Image default
Επιχειρήσεις

orbito travel: Χρηματοδότηση €125.000 με υποστήριξη από Investing for Purpose και HeBAN

Η orbito travel, η πρώτη διαδικτυακή ταξιδιωτική πλατφόρμα με έδρα την Ελλάδα, που απευθύνεται σε ταξιδιώτες με κινητική αναπηρία και περιορισμένη κινητικότητα, ολοκλήρωσε επιτυχώς τον πρώτο της γύρο χρηματοδότησης, εξασφαλίζοντας €125.000. Τη χρηματοδότηση συντόνισε η Investing for Purpose, μια πρωτοβουλία αφιερωμένη στην προώθηση των επενδύσεων κοινωνικού και περιβαλλοντικού αντικτύπου, με τη συμμετοχή ενός επενδυτή από την κοινότητα της Investing for Purpose και δύο Επιχειρηματικών Αγγέλων της HeBAN, του Ελληνικού δικτύου business angel investors.

Η χρηματοδότηση θα ενισχύσει την πορεία της orbito travel και θα της επιτρέψει να επιταχύνει την προσθήκη νέων προσβάσιμων προορισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, καλύπτοντας πλήρως όλες τις ανάγκες της ταξιδιωτικής προσβάσιμης αλυσίδας.

Η Investing for Purpose παρείχε στρατηγικές και επιχειρηματικές συμβουλές καθόλη τη διάρκεια της προετοιμασίας για τον πρώτο γύρο χρηματοδότησης της orbito travel. Από κοινού δημιούργησαν ένα πλαίσιο αναφοράς περιβαλλοντικών και κοινωνικών στόχων, συνδυάζοντας την κερδοφορία και την αειφορία, οι οποίοι και θα παρακολουθούνται συνεχώς, σημειώνει η σχετική ανακοίνωση. Η συνεργασία θα συνεχιστεί, τόσο με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών, όσο και με ευκαιρίες δικτύωσης με εταιρίες-κλειδιά της αγοράς.

Σε μια κοινή δήλωση, οι συνιδρυτές Ανδρέας – Ηλίας Αλεξάκης και Πέννυ Καλοφούτη δήλωσαν: “Πέρα από το οικονομικό σκέλος, αυτή η επένδυση αντικατοπτρίζει την συλλογική μας επιδίωξη για μία συμπεριληπτική κοινωνία, με ισότιμη πρόσβαση για όλους στον τομέα του τουρισμού, επανασχεδιάζοντας και βελτιώνοντας την ταξιδιωτική εμπειρία. Ιδιαίτερα στην Ελλάδα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό, λόγω του δυνατού τουριστικού προφίλ της χώρας μας, να μπορούμε να παρέχουμε ολοκληρωμένες υπηρεσίες και πλήρη πρόσβαση χωρίς αποκλεισμό στην μεγάλη και συνεχώς αυξανόμενη ομάδα του παγκόσμιου πληθυσμού με κινητική αναπηρία ή περιορισμένη κινητικότητα. Τόσο η συνεχής πολύτιμη στήριξη από τον accelerator CapsuleT του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, όσο και η πολύπλευρη συνέργεια με τις ομάδες της Investing for Purpose και τoυ HeBAN, μας ανοίγουν το δρόμο να επιταχύνουμε την ανάπτυξη της orbito travel και να ενισχύσουμε το κοινωνικό της αποτύπωμα.”.

Από την πλευρά της, η Anne Nijenhuis, Partner της Investing For Purpose, προσέθεσε: “Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που το αποτέλεσμα της στενής μας συνεργασίας με την orbito travel συνέβαλε στην ολοκλήρωση του πρώτου γύρου του κοινού μας στόχου. Η εύρεση χρηματοδότησης είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που καλούνται να διαχειριστούν οι εταιρείες. Είναι σημαντικό να παρατηρούμε τα σταδιακά βήματα που γίνονται σε επενδύσεις οι οποίες έχουν σημαντικό κοινωνικό αντίκτυπο όπως αυτή της orbito travel.”

Σχετικα αρθρα

Sunlight: Στη συμμαχία Upcell για τον μετασχηματισμό της ευρωπαϊκής βιομηχανίας μπαταριών λιθίου

admin

Νέο οικιστικό συγκρότημα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, ξεκινά η κατασκευή του Apollo Hills

admin

Titan: Κατήλθε του 5% το ποσοστό ιδίων μετοχών

admin

Χ.Α.: Πώς μπορούν να δημιουργηθούν βάσιμες ελπίδες τερματισμού της πτώσης

admin

«Θωρακίζονται» από κυβερνοεπιθέσεις τα ΕΛΤΑ

admin

ΑΔΜΗΕ για Great Sea Interconnector: Οι κανονιστικές αποφάσεις δεν αλλάζουν

admin

Τεχνική Ολυμπιακή: Εντός του μήνα το πόρισμα της KPMG για Πόρτο Καρράς

admin

ΑVE: Αυξήθηκε στο 28,88% το ποσοστό της Doson Investment

admin

KPMG: Στις 23 Απριλίου το συνέδριo Family Business Forum

admin

AVE: Στο 28,88% αυξήθηκε το ποσοστό της Doson Investment

admin

Παπουτσάνης: Από 25 Απριλίου η καταβολή μερίσματος €0,038/μετοχή

admin

Revoil: Καθαρά κέρδη €2,1 εκατ. το 2023-Πτώση 11,84% στις πωλήσεις

admin