Image default
Οικονομία

Μιχαηλίδου: Την Τετάρτη 27/3 ανακοινώνουμε τη νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό

Την επόμενη Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024, θα ανακοινωθεί η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στο Talk Radio, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία σήμερα κατέθεσε την εισήγησή της στο υπουργικό συμβούλιο.

Την επόμενη Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024, θα ανακοινωθεί η νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, δήλωσε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή της στο Talk Radio, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία σήμερα κατέθεσε την εισήγησή της στο υπουργικό συμβούλιο.

Όπως είπε, «η εισήγηση είναι αποτέλεσμα τόσο του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, δηλαδή με εκπροσώπους των εργοδοτών και των εργαζομένων, όσο και των εισηγήσεων των επιστημονικών φορέων, όπως της Τράπεζας της Ελλάδος, του ΙΟΒΕ και του ΚΕΠΕ. Επιδίωξή μας είναι από τη μια πλευρά να στηρίξουμε τα νοικοκυριά και από την άλλη να κρατήσουμε την οικονομία της χώρας σε ένα διεθνώς ανταγωνιστικό επίπεδο. Ο νέος κατώτατος μισθός θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου, ώστε να στηρίξουμε το εργατικό δυναμικό της χώρας, ειδικά τώρα ενόψει της θερινής και τουριστικής περιόδου, που θέλουμε οι μισθοί να είναι υψηλότεροι και το διαθέσιμο εισόδημα στα νοικοκυριά να μπορεί να καλύπτει το “κύμα” της ακρίβειας. Ο κατώτατος μισθός επηρεάζει θετικά και τα 19 επιδόματα, μεταξύ των οποίων το επίδομα ανεργίας, τα προγράμματα ενεργητικής απασχόλησης της ΔΥΠΑ, αλλά και τις τριετίες».

Για την πλατφόρμα για τους εργαζόμενους συνταξιούχους, η κυρία Μιχαηλίδου σημείωσε ότι, μέσα σε τρεις εβδομάδες, οι εργαζόμενοι συνταξιούχοι έχουν φτάσει τους 46.000, ενώ, πριν από τη λειτουργία της πλατφόρμας, γνωρίζαμε ότι εργάζονταν 36.000 συνταξιούχοι. «Πρόκειται για μία ουσιώδη βελτίωση στο εισόδημα των εργαζόμενων συνταξιούχων, καθώς πλέον λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους από το 70%, που λάμβαναν έως τώρα. Το γεγονός ότι καθημερινά όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι που εργάζονται μπαίνουν στην πλατφόρμα και το δηλώνουν επιβεβαιώνει την ορθότητα του μέτρου. Με τη νέα αυτή μεταρρύθμιση, προστατεύουμε τους συνταξιούχους, αυξάνουμε το εισόδημά τους και καταπολεμούμε την αδήλωτη εργασία» υπογράμμισε η υπουργός Εργασίας.

Σε ερώτηση για το εργοστάσιο ΓΙΟΥΛΑ, η κυρία Μιχαηλίδου απάντησε τα εξής: «Είναι πολύ δυσάρεστη εξέλιξη και για εμάς, τη στιγμή που έχουμε καταφέρει η ανεργία να υποχωρήσει σε μονοψήφιο ποσοστό και η αγορά εργασίας να καταγράφει ανοδική πορεία. Μέχρι στιγμής, δεν μας έχει ζητηθεί να παρέμβουμε. Γνωρίζω ότι εργαζόμενοι και εργοδότης βρίσκονται σε διαβούλευση, έτσι ώστε να βρεθεί μία λύση».

--

Σχετικα αρθρα

Σκρέκας: Υπουργείο Ανάπτυξης και επιμελητήρια, δημιουργούμε προϋποθέσεις ισχυρής, βιώσιμης και διατηρήσιμης ανάπτυξης

admin

Επάρκεια αγαθών και συγκράτηση τιμών στην αγορά ενόψει Πάσχα

admin

Κ. Χατζηδάκης: Η επέκταση του Ταμείου Ανάκαμψης θα ενισχύσει όλη την Ευρώπη

admin

Χατζηδάκης: Η επέκταση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας θα ενισχύσει όλη την Ευρώπη

admin

ΔΥΠΑ-e-ΕΦΚΑ: Πάνω από 94 εκατ. σε επιδόματα και παροχές την επόμενη εβδομάδα

admin

Με τι επιτόκια δανείστηκαν το 2023 επιχειρήσεις και νοικοκυριά – Ηπιότερη η αύξηση του κόστους χρήματος στην Ελλάδα

admin

ΑΑΔΕ: Σαρωτικοί έλεγχοι για απόκτηση POS και διασύνδεση με ταμειακές μηχανές

admin

Φόρουμ Δελφών: Είναι η Ελλάδα επιτέλους σε βιώσιμο αναπτυξιακό δρόμο;

admin

Λεκκός (Τράπεζα Πειραιώς): Ξένες επενδύσεις και Ταμείο Ανάκαμψης σπρώχνουν τη χώρα προς τη σωστή κατεύθυνση

admin

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Ελλειψη ώριμων έργων και πολλαπλοί έλεγχοι καθυστερούν την «απορρόφηση» των κονδυλίων του Ταμείου Ανάκαμψης

admin

Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Χρηματοδοτώντας το μέλλον της Ευρώπης

admin

ΑΑΔΕ: Τι δείχνουν οι έλεγχοι για POS και διασύνδεση με ταμειακές

admin