Image default
Επιχειρήσεις

Ολο το σχέδιο για το Ellinikon Park Tower

Άλλο ένα οικιστικό project προστίθεται στο Ελληνικό, καθώς ο σχεδιασμός της Ellinikon Park Tower, μικτής εταιρείας των Brook Lane (70%) και Lamda Development (30%), προβλέπει την ανάπτυξη 130 κατοικιών και 80 δωματίων τύπου condos στον πύργο μικτής χρήσης, ο οποίος θα αναγερθεί πλησίον της Λ. Βουλιαγμένης.

Βάσει του αρχικού σχεδιασμού ο πύργος 40 ορόφων και ύψους 150 μ. θα «φιλοξενεί» πολυτελές ξενοδοχείο, κατηγορίας 5 αστέρων, από το ισόγειο ως τον ένατο όροφο. Η μονάδα θα διαθέτει 166 δωμάτια, εγκαταστάσεις SPA με εσωτερική και εξωτερικές πισίνες, γυμναστήριο, αίθουσες συνεδριάσεων, καθώς και χώρους εστίασης με απρόσκοπτη θέα προς το μητροπολιτικό πάρκο και την Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Από τον 10ο ως τον 17ο όροφο προβλέπεται να αναπτυχθούν 80 δωμάτια, τύπου condos, τα οποία θα διατεθούν προς πώληση. Ψηλότερα (σ.σ. από τον 18ο ως τον 39ο όροφο) το σχέδιο προβλέπει την ανάπτυξη 130 κατοικιών (branded residences), οι οποίες θα διαθέτουν θέα 360 μοιρών και αποκλειστική πρόσβαση σε ανέσεις, όπως χώρος lounge, πισίνα, γυμναστήριο, καθώς και υπηρεσίες concierge. Οι αρχικές σκέψεις για ανάπτυξη γραφειακών χώρων εγκαταλείφθηκαν, πέρσι, μετά την αύξηση των επιτοκίων.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η Ellinikon Park Tower θα επιδιώξει να βγάλει το μεγαλύτερο μέρος της προσδοκώμενης απόδοσης από τις πωλήσεις των 80 condos και των 130 branded κατοικιών, αξιοποιώντας την ισχυρή ζήτηση που καταγράφεται στο μέτωπο της Αθηναϊκής Ριβιέρας και ιδιαίτερα στα οικιστικά έργα του Ελληνικού.

Υπενθυμίζεται ότι η Lamda έχει ήδη υπογράψει προσύμφωνα και έχει λάβει προκαταβολές για 170 διαμερίσματα, μέσης επιφάνειας 262 τ.μ., του πύργου Riviera Tower, ενώ «τρέχει» η πώληση 115 κατοικιών, με μέση επιφάνεια 220 τ.μ., του συγκροτήματος «The Cove Residences».

Ο πύργος θα αναπτυχθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 26,1 στρεμμάτων, το οποίο θα αποκτηθεί από την Ελληνικό ΑΕ. Το οικόπεδο βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα του Ελληνικού, πλησίον της Λ. Βουλιαγμένης (700 μέτρα από το σταθμό Μετρό) και του σχεδιαζόμενου συγκροτήματος Vouliagmenis Mall.

Η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση ανέρχεται σε 40 χιλ. τ.μ., με ανώτατο ποσοστό κάλυψης 30%. Στο οικοδομικό τετράγωνο επιτρέπεται κατ’ εξαίρεση η κατασκευή υψηλού κτιρίου ειδικής αρχιτεκτονικής, με μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος 200 μ. από τη στάθμη της θάλασσας.

Το τίμημα πώλησης του δικαιώματος χρήσης του οικοπέδου ανέρχεται σε 29,5 εκατ. ευρώ, βάσει της αγοραίας αξίας που πιστοποίησε ανεξάρτητος εκτιμητής, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές πληροφορίες του Χαμαιλέοντα. Το τίμημα θα καταβληθεί τμηματικά από την Ellinikon Park Tower στην Ελληνικό ΑΕ, σε συνάρτηση με την επίτευξη προκαθορισμένων όρων.

Σημειώνεται ότι έχουν διενεργηθεί οι απαραίτητες γεωλογικές έρευνες, ενώ το οικόπεδο βρίσκεται εκτός των κηρυγμένων και οριοθετημένων αρχαιολογικών χώρων του Ελληνικού. Με βάση τις εκδοθείσες κοινές υπουργικές αποφάσεις, δεν υπάρχουν αρχαιολογικές δεσμεύσεις για την έγκριση μελετών. Τέλος, δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί οι υποδομές της περιοχής (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρισμός, τηλεπικοινωνίες) ούτε το οδικό δίκτυο.

Η συμμετοχή του οικοπέδου στο προβλεπόμενο κόστος υποδομών ανέρχεται σε 9,5 εκατ. ευρώ. Η Lamda κατέχει το 30% της Ellinikon Park Tower μέσω της Ellinikon Hospitality, 100% θυγατρική της (σ.σ. ελέγχεται από την Hellinikon Global).

Σχετικα αρθρα

Νέα διοίκηση στον ΟΣΕ, μεταβατικός πρόεδρος ο Γιάννος Γραμματίδης

admin

Alumil: Αύξηση πωλήσεων το 2023, πλήγμα στα κέρδη από την τιμή του αλουμινίου

admin

Southrock Asset Management: Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Γ. Δεληκανάκης

admin

Καθαρά κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ το 2023 για τη Neurosoft

admin

Ακτωρ: Παραδόθηκε ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος Καλλονή – Σίγρι

admin

Πολλαπλές διακρίσεις απέσπασε η Alpha Bank στα PR Awards 2024

admin

Χατζηγάκης (Hexicon): «Κλειδί» στην πράσινη μετάβαση η τεχνολογία πλωτών αιολικών

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αγοράζει το 38,79% της Reds έναντι 60,1 εκατ.

admin

Χρηματιστήριο: Περιμένοντας την αξιολόγηση της S&P

admin

Οι μνηστήρες για τη Famar και τα milestone της πώλησης

admin

Νέα επένδυση 50 εκατ. από τον Σπ. Θεοδωρόπουλο στη Wonderplant

admin

Jumbο: Πονοκέφαλος η Μέση Ανατολή για τα μεγέθη του 2024

admin