Image default
Τοις Μετρητοίς

Τα “πελατάκια” και το πάρτι του βασιλιά

Τα “πελατάκια” και το πάρτι του βασιλιά

Να λοιπόν που τα «πελατάκια» στο ETF του Bitcoin το iShares Bitcoin Trust (IBIT) έχουν αρχίσει και ψωνίζουν σε υπερθετικό βαθμό μετά και την ανοδική διάσπαση της περιοχής των 30 με 29  δολαρίων από όπου και ξεκίνησε η διαπραγμάτευση του όταν πρωτομπήκε στη Wall Street στις 24 Ιανουαρίου.

Για τους ιστορικούς τύπους να υπενθυμίσω ότι στην αρχή δεν το υποδέχθηκαν και τόσο ζεστά μιας που από τα 30 δολάρια γκρεμοτσακίστηκε μέσα σε λίγες μόνο μέρες στα 22 δολάρια γράφοντας έτσι  απώλειες άνω του -25%.

Μετά λοιπόν την ανοδική διαφυγή πάνω από τα 30 δολάρια στις 24 Φεβρουαρίου η γωνία ανοδικής κλίσης πήρε έντονες επιθετικές διαστάσεις τρέχοντας στη κυριολεξία το συμβόλαιο προς το επίπεδο αντίστασης των 37 με 38 δολαρίων.

Μάλιστα στη βραχυχρόνια τοπική κορυφή της κίνησης άλλαξαν χέρια περίπου 95 εκατ. IBIT από μόλις 42 εκατ. που ήταν πριν δύο μέρες σημάδι για τους επαγγελματίες του χώρου ότι εισήλθε με μεγάλο αγοραστικό «πάθος» το retail.

Για τη συνέχεια τώρα η πιθανή ανοδική διάσπαση των 38 δολαρίων θα ανάψει το φως για τη μετάβαση του ETF στο κατώφλι των 40 με 42  δολαρίων. Αντιθέτως, άρνηση ανοδική διάσπασης θα προκαλέσει ένα καθοδικό βραχυχρόνιο κύμα προς τα 32,80 δολάρια.

Την ίδια ώρα ο βασιλιάς των κρυπτονομισμάτων το Bitcoin (BTCUSD) κάνει πάρτι παρασύροντας τα πάντα  στο διάβα του διαλύοντας ανοδικά τα 53000 δολάρια και φτάνοντας πάνω στην κρίσιμη περιοχή αντίστασης των 61750 με 64900 δολαρίων. Ένα επίπεδο που είχε να το δει για πάνω από 840 μέρες.

Πιθανή ανοδική διάσπαση και των 64900 δολαρίων με την ισχυρή  ανοδική γωνία κλίσης που έχει πάρει το Bitcoin θα το φέρει σε μετωπική με τα 70000 δολάρια σημειώνοντας έτσι νέα ιστορικά υψηλά. Το προηγούμενο ήταν στα 69000 δολάρια το Νοέμβριο του 2021.

Οι “κρυπτονίτες” τρίβουν τα χέρια τους καθώς κατά όπως φαίνεται πάμε για νέες θετικές εποχές για τα κρυπτονομίσματα.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται με ανανεωμένα διαγραμματικά δεδομένα και στοιχεία.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

March 3, 2024

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Profile: Διόγκωσε περαιτέρω το ανεκτέλεστο έργων και τη κερδοφορία της

admin

Performance Technologies: Έντονη ανάπτυξη σε έσοδα και κερδοφορία

admin

Εκωφαντικό deal ύψους 2 δισ. ευρώ ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη MYTILINEOS Energy & Metals

admin

Γενικός Δείκτης: Το κβαντικό μηχάνημα και ο εντυπωσιακός σχηματισμός

admin

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin

Ευρωσύμβουλοι: Ο τεχνολογικός όμιλος που ετοιμάζει ισχυρό deal

admin

Fourlis Group: Έτοιμος να υλοποιήσει στο μέγιστο το αναπτυξιακό του πλάνο

admin

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε ηγετικό παίκτη καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

“Φθηνότερη” τράπεζα στην Ευρώπη η Alpha Bank

admin

Όταν οι ΑΕΕΑΠ πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας

admin

Πιθανό καμπανάκι το έντονο κατέβασμα της Wall Street

admin