Image default
Πολιτική

Στη νατοϊκή άσκηση «Trojan Footprint» ο Νίκος Δένδιας

Δένδιας

Η άσκηση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο διεξαγωγής της Άσκησης του NATO «Steadfast Defender – 24», σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας παρακολούθησε στο Λευκαντί Εύβοιας, το βράδυ της Δευτέρας 11 Μαρτίου, τη Media Day της άσκησης Ειδικών Δυνάμεων-Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «Trojan Footprint (TFP)-24», συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Δημήτριο Χούπη.

Η άσκηση λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο διεξαγωγής της Άσκησης του NATO «Steadfast Defender – 24», σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια, με τη συμμετοχή προσωπικού και μέσων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Στην άσκηση συμμετέχουν επίσης προσωπικό και μέσα από Αλβανία, Βουλγαρία, Γαλλία, Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας, Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Ιταλία και Μαυροβούνιο.

Τη δραστηριότητα παρακολούθησαν επίσης ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) αντιστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης καθώς και ο διοικητής της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων (ΔΔΕΕ) υποστράτηγος Σπυρίδων Κογιάννης.

«Είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε το εξαιρετικό επίπεδο επαγγελματισμού, απόψε, των δικών μας Ειδικών Δυνάμεων, των γυναικών και των ανδρών, αλλά και των Ειδικών Δυνάμεων των φίλων χωρών που βρέθηκαν εδώ στην Ελλάδα και εκπαιδεύτηκαν μαζί μας, για μια συνεργασία που είναι αμοιβαία επωφελής» ανέφερε ο κ. Δένδιας. Και συνέχισε τονίζοντας ότι «στοχεύει στην εξασφάλιση της ασφάλειας, της σταθερότητας, της ευημερίας των κρατών και των λαών μας, σε έναν πολύπλοκο, επικίνδυνο και ραγδαία μεταβαλλόμενο κόσμο».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη την οποία πραγματοποίησε στην ελληνική φρεγάτα «Ύδρα» που επιχειρεί στον Κόλπο του ‘Αντεν, κάτω από την Ερυθρά Θάλασσα, για να προστατεύσει τη ναυσιπλοΐα, υπογράμμισε ότι «στόχος όλων είναι να διασφαλίσουμε συνθήκες ειρήνης και ανάπτυξης στις κοινωνίες μας και επίσης να κάνουμε ξεκάθαρο ότι οποιαδήποτε απόπειρα ρεβανσισμού δεν μπορεί να έχει έδαφος στον 21ο αιώνα».

- -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Απαγόρευση κάθε πολιτικής δραστηριότητας στη Γερμανία επιβλήθηκε στον Βαρουφάκη μετά από ομιλία του στο Βερολίνο

admin

Ανδρουλάκης: Καμία σταθερότητα δεν κρίνεται στην κάλπη της 9ης Ιουνίου

admin

Κασσελάκης: Πληρώνουμε όπως η Σουηδία, αγοράζουμε όπως η Βουλγαρία και υπάρχει ελάχιστη ιδιωτική επένδυση

admin

Ανδρουλάκης: «Καμία σταθερότητα δεν κρίνεται την 9η Ιουνίου»

admin

Υπουργός Εξωτερικών Κύπρου: Καμία συζήτηση έξω από τη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με πολιτική ισότητα για το Κυπριακό

admin

Θεοδωρικάκος στο Φόρουμ Δελφών: Εθνικές προτεραιότητες το δημογραφικό και ο παγκόσμιος Ελληνισμός

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Είμαστε απόλυτα αντίθετοι με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του δικαστικού χάρτη

admin

Ανδρουλάκης: «Η χώρα χρειάζεται ισχυρή και σοβαρή αντιπολίτευση»

admin

Οικονόμου στον ΣΚΑΪ: Οι Eυρωεκλογές δεν είναι πλάκα, έχουν διακύβευμα και διλήμματα τόσο για την Ευρώπη όσο και για την Ελλάδα

admin

Θεμιστοκλέους: Το σύστημα «ris pac» σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας σε 8 μήνες από σήμερα

admin

Μακρή στον ΣΚΑΪ: Μέσω της εφορίας θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές που προκαλούν τα παιδιά τους στο σχολείο

admin

Βουλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία και το ΕΣΥ

admin