Image default
Αγορές

To ράλι της Nvidia φέρνει θετικά πρόσημα στη Wall Street

To ράλι της Nvidia φέρνει θετικά πρόσημα στη Wall Street

Άνοδο σημειώνει στη σημερινή (18/3) συνεδρίαση η Wall Street μετά από δύο εβδομάδες με απώλειες, καθώς το ράλι της τεχνητής νοημοσύνης με οδηγό τη Nvidia συνεχίζεται.

Ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,16% στις 38.775,71 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,88% στις 5.161,93 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite κερδίζει 1,45% στις 16.205,02 μονάδες.

Η μετοχή της Nvidia σημειώνει άνοδο 4,64% εν όψει του συνεδρίου GTC της εταιρείας – όπου η Nvidia αναμένεται να παρουσιάσει τα τελευταία της επιτεύγματα στην τεχνητή νοημοσύνη. Οι μετοχές της Alphabet κερδίζουν 6,97%, μετά το δημοσίευμα του - για συζητήσεις μεταξύ Apple και Google για την ενσωμάτωση του Gemini στο iPhone. Η Super Micro Computer ενισχύεται κατά 5,34% την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της μετοχής ως μέρος του S&P 500.

Οι κινήσεις αυτές λαμβάνουν χώρα λίγο πριν τη διήμερη συνεδρίαση της Fed, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Τρίτη και να ολοκληρωθεί, με ανακοίνωση, την Τετάρτη.

Σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch Tool της CME, τα προθεσμιακά συμβόλαια της Fed, αυτήν τη στιγμή, αποτιμούν μια πιθανότητα 99% ότι η Fed θα αφήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αυτή την εβδομάδα. Ωστόσο, οι προσδοκίες για μείωση των επιτοκίων τον Ιούνιο έχουν μειωθεί τις τελευταίες ημέρες σε περίπου 55%.

«Η συνεδρίαση της Fed αυτή την εβδομάδα θα μπορούσε να καθορίσει την κατεύθυνση της αγοράς, ιδίως εάν η Fed πει ότι τα επιτόκια πρέπει να παραμείνουν σταθερά, έστω και για λίγο ακόμη», σημειώνει ο επικεφαλής παγκόσμιας στρατηγικής της LPL Financial Quincy Krosby. 

Οι ανησυχίες για τον πληθωρισμό έχουν ασκήσει πιέσεις στις μετοχές τις τελευταίες ημέρες, με τον S&P 500 να ξεκινά τις συναλλαγές της Δευτέρας μετά από ένα σερί απωλειών δύο εβδομάδων. Ο Dow και ο Nasdaq επανέρχονται, επίσης, από οριακές απώλειες.

#Wall_Street #nyse #Nvidia #Άνοδος #ανάκαμψη

Σχετικα αρθρα

Στα «πράσινα» ξανά η Wall Street–Ράλι για Nasdaq και S&P 500

admin

Ανέκτησαν δυναμική οι ευρωαγορές- Θετικό κλείσιμο εβδομάδας

admin

Wall Street: Alphabet και Microsoft δίνουν ώθηση στους δείκτες

admin

Ανακτούν δυναμική οι ευρωαγορές στο άνοιγμα

admin

Ισχυρά κέρδη στις ασιατικές αγορές-Αμετάβλητα τα επιτόκια από τη BOJ

admin

Η AI θα συνεχίσει να ωθεί υψηλότερα τις τεχνολογικές μετοχές

admin

Απώλειες στη Wall Street- «Αγκάθια» το ΑΕΠ και ο πληθωρισμός

admin

Διόρθωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Λονδίνο

admin

Στο «κόκκινο» η Wall Street-Βαρίδια τα μάκρο και η Meta

admin

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές- Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

admin

«Σκαμπανεβάσματα» για τον Nikkei με τα βλέμματα στην BOJ

admin

Οριακές μεταβολές στη Wall Street- Εκτοξεύθηκαν οι αποδόσεις των ομολόγων

admin