Image default
Επιχειρήσεις

Δωρεάν υπηρεσία ανακύκλωσης παλαιών ηλεκτρικών συσκευών από το Skroutz

Το Skroutz προσφέρει δωρεάν την υπηρεσία ανακύκλωσης της παλιάς ηλεκτρικής συσκευής για όσους επιλέξουν να αγοράσουν τη νέα τους μέσω Skroutz. Η υπηρεσία παρέχεται σε συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., το Συλλογικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ), που είναι εγκεκριμένος φορέας από τον Ελληνικό Οργανισμό Ανακύκλωσης. Προς το παρόν, η υπηρεσία ανακύκλωσης είναι διαθέσιμη για την περιοχή της Αθήνας και της Πάτρας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, όσοι χρήστες θέλουν να κάνουν χρήση της υπηρεσίας, μπορούν να επιλέξουν το πεδίο «Ανακύκλωση» κατά το τελικό στάδιο αγοράς, χωρίς επιπλέον χρέωση. Μόλις γίνει η παραγγελία, η συνεργαζόμενη μεταφορική εταιρεία επικοινωνεί με τον χρήστη ώστε να του προσφέρει ευελιξία για το ραντεβού της παραλαβής της παλιάς συσκευής.

Η υπηρεσία Ανακύκλωσης είναι διαθέσιμη για τις εξής κατηγορίες: ψυγεία, κλιματιστικά, αφυγραντήρες, τηλεοράσεις, πλυντήρια ρούχων και πιάτων, κουζίνες και φούρνοι, ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες, εστίες κουζίνας, στεγνωτήρια, πλυντήρια, απορροφητήρες, ηλεκτρικές σκούπες, φούρνοι μικροκυμάτων και φριτέζες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι καταναλωτές που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν την εν λόγω υπηρεσία έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν με επιπλέον κόστος και την υπηρεσία απεγκατάστασης της παλιάς τους συσκευής. Μια υπηρεσία που είναι διαθέσιμη για Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και επιλεγμένες πόλεις της επαρχίας.

Ο Μιχάλης Αυγουλής, Marketplace Operational Excellence Senior Manager Skroutz, δήλωσε:

«Στόχος της υπηρεσίας ανακύκλωσης της παλιάς ηλεκτρικής συσκευής των καταναλωτών είναι να προσφέρουμε άψογη αγοραστική εμπειρία στους καταναλωτές που επιλέγουν το Skroutz για να αγοράσουν την επόμενη συσκευή τους. Προσφέροντας τους την ίδια στιγμή την ευχέρεια ώστε η απεγκατάσταση και η συλλογή της παλιάς τους να συμβεί στο χρόνο που οι ίδιοι ορίζουν. Προσπαθούμε ώστε κάθε λύση ή υπηρεσία που προτείνουμε να έχει θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα προς όφελος όλων μας».

Ο Μάριος Ιντζελέρ, Διευθύνων Σύμβουλος της Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε., δήλωσε:

«Μέχρι σήμερα έχουμε συλλέξει πάνω από 900.000 τόνους Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού (ΑΗΗΕ). Με την συνεργασία αυτή επιδιώκουμε να διευκολύνουμε τους πολίτες να ανακυκλώσουν τις παλιές λευκές τους συσκευές και παράλληλα να αυξήσουμε την συλλογή των ΑΗΗΕ στη χώρα μας. Κοινός μας στόχος, να μην υπάρχει ούτε μια ηλεκτρική συσκευή σε λάθος σημείο ή στην άκρη του δρόμου, χωρίς σωστή περιβαλλοντική διαχείριση και με αμφίβολη κατάληξη.»

Σχετικα αρθρα

Τετραήμερη εργασία θεσπίζει για τους νέους auditors η PwC Ελλάδας

admin

Κλειδί τα clusters για την ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας

admin

Οι προτάσεις των παραγωγών φωτοβολταϊκών στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ

admin

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότησή τους – Τι λένε παράγοντες της αγοράς

admin

Εφραίμογλου: Το ΕΒΕΑ βρίσκεται σε συζητήσεις για να ασχοληθεί με τις μικροχρηματοδοτήσεις

admin

Μπαθιανάκη (Halcyon Equity Partners): Σε κομβικό σημείο η Ελλάδα για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερες, ισχυρότερες εταιρείες

admin

Στο δόκανο της ΕΛ.ΑΣ. παράνομο καζίνο στην Αθήνα

admin

iDNA Genomics: Η συμπόρευση με τη ΒΙΑΝΕΞ και το σχέδιο για εισαγωγή στον Nasdaq (pics + γραφήματα)

admin

Νεοφυείς επιχειρήσεις: 6 δισ. ευρώ για πάνω από 120 σημαντικές εξαγορές στην Ελλάδα το 2023

admin

Ασφάλειες Ι.Χ.: Δυο κύματα ανατιμήσεων και αύξηση των ζημιών

admin

Σχέδια για Nasdaq και εκτίναξη επιδόσεων για την κυπριακή iDNA

admin

Χατζημηνάς (THEON): Η επαναβιομηχανοποίηση της χώρας μπορεί να γίνει μέσω της ψηφιακής επανάστασης

admin