Image default
Τοις Μετρητοίς

Εδώ το πάρτι κρατάει 2 δεκαετίες. Εμείς;

Μπορεί τα κινέζικα χρηματιστήρια να πνέουν τα λοίσθια  αλλά η επάνοδος της Ιαπωνικής δύναμης όπως επίσης και της  μεγαλύτερης χώρας παγκοσμίως σε πληθυσμό, της Ινδίας, έχουν αλλάξει δεόντως τις ισορροπίες υπέρ των αγοραστών.

Ο δείκτης Nifty 50 του ινδικού χρηματιστηρίου  National Stock Exchange of India (NSE) σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο ποντάροντας πάνω στην εκρηκτική ανάπτυξη της οικονομίας όπου σε ετήσια βάση τρέχει με ρυθμό 8,4% αρκετά πάνω από τις προβλέψεις του 6,6%.

Το ινδικό χρηματιστήριο που ξεπέρασε το χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ και έγινε η τέταρτη μεγαλύτερη αγορά μετοχών στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης για πρώτη φορά τον περασμένο Γενάρη. Οι ΗΠΑ, η Κίνα και η Ιαπωνία είναι οι τρεις πρώτες χρηματιστηριακές αγορές.
Η δε συνολική αξία των μετοχών που είναι εισηγμένες στα χρηματιστήρια της Ινδίας έφτασε τα 4,33 τρισεκατομμύρια δολάρια έναντι 4,29 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για το Χονγκ Κονγκ.
Προσέξτε ότι οι αγορές μετοχών της Ινδίας γράφουν κέρδη για οκτώ συνεχή έτη, ενώ το Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχωρεί για τέταρτη συνεχή χρονιά, ενώ το Χρηματιστήριο της Σαγκάης υποχωρεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

National Stock Exchange of India Limited (NSE) στο Mumbai

Έτσι διαγραμματικά μετά την ανοδική διάσπαση της αντίστασης των 18200 μονάδων τον περασμένο Απρίλη έχει ανοίξει η όρεξη των αγοραστών για τις 23500 μονάδες. Τώρα βρίσκεται στις 22011 μονάδες και ανεβαίνει.

Για σεμινάριο τεχνικής ανάλυσης είναι και η ανοδική διάσπαση του τεράστιου διπλού στροφέα με τον μεν “S1” να παίζει το ρόλο της καθοδικής πίεσης και τον “S2” της ανοδικής πίεσης. Σε κάποια στιγμή όμως τον Οκτώβρη του 2020 ο δείκτης είχε αναπτύξει τόσο έντονη ανοδική γωνία κλίσης όπου κατάφερε και δραπέτευσε πάνω από τον “S1” μετατρέποντάς τον  στην πορεία σε στροφέα στήριξης.

Για το ιστορικό του τύπου να σημειωθεί ότι ο ινδικός δείκτης έχει σημειώσει από το 2000 μια διαστημική άνοδο της τάξης του +2.740% ή +21.854 μονάδες.

Αν δηλαδή συνέβαινε κάτι παρόμοιο στο Ελληνικό Χρηματιστήριο ο Γενικός Δείκτης από τις 5535 μονάδες πού ήταν το 2000 θα βρισκόταν στον … Άρη με 157.195 μονάδες.

Αλήθεια ο Μυτιληναίος σε τι τιμή θα ήταν;

Οι εταιρείες τώρα που τραβάνε σα το μέλι τους επενδυτές τους τελευταίους μήνες είναι η αυτοκινητοβιομηχανία Tata Motors, η Bajaj Auto που παράγει  μοτοσυκλέτες και τα γνωστά τρίκυκλα οχήματα που τα συναντάμε και στη χώρα μας, η αντίστοιχη ΔΕΗ της Ινδίας η NTPC , η τεράστια εταιρεία παραγωγής άνθρακα Coal India και η τηλεπικοινωνιακή Bharti Airtel.

Φυσικά από την elite θα θα μπορούσε να λείπει η πετρελαϊκή Reliance Industries του δισεκατομμυριούχου και πλουσιότερου Ασιάτη με περιουσία άνω των 114 δισ. δολαρίων, Mukesh Ambani.

Mukesh Ambani

Ναι καλά θυμάστε είναι αυτός που πρόσφατα πάντρεψε τον 28χρονο γιό του Anant Ambani με τη  Radhika Merchan  με 1200 καλεσμένους και τη Rihanna ως … τραγουδοποιό.

Από το γάμο του Anant Ambani με τη Radhika Merchan

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

March 24, 2024

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Η μετοχή που δεν κάνει το χατίρι στους υποτιμητές

admin

Σε περιπέτειες το Ελληνικό Χρηματιστήριο λόγω Μέσης Ανατολής

admin

Ευρωσύμβουλοι: Ο τεχνολογικός όμιλος που ετοιμάζει ισχυρό deal

admin

Fourlis Group: Έτοιμος να υλοποιήσει στο μέγιστο το αναπτυξιακό του πλάνο

admin

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε ηγετικό παίκτη καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

“Φθηνότερη” τράπεζα στην Ευρώπη η Alpha Bank

admin

Όταν οι ΑΕΕΑΠ πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας

admin

Πιθανό καμπανάκι το έντονο κατέβασμα της Wall Street

admin

Το πετρέλαιο ξυπνάει το πληθωριστικό φόβο

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Οι αγοραστές “κάτι” ετοιμάζουν

admin

Γενικός Δείκτης: Ψάχνοντας τον επόμενο χάρτη τάσης

admin

Εβροφάρμα: Με εκρηκτική άνοδο +78% στη κερδοφορία

admin