Image default
Επιχειρήσεις

Νέες συνεργασίες και εξαγορές βασικός στόχος της CPI

Σε ανοδικό κανάλι οικονομικών επιδόσεων θα επιδιώξει να μπει την επόμενη τριετία η CPI, καθώς η εισηγμένη εταιρεία πέρα από το μέτωπο των εξαγορών, εστιάζει στην ανάληψη νέων έργων, στη διεύρυνση του φάσματος των υπηρεσιών που προσφέρει, αλλά και στην επέκτασή της σε νέες προϊοντικές κατηγορίες σε συνεργασία με οίκους του εξωτερικού. 

Ειδικότερα, κατά το πρώτο οκτάμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης που ολοκληρώνεται τον προσεχή Ιούνιο, η CPI σημειώνει αύξηση του κύκλου εργασιών της κατά περίπου 10%, τάση που αναμένεται να συνεχιστεί και τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, παρατηρείται ταυτόχρονα και άνοδος στο μέτωπο των εξόδων, σε τομείς όπως η μισθοδοσία, οι αποσβέσεις (λόγω των υλοποιούμενων επενδύσεων) και το κόστος χρηματοδότησης (η διόγκωση του Euribor έχει υπερκεράσει τη συρρίκνωση του spread).

Στόχος πάντως της CPI για τα επόμενα χρόνια είναι να αναπτυχθεί τόσο οργανικά, όσο και μέσα από ενδεχόμενες εξαγορές άλλων επιχειρήσεων. Ειδικότερα ως προς το τελευταίο, ο διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης Άρης Παπαθάνος σημειώνει πως «υπάρχουν σε εξέλιξη συζητήσεις είτε για στρατηγικές συνεργασίες, είτε για απόκτηση πλειοψηφικών ποσοστών σε άλλες επιχειρήσεις, με την CPI να έχει προχωρήσει σε κάποιες προτάσεις και να βρίσκεται στο στάδιο της αναμονής. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει κάτι το ανακοινώσιμο. Μας ενδιαφέρει πάντως να ενδυναμώσουμε τις υπάρχουσες και να εισέλθουμε σε νέες υπηρεσίες, όπως επίσης και σε κάποιες κάθετες αγορές στο κομμάτι του λογισμικού». 

Σε ότι αφορά τώρα την οργανική ανάπτυξη, η CPI κινείται σε δύο πυλώνες:

  • Πρώτον, στη συμμετοχή ως υπεργολάβος σε έργα πληροφορικής (τόσο στο κομμάτι των προϊόντων, όσο και σε ό,τι αφορά τις υπηρεσίες λόγω του ευρύτατου δικτύου υποστήριξης που διαθέτει), ενόψει των μεγάλων επενδύσεων που μόλις κατά τους τελευταίους μήνες έχουν αρχίσει να ξεκινούν. «Έχουμε ήδη αναλάβει ως υπεργολάβοι συμμετοχή σε έργα (πχ αυτό του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Γενικής Γραμματίας Εμπορίου) και υπάρχει μπροστά μας μια σειρά συμβάσεων που θα διεκδικήσουμε είτε απ’ ευθείας, είτε ως υπεργολάβοι» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά. 
  • Δεύτερον, στην προϊοντική διεύρυνση μέσα από νέες συνεργασίες με ξένους οίκους. Ενδεικτικό είναι μέσα στο τελευταίο δωδεκάμηνο η CPI ξεκίνησε να αντιπροσωπεύει στη χώρα μας τρία ξένα «σπίτια» και συγκεκριμένα την Milestone (λογισμικό για κάμερες), την Poly -εταιρεία του ομίλου HP- σε τεχνολογικές λύσεις ήχου και εικόνας που αφορούν την εξ’ αποστάσεως εργασία (υπάρχουν σαφή περιθώρια ανάπτυξης καθώς το μερίδιο αγοράς της Poly είναι στο εξωτερικό πολύ μεγαλύτερο από αυτό στην Ελλάδα) και την Govee στο κομμάτι του έξυπνου φωτισμού (smart lighting) 

Τέλος, στο πλαίσιο της χθεσινής ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης της εισηγμένης, ψηφίστηκε η δυνατότητα αγοράς ιδίων μετοχών (έως το 10% του συνόλου για την επόμενη διετία με εύρος τιμών από 0,30 έως ένα ευρώ).

Σχετικα αρθρα

Τετραήμερη εργασία θεσπίζει για τους νέους auditors η PwC Ελλάδας

admin

Κλειδί τα clusters για την ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας

admin

Οι προτάσεις των παραγωγών φωτοβολταϊκών στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ

admin

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότησή τους – Τι λένε παράγοντες της αγοράς

admin

Εφραίμογλου: Το ΕΒΕΑ βρίσκεται σε συζητήσεις για να ασχοληθεί με τις μικροχρηματοδοτήσεις

admin

Μπαθιανάκη (Halcyon Equity Partners): Σε κομβικό σημείο η Ελλάδα για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερες, ισχυρότερες εταιρείες

admin

Στο δόκανο της ΕΛ.ΑΣ. παράνομο καζίνο στην Αθήνα

admin

iDNA Genomics: Η συμπόρευση με τη ΒΙΑΝΕΞ και το σχέδιο για εισαγωγή στον Nasdaq (pics + γραφήματα)

admin

Νεοφυείς επιχειρήσεις: 6 δισ. ευρώ για πάνω από 120 σημαντικές εξαγορές στην Ελλάδα το 2023

admin

Ασφάλειες Ι.Χ.: Δυο κύματα ανατιμήσεων και αύξηση των ζημιών

admin

Σχέδια για Nasdaq και εκτίναξη επιδόσεων για την κυπριακή iDNA

admin

Χατζημηνάς (THEON): Η επαναβιομηχανοποίηση της χώρας μπορεί να γίνει μέσω της ψηφιακής επανάστασης

admin