Image default
Οικονομία

Διασύνδεση ταμειακών – POS: Ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού του Απριλίου

Χρόνο αλλά και χρήμα θα μπορούν να κερδίσουν όσες επιχειρήσεις δεν έχουν καταφέρει να προχωρήσουν στη διασύνδεση των ταμειακών τους μηχανών με τα POS χωρίς δική τους υπαιτιότητα. Οι προθεσμίες για την ολοκλήρωση της διαδικασίας «τρέχουν» και το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση.

Όσοι επαγγελματίες δεν κατάφεραν να κλείσουν ραντεβού με τεχνικό για την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS εντός του Μαρτίου αλλά τον Απρίλιο, για να αποφύγουν τα πρόστιμα θα πρέπει να το δηλώσουν στην πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί την Παρασκευή 15 Μαρτίου.

Αποφεύγονται πρόστιμα έως και 20.000 ευρώ

Με τη δήλωση του ραντεβού οι επαγγελματίες θα αποφύγουν πρόστιμα ύψους 10.000 και 20.000 ευρώ ανάλογα με το είδος των βιβλίων που τηρούν (απλογραφικά ή διπλογραφικά).
Αντίστοιχα χρονικά περιθώρια έχουν και όσες επιχειρήσεις δηλώσουν στο Μητρώο POS της ΑΑΔΕ ότι θα αντικαταστήσουν την παλιά τους ταμειακή με σύστημα All in one.

Με βάση τα έως τώρα δεδομένα το 95% των επιχειρήσεων έχει προχωρήσει ήδη σε αναβάθμιση των συσκευών τους.

Όσον αφορά τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS, το μέτρο αφορά 300.000 επιχειρήσεις με 50.000 από αυτές να  είναι εποχικές και δεν έχουν υποχρέωση να κάνουν από τώρα τη διασύνδεση. Η συγκεκριμένη κατηγορία επιχειρήσεων θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία μέχρι να ξεκινήσει τη λειτουργία της.

Τα voucher

Στο μεταξύ, έως την Τρίτη 19 Μαρτίου θα παραμείνει ανοιχτή η πλατφόρμα digitalsme.gov.gr για τη λήψη του voucher που καλύπτει μέρος της δαπάνης αγοράς ή διασύνδεσης POS. Τα αιτήματα για τον 4ο κύκλο έχουν φτάσει τις 130.000 ενώ όπως έχει δηλώσει το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών στους σχεδιάζεται να υπάρξει και πέμπτος κύκλος.

Η λήψη επιταγής (voucher) χρηματοδότησης καλύπτει και όσους έχουν ήδη αγοράσει POS ή έχουν ήδη καλύψει τη δαπάνη διασύνδεσης, με το κουπόνι να λειτουργεί ως πιστωτικό μελλοντικών χρεώσεων από τον πάροχο ή σε ορισμένες περιπτώσεις (ανάλογα με τον πάροχο) να οδηγεί σε ισόποση επιστροφή χρημάτων που έχουν ήδη καταβληθεί.

Με τη διασύνδεση ταμειακών – POS η πληρωμή με κάρτα θα πραγματοποιείται μόνο όταν η απόδειξη εκδοθεί από την ταμειακή, ενώ το POS δεν θα  μπορεί να δεχτεί «ελεύθερες συναλλαγές», δηλαδή συναλλαγές εκτός ταμειακής.

Σχετικα αρθρα

Γιατί χτυπάει η «καμπάνα» για τους Έλληνες influencers

admin

Γιατί ο πόλεμος μεταξύ Ιράν και Ισραήλ δεν έχει επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου

admin

Δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο κρίνει τις περικοπές στις συντάξεις

admin

ΕΕ: Συναγερμός για την φθίνουσα ανταγωνιστικότητα

admin

«Καμπανάκι» Ντομπρόβσκις στην ΕΕ για τον νέο γύρο στον «πόλεμο δασμών» ΗΠΑ-Κίνας

admin

Η Κίνα υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ ακολουθούν τις «μη εμπορικές πρακτικές» για τις οποίες την κατηγορούν

admin

Εγνατία Οδός: Πιο κοντά στην υλοποίηση της διασυνοριακής γέφυρας Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο

admin

Έρχονται 2 δισ. κοινοτικό χρήμα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις – Όλα τα προγράμματα εγγυήσεων και επιδοτήσεων

admin

Ο. Κεφαλογιάννη: Δημιουργούμε τις συνθήκες για μια νέα αρχή για τον ελληνικό τουρισμό

admin

Β. Τζώρτζης και Ν. Koυρογένης στο Naftemporiki TV: «Μακάρι σε όλους τους τομείς να είχαμε έναν επαγγελματία διαμεσολαβητή-διαπραγματευτή»

admin

Deutsche Bank και Morgan Stanley «βλέπουν» μόνο τρεις μειώσεις επιτοκίων φέτος

admin

Ο Κ. Χατζηδάκης στην Εαρινή Σύνοδο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσιγκτον

admin