εφαρμογή appodixi παρουσιάζει στους επισκέπτες της μεγαλύτερης Διεθνούς Έκθεσης Τεχνολογίας, MWC, στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Η ΑΑΔΕ συμμετέχει στο ελληνικό περίπτερο.

Όπως αναφέρει ο κ Πιτσιλής, «συμμετέχουμε με πολύ μεγάλη χαρά σε αυτή την έκθεση. Εκθέτουμε το myDATA, το μεγαλύτερο ψηφιακό έργο στην Ελλάδα για τη σχέση των επιχειρήσεων με το Δημόσιο, ένα εγχείρημα που έγινε μαζί με το επιχειρείν και τις εταιρίες πληροφορικής, και μαζί συνεχίζουμε, το χτίζουμε και το ωριμάζουμε.

Σχεδόν 1,4 εκατομμύρια επιχειρήσεις εγγεγραμμένες, 3,2 δισεκατομμύρια παραστατικά, 2,3 τρισεκατομμύρια ευρώ καταγεγραμμένες συναλλαγές από τον Οκτώβριο του 2020. Έχουμε, πλέον, 20 παρόχους ηλεκτρονικής τιμολόγησης και επενδύουμε στη σχέση μας μαζί τους».

Σχετικα αρθρα

ΑΑΔΕ: Τι δείχνουν οι έλεγχοι για POS και διασύνδεση με ταμειακές

admin

Η Θεσσαλονίκη υπό προϋποθέσεις μπορεί να γίνει ο πιο ανταγωνιστικός διαμετακομιστικός κόμβος στη ΝΑ Ευρώπη  

admin

Δημητριάδης: Το Υπερταμείο επιδιώκει να ενισχύσει την επενδυτική του ικανότητα στην ελληνική οικονομία

admin

ΕΤΕπ: Επεκτείνει τη χρηματοδότησή της σε επενδύσεις άμυνας

admin

Μ. Σχοινάς: Ιστορικό το Νέο Σύμφωνο της ΕΕ για την Μετανάστευση και το Άσυλο

admin

ΥΠΕΝ: «Πράσινο φως» για τις συμβάσεις προμήθειας με τιμολόγιο ΓΑΙΑ και στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

admin

Εlderson στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Ανάγκη λήψης μέτρων τώρα για την κλιματική αλλαγή

admin

Ecofin: Άρχισε η «κουβέντα» για Ταμείο Ανάκαμψης Νο2 – Αναζητούν ευελιξία στην ΕΕ για μείωση γραφειοκρατίας

admin

Ελντερσον (ΕΚΤ): Επείγουσα ανάγκη η ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης

admin

ΥΠΕΘΟ: Ο κ. Κασσελάκης δεν γνωρίζει τα βασικά μεγέθη της Οικονομίας

admin

Στουρνάρας: Κοντά στο 2% του ΑΕΠ έκλεισε τελικά το πρωτογενές πλέονασμα του 2023 – Θετική έκπληξη

admin

Νέο δάνειο 220 εκατ. ευρώ από ΕΤΕπ για ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα

admin