Image default
Οικονομία

Κρεμλίνο: Καταγγέλλει την ΕΕ για την επιβολή δασμών στα σιτηρά και τη χρήση των δεσμευμένων assets

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε τα σχέδια της ΕΕ για χρήση των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας και την επιβολή δασμών στις εισαγωγές ρωσικών σιτηρών.

Το Κρεμλίνο κατήγγειλε τα σχέδια της Ευρωπαϊκής Ενωσης να χρησιμοποιήσει τις αποδόσεις των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων για τον εξοπλισμό της Ουκρανίας και να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές ρωσικών σιτηρών για να στερήσει από την Μόσχα πόρους που χρηματοδοτούν τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας.

«Αν οι αποφάσεις (για τα περιουσιακά στοιχεία) υλοποιηθούν, θα έχουν σοβαρές συνέπειες γι’ αυτούς που τις έλαβαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ προειδοποιώντας επίσης ότι «οι ευρωπαίοι καταναλωτές θα υποφέρουν», αν η Ευρωπαϊκή Ενωση φορολογήσει τα ρωσικά αγροτικά προϊόντα που εξαιρούνται από την επιβολή δασμών.

Οι νομικές υπηρεσίες των δυτικών τραπεζών αντιλαμβάνονται τις «καταστροφικές συνέπειες» που θα ακολουθήσουν, αν η Ευρωπαϊκή Ενωση υλοποιήσει τα σχέδια κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε ο Πεσκόφ.

  • Διαβάστε ακόμη – Η Κομισιόν ζητά επιβολή δασμών στις εισαγωγές σιτηρών από Ρωσία και Λευκορωσία

Σε ό,τι αφορά το σχέδιο επιβολής δασμών στα ρωσικά σιτηρά, ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι η Ρωσία διαθέτει πολλές εναλλακτικές αγορές για τις εξαγωγές της και ότι θα χρειασθεί εργασία ειδικών για να προσδιορισθεί αν θα είναι η Ρωσία ή η Ευρωπαϊκή Ενωση αυτή που θα υποφέρει από την επιβολή επιπλέον περιορισμών.

Σχολιάζοντας πληροφορία που δημοσιεύθηκε στους Financial Times, σύμφωνα με την οποία η Ουάσινγκτον ζήτησε από την Ουκρανία να σταματήσει να πλήττει ρωσικά διυλιστήρια πετρελαίου, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είπε ότι θα ήταν προτιμότερο να ζητηθεί από το Κίεβο να σταματήσει να πλήττει κατοικημένες περιοχές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα των Financial Times, η Ουάσινγκτον ζήτησε από το Κίεβο να σταματήσει τα πλήγματα κατά ρωσικών ενεργειακών υποδομών, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις των drone κινδυνεύουν να προκαλέσουν ρωσική απάντηση και αύξηση των παγκόσμιων τιμών του πετρελαίου.

Ο Πεσκόφ σχολίασε σήμερα ότι αυτό είναι πρόβλημα για τις ΗΠΑ. «Θα προτιμούσαμε οι Ηνωμένες Πολιτείες να καλέσουν το Κίεβο να εγκαταλείψει την ουσιαστική και πάνω απ’ όλα τρομοκρατική του δραστηριότητα κατά μη στρατιωτικών στόχων και κατοικιών».

Ο Πεσκόφ αναφερόταν μάλλον στις ουκρανικές επιθέσεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, όπου σύμφωνα με επίσημες πηγές, 26 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από τις 15 Φεβρουαρίου.

Αντίθετα, οι ίδιες οι επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία έχουν σκοτώσει χιλιάδες αμάχους μετά την εισβολή της Μόσχας τον Φεβρουάριο 2022.

- – ΜΠΕ

Σχετικα αρθρα

Απευθείας πτήση Σαγκάη-Αθήνα: Fam trip Κινέζων τουριστικών πρακτόρων

admin

Σούπερ μάρκετ: Τάσεις συγκράτησης των τιμών τον Μάρτιο – Η 5αδα των προϊόντων με τις μεγαλύτερες αυξήσεις

admin

Θεσσαλονίκη: Από 25/4 το πασχαλινό ωράριο στα καταστήματα

admin

Beata Javorcik (EBRD) στη «Ν»: Γιατί η Ευρώπη πρέπει να πει «όχι» σε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα

admin

«Καλάθι του νονού»: Στη Βουλή η τροπολογία – Πότε ξεκινά η εφαρμογή του

admin

ΔΥΠΑ: Αύριο ξεκινά η προπληρωμή επιδομάτων και Δώρου Πάσχα

admin

Γιατί χτυπάει η «καμπάνα» για τους Έλληνες influencers

admin

Γιατί ο πόλεμος μεταξύ Ιράν και Ισραήλ δεν έχει επηρεάσει τις τιμές του πετρελαίου

admin

Δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων: Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο κρίνει τις περικοπές στις συντάξεις

admin

ΕΕ: Συναγερμός για την φθίνουσα ανταγωνιστικότητα

admin

«Καμπανάκι» Ντομπρόβσκις στην ΕΕ για τον νέο γύρο στον «πόλεμο δασμών» ΗΠΑ-Κίνας

admin

Η Κίνα υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ ακολουθούν τις «μη εμπορικές πρακτικές» για τις οποίες την κατηγορούν

admin