Image default
Επιχειρήσεις

Μάρτιν Μπραντεμπούργκερ (Lidl): Αποκλιμακώνεται ο πληθωρισμός στην Ελλάδα

Με ταχύτερους ρυθμούς από άλλες χώρες αποκλιμακώνεται ο πληθωρισμός στην Ελλάδα, υποστήριξε χθες Παρασκευή ο Μάρτιν Μπραντενμπούργκερ πρόεδρος διοίκησης της Lidl Ελλάς, στο περιθώριο της εκδήλωσης για την αποφοίτηση των σπουδαστών του 1ου κύκλου του προγράμματος Lidl UP: Learn & Work.

Ο επικεφαλής της Lidl Ελλάς, είπε πως ανεξάρτητα από τα στοιχεία που αποτυπώνονται στον πληθωρισμό με τις αυξήσεις στα τρόφιμα να διατηρούνται σε πολύ υψηλά επίπεδα, ο πληθωρισμός που μετρά η Lidl δίνει άλλη εικόνα.

«Τον Ιανουάριο ο εσωτερικός πληθωρισμός (σ.σ. αναφέρεται στον πληθωρισμό εντός του δικτύου της αλυσίδας) είχε αρνητικό πρόσημο και ήταν στο -1% και φαίνεται ότι στα ίδια επίπεδα κινήθηκε και τον Φεβρουάριο» είπε. Αναφερόμενος στα μέτρα κατά της ακρίβειας που τέθηκαν σε εφαρμογή χθες Παρασκευή ο κ. Μπραντενμπούργκερ σημείωσε πως η εφαρμογή του μέτρου των καθαρών τιμών είναι εύκολη διότι η αλυσίδα δουλεύει ήδη με αυτό το μοντέλο ενώ ο χρόνος αποπληρωμής των προμηθευτών δεν ξεπερνά τις 40 ημέρες.

Σχετικά με το θέμα των εργαζόμενων ο επικεφαλής της Lidl Ελλάς είπε πως η αλυσίδα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στην εξεύρεση προσωπικού εκτός από κάποιες περιοχές. «Η στήριξη των εργαζομένων είναι μείζονος σημασίας» είπε ο ίδιος υπενθυμίζοντας την πολιτική μισθών που ακολουθεί η Lidl με τον κατώτατο πάνω από τα 1.000 ευρώ. Κάτι που όπως ανέφερε έχει αποτελέσει οδηγό για την άνοδο γενικότερα των αποδοχών στον κλάδο του λιανεμπορίου και όχι μόνο.

Πάντως η αλυσίδα σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο «τρέχει» εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το Lidl UP: Learn & Work είναι ένα πρόγραμμα σπουδών πάνω στον κλάδο του λιανικού εμπορίου με τους απόφοιτους ολοκληρώνοντας τις διετείς σπουδές τους να λαμβάνουν τη θέση του υποδιευθυντή καταστήματος σε ένα από τα καταστήματα της Lidl Ελλάς.

Εν τω μεταξύ η αλυσίδα που συμπληρώνει εφέτος 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα θέτει σε εφαρμογή από την ερχόμενη Δευτέρα το νέο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της.

Τα καταστήματα της αλυσίδας θα ανοίγουν ένα τέταρτο νωρίτερα και το Σάββατο θα κλείνουν στις 9 μ.μ. Ο λόγος που επικαλέστηκε ο κ. Μπραντενμπούργκερ είναι για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών και κυρίως των εργαζόμενων.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Lidl Ελλάς, διαχωρίζει τη θέση της έναντι του ανταγωνισμού, και στο ωράριο λειτουργίας του δικτύου της καθώς το έχει κάνει πολλές φορές κατά το παρελθόν.

Σχετικα αρθρα

Χατζημηνάς (Theon): Αντικίνητρο για την ανάπτυξη η προκαταβολή φόρου

admin

Μαργώνης (Παπαστράτος): Η Ελλάδα γνώρισε πραγματική ακμή όταν άνθισε η βιομηχανία της

admin

SunriseMezz: Καθαρά κέρδη €4 εκατ. το 2023

admin

Phoenix Vega Mezz: Καθαρά κέρδη €11,2 εκατ. το 2023

admin

SunriseMezz: Κέρδη 4 εκατ. το 2023, θα μοιράσει μέρισμα

admin

Καθαρά κέρδη 11,2 εκατ. ευρώ το 2023 για την Phoenix Vega Mezz

admin

Ταραντίλης (EY Ελλάδος): Μοναδική συγκυρία για να επενδύσει το Δημόσιο στο ΑΙ

admin

Khorakiwala (SwitzGroup): Θα επενδύσουμε σε βιολογικά προϊόντα και logistics

admin

Κωστής Ψάλτης (Eurobank): Γιατι δεν πετυχαίνουν οι μετασχηματισμοί, ποια είναι η σωστή συνταγή

admin

Μ. Τσαμάζ: Φεύγεις όταν η εταιρεία που διοικείς έχει φτάσει στο… peak!

admin

Βρεττού: Υπάρχει ανάγκη για μια νέα τράπεζα

admin

Profile: Αύξηση τζίρου 20% στα €30,1 εκατ. το 2023

admin