Image default
Πολιτική

Εξεταστική για Τέμπη: Κόντρα για τη δικογραφία – Δώσαμε το υλικό που αποφάσισε η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας απαντά το προεδρείο

Η δικογραφία της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης μελών της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά τα αίτια του δυστυχήματος των Τεμπών. Η αντιπολίτευση ζητά περισσότερα στοιχεία εξαπολύοντας βέλη ότι είναι ελλιπής η δικογραφία. Το ΠΑΣΟΚ, κατέθεσε αίτημα νωρίτερα σήμερα ζητώντας από το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής να χορηγηθεί και να διαβιβαστεί στην Επιτροπή το σύνολο της σχηματισθείσας δικογραφίας όπως έχει συγκεντρωθεί έως και σήμερα.

Ωστόσο, κύκλοι του προεδρείου της Εξεταστικής αναφέρουν η αξιολόγηση και η χορήγηση του υλικού εναπόκειται στην εισαγγελική αρχή που χειρίζεται την υπόθεση. Πιο συγκεκριμένα, οι ίδιοι κύκλοι εξηγούν, ότι ήδη με επιστολή που εστάλη στις 15 Δεκεμβρίου και με υπομνηστική επιστολή στις 24 Ιανουαρίου ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης αντίγραφο των σχετικών εγγράφων. «Η Εισαγγελία Εφετών Λάρισας βρίσκεται κατά το στάδιο της κύριας ανάκρισης και ως εκ τούτου με δική του αξιολόγηση το αρμόδιο Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε να διαβιβάσει το υλικό το οποίο από την πρώτη στιγμή, όπως επισημαίνετε, έχει τεθεί στη διάθεση σας προκειμένου να συντάξετε το πόρισμα σας εντός του χρόνου που η Επιτροπή μας έχει ορίσει», προσθέτουν.

Και καταλήγουν λέγοντας ότι «ως εκ τούτου, η αξιολόγηση του υλικού που κρίνεται κάθε φορά ότι δύναται να χορηγηθεί σε μια άλλη αρχή αφορά αποκλειστικά και μόνο την εισαγγελική αρχή που χειρίζεται την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 8 Μαρτίου είναι η καταληκτική ημερομηνία ώστε να κατατεθούν τα πορίσματα των κομμάτων.

Η επιστολή των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ

Σε επιστολή που είχαν αποστείλει οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για την Τραγωδία των Τεμπών Μιλένα Αποστολάκη, Γιώργος Νικητιάδης και Απόστολος Πάνας ανέφεραν:

Σύμφωνα με το υπ´αρ. 48/22.2.24 έγγραφο του Εφέτη Ανακριτή κ. Σ.Μπακαϊμη το οποίο απευθύνεται προς εσάς, σε εκτέλεση του υπ´αριθμ 22/22.2.24 βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας χορηγήθηκε και διαβιβάσθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής αποδεικτικό υλικό της ανάκρισης που διεξάγεται από τον Εφέτη Ανακριτή.

Με έγγραφό σας την 29/2/24 μας ενημερώσατε ότι μπορούμε να αναγνώσουμε το υλικό που διαβιβάσθηκε στην Ειδική Γραμματεία του Προέδρου της Βουλής. Το διαβιβασθέν αποδεικτικό υλικό, συνιστά τμήμα μόνο της μέχρι σήμερα διενεργηθείσας ανάκρισης, από το οποίο απουσιάζουν στοιχεία κρίσιμα για το έργο της Εξεταστικής Επιτροπής, δηλαδή την διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών.

Η Εξεταστική Επιτροπή ζήτησε το συνολικό συλλεχθέν μέχρι σήμερα αποδεικτικό υλικό της ανάκρισης, καθότι απαραίτητο προκειμένου να καταστεί δυνατή η διαμόρφωση αξιόπιστου πορίσματος στο οποίο θα έχουν συνεκτιμηθεί και συμπεριληφθεί όλα τα αποδεικτικά στοιχεία.

Η πάνδημη απαίτηση για την αποκάλυψη της αλήθειας και την τιμωρία των υπευθύνων για το έγκλημα των Τεμπών καθιστά επιβεβλημένη την διαβίβαση στη Εξεταστική Επιτροπή, η οποία διερευνά παραλλήλως με την Ελληνική δικαιοσύνη τις συνθήκες του εγκλήματος, κάθε αποδεικτικού στοιχείου προκειμένου η Επιτροπή να ολοκληρώσει το έργο της χωρίς εμπόδια και προσκόμματα, τα οποία θα μπορούσαν να ερμηνευθούν ως προσπάθεια δυσχέρανσης του έργου της.

Για τους λόγους αυτούς σας καλούμε να απευθυνθείτε άμεσα προς το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας ζητώντας να αποφασίσει την χορήγηση και διαβίβαση στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής του συνόλου της μέχρι σήμερα σχηματισθείσας δικογραφίας, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση των εργασιών της Επιτροπής, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής.

Ειδήσεις σήμερα:

Κανονικά υποψήφιος στις εκλογές των ΗΠΑ ο Τραμπ – Πήρε πράσινο φως από το Ομοσπονδιακό Ανώτατο Δικαστήριο

«Ήταν χειριστικός και κακοποιητικός» λέει η πρώην σύζυγος του 64χρονου ο οποίος σκότωσε τον γαμπρό του στη Νίκαια

Τα επόμενα 24ωρα ξεκινούν τα απογευματινά χειρουργεία – «Το συζητάμε από το ‘92, είμαι πολύ υπερήφανος» λέει ο Γεωργιάδης

Σχετικα αρθρα

Υπόμνημα της ΝΔ για τους «Σπαρτιάτες»: Ζητά τον αποκλεισμό τους από τις ευρωεκλογές

admin

Μητσοτάκης: Το βίντεο στο TikTok για το επίδομα μητρότητας – «Κρατική στήριξη για 9 μήνες σε όλες τις μανάδες ανεξαρτήτως το πού εργάζονται»

admin

Ανδρουλάκης: Στις ευρωεκλογές να αποδοκιμαστεί η κυβέρνηση που περιφρονεί την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία των πολιτών

admin

Ν. Δένδιας: Σε λίγα χρόνια από σήμερα, ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος

admin

Παπανώτας για Κασσελάκη: Καλό παιδί για καμιά μπύρα σε μπαρ, δεν κάνει για ηγέτης

admin

Κοντογεώργης: Να μην επιτρέψουμε την αναβίωση του λαϊκισμού

admin

Στον Αγιο Δημήτριο (Μπραχάμι) ο Κυριάκος Μητσοτάκης – «Οι Ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη» – Βίντεο, φωτογραφίες 

admin

Ο γιος του Φρέντι Μπελέρη στον ΣΚΑΪ: Ιστορική η υποψηφιότητα του πατέρα μου – Έχουμε δεχθεί πολλές απειλές

admin

Νίκος Δένδιας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος – Φινλανδικό μοντέλο για τη στρατιωτική θητεία

admin

Στον Άγιο Δημήτριο ο Μητσοτάκης, συνομίλησε με κατοίκους – Δείτε φωτογραφίες

admin

Ανάρτηση Κασσελάκη για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ: «Είμαι περήφανος για τους ανθρώπους θα δώσουν τη μάχη»

admin

Έξοδος στου Ψυρρή για τον Στέφανο Κασσελάκη και τους υποψηφίους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Φωτογραφίες)

admin