Image default
Επιχειρήσεις

Αύξηση εσόδων και κερδοφορίας για την Microsoft Hellas

Δυναμική ανάπτυξη παρουσιάζει την χρήση Ιούνιος 2022-Ιούνιος 2023, η Microsoft Hellas η οποία αύξησε τα έσοδά της στα 67 εκατ. ευρώ από 57 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση, αυξημένα κατά 17%.

Τα κέρδη προ φόρων την εταιρείας αυξήθηκαν κατά 23%, και διαμορφώθηκαν στα 9,4 εκατ. ευρώ από 7,6 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Σύμφωνα με τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσίευσε στο ΓΕΜΗ, τα EBITDA αυξήθηκαν κατά 20%, φτάνοντας τα 9,16 εκατ. ευρώ από 7,7 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Η διοίκηση της Microsoft εμφανίζεται παράλληλα αισιόδοξη για την τρέχουσα οικονομική χρήση στοχεύοντας στη βελτίωση των οικονομικών της μεγεθών και στην ταυτόχρονη διεύρυνση του μεριδίου της στην ελληνική αγορά.

«Οι εξελίξεις κατά τη διάρκεια του 2023, με την αλλαγή των συνθηκών εργασίας μετά την πανδημία, αλλά και με τις τεράστιες τεχνολογικές παρεμβάσεις στην καθημερινή δραστηριότητα, καθώς και το ευμετάβλητο διεθνές περιβάλλον έχουν επιπτώσεις στην οικονομική δραστηριότητα όπου εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις ενέργειες και τις αποφάσεις των θεσμικών οργάνων στη χώρα και στο εξωτερικό» αναφέρει η διοίκηση της εταιρεία στην οικονομική έκθεση για τα αποτελέσματα.

Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι το 2024 αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία καθώς περίπου τέσσερα χρόνια μετά τις ανακοινώσεις θα μπει σε τροχιά υλοποίησης η επένδυση του ενός δισ. ευρώ για την υλοποίηση των τριών data centers της Microsoft με πρώτο αυτό στα Σπάτα.

Στόχος είναι να αρχίσουν οι εργασίες ώστε να υλοποιηθεί τα επόμενα τρία χρόνια. Το έργο στα Σπάτα περιλαμβάνει διπλό data center που θα είναι 19,2 MW. Στην πρώτη φάση θα λειτουργήσει το πρώτο κομμάτι και θα ακολουθήσει και το άλλο ανάλογα με την ζήτηση.

Παράλληλα εκτιμούν ότι έως τις αρχές Απριλίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή μπαίνοντας η μπουλντόζες στο ακίνητο των 85 στρεμμάτων που θα υλοποιηθεί το διπλό data center.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στους βασικούς μισθωτές για τα τρία data centers της Microsoft είναι και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα, Εurobank, Τράπεζα Πειραιώς), αλλά και η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ο Μυτιληναίος και ο Τιτάνας.

Ο κατάλογος αναμένεται να μεγαλώσει με την έναρξη των εργασιών που, σύμφωνα με πληροφορίες θα υλοποιήσει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θα αναλάβει το έργο μαζί με την Ιταλική Renco, τεχνικός Σύμβουλος του έργου και costruction administrator θα είναι η AECOM ενώ project manager έχει αναλάβει η Hill International.

Σχετικα αρθρα

Σε ποιες περιοχές της Αθήνας «δοκιμάζει» ταχύτητες έως 10Gbps η Cosmote

admin

Διάκριση για τον όμιλο Μοτοδυναμική στα Sports Marketing Awards 2024

admin

Χρηματιστήριο: Εγγύτερες στηρίξεις οι 1.380 μονάδες για το Γ.∆.

admin

Τετραήμερη εργασία θεσπίζει για τους νέους auditors η PwC Ελλάδας

admin

Κλειδί τα clusters για την ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας

admin

Οι προτάσεις των παραγωγών φωτοβολταϊκών στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ

admin

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότησή τους – Τι λένε παράγοντες της αγοράς

admin

Εφραίμογλου: Το ΕΒΕΑ βρίσκεται σε συζητήσεις για να ασχοληθεί με τις μικροχρηματοδοτήσεις

admin

Μπαθιανάκη (Halcyon Equity Partners): Σε κομβικό σημείο η Ελλάδα για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερες, ισχυρότερες εταιρείες

admin

Στο δόκανο της ΕΛ.ΑΣ. παράνομο καζίνο στην Αθήνα

admin

iDNA Genomics: Η συμπόρευση με τη ΒΙΑΝΕΞ και το σχέδιο για εισαγωγή στον Nasdaq (pics + γραφήματα)

admin

Νεοφυείς επιχειρήσεις: 6 δισ. ευρώ για πάνω από 120 σημαντικές εξαγορές στην Ελλάδα το 2023

admin