Image default
Επιχειρήσεις

Bain & Company: Εμπιστοσύνη στη συνεχή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας

Με στόχο να γίνει η κορυφαία εταιρεία συμβούλων στη χώρα ίδρυσε και ενισχύει την παρουσία της στην χώρα μας η Bain & Company. Όπως ανέφεραν οι κκ. Δημήτρης Ψαρρής, Managing Partner της Bain & Company Greece και Ανδρέας Κυριλής, Partner και μέλος των παγκόσμιων πρακτικών Energy & Natural Resources και Advanced Manufacturing & Services της Bain, σε ενημερωτική συνάντηση με δημοσιογράφους, η ίδρυση του γραφείου το 2022 ήρθε ως αποτέλεσμα της διευρυνόμενης συνεργασίας της Bain με σημαντικές ελληνικές επιχειρήσεις, και της αυξημένης ζήτησης για τις συμβουλευτικές υπηρεσίες της στη χώρα. Το γραφείο της Αθήνας έχει στελεχωθεί από μια ομάδα κορυφαίων Ελλήνων συμβούλων, η οποία συνεργάζεται στενά με το παγκόσμιο δίκτυο της Bain, αξιοποιώντας τη διεθνή τεχνογνωσία της εταιρείας Η εταιρεία ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στους τομείς της ενέργειας και της βιομηχανίας, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, των καταναλωτικών/λιανικών προϊόντων και του Private Equity.

Στα πρώτα δύο χρόνια λειτουργίας, η Bain έχει αναλάβει σημαντικά έργα στους τομείς της στρατηγικής, μετασχηματισμού, τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης, βιωσιμότητας και ενεργειακής μετάβασης, καθώς επίσης έχει δράσει ως σύμβουλος σε εξαγορές και συγχωνεύσεις.

Το γραφείο της Αθήνας αποτελεί σημαντική στρατηγική επένδυση της Bain στην περιοχή, η οποία αντικατοπτρίζει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στη συνεχή ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, καθώς και τη δέσμευσή της να εξυπηρετήσει καλύτερα τον αυξανόμενο αριθμό πελατών της στην Ελλάδα, ανέφεραν τα διοικητικά στελέχη της εταιρείας.

Το γραφείο της Bain στην Αθήνα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο ως κόμβος ταλέντων στην ευρύτερη περιοχή και έχει ήδη προσελκύσει τα μεγαλύτερα ταλέντα της χώρας, καθώς επίσης πολλά από τα στελέχη του γραφείου της Αθήνας, επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από αξιοσημείωτη επαγγελματική δραστηριότητα στο εξωτερικό.

H Bain & Company διεθνώς

Η Bain αποτελείται από 19.000 υπαλλήλους σε 65 πόλεις και 40 χώρες. Στρατηγικοί σύμβουλοι σε χιλιάδες εταιρείες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του ~65% των εταιρειών Global 500.

Η ευρεία τεχνογνωσία της Bain βοηθά τους πελάτες της να επιλύσουν προκλήσεις σε όλες τις πτυχές της επιχείρησής τους (π.χ. θέματα στρατηγικής και καινοτομίας, εμπειρία πελάτη, ESG, Μ&Α, τεχνολογία και τεχνητή νοημοσύνη, κλπ.) και σε κάθε κλάδο της παγκόσμιας οικονομίας (π.χ., χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες, ενέργεια, βιομηχανία, προϊόντα λιανικής, Private Equity, κλπ.)

Οι ετήσιες διεθνείς εκθέσεις της Bain προσελκύουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον και καταδεικνύουν τις παγκόσμιες τάσεις, σε διάφορους τομείς όπως Private Equity, Συγχωνεύσεις & Εξαγορές (M&A), Τεχνολογίας, Ενέργεια και Φυσικοί Πόροι κ.α.

Η Bain το 2024, για άλλη μια χρονιά, ανακηρύχθηκε ως #1 «Best place to work» (Glassdoor) μεταξύ των εταιρειών όλων των κλάδων. Αναγνωρισμένη παγκοσμίως ως εξαιρετικός εργοδότης, η Bain, βρίσκεται στην πρώτη τετράδα της λίστας «Best Places to Work» της Glassdoor τα τελευταία 15 χρόνια.

Η Bain έχει δεσμευτεί να επενδύσει 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια σε pro bono συμβουλευτικές υπηρεσίες για κοινωνικούς σκοπούς έως το 2025.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετικα αρθρα

Τετραήμερη εργασία θεσπίζει για τους νέους auditors η PwC Ελλάδας

admin

Κλειδί τα clusters για την ανάπτυξη της ελληνικής ναυτιλίας

admin

Οι προτάσεις των παραγωγών φωτοβολταϊκών στο νομοσχέδιο για τις ΑΠΕ

admin

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότησή τους – Τι λένε παράγοντες της αγοράς

admin

Εφραίμογλου: Το ΕΒΕΑ βρίσκεται σε συζητήσεις για να ασχοληθεί με τις μικροχρηματοδοτήσεις

admin

Μπαθιανάκη (Halcyon Equity Partners): Σε κομβικό σημείο η Ελλάδα για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερες, ισχυρότερες εταιρείες

admin

Στο δόκανο της ΕΛ.ΑΣ. παράνομο καζίνο στην Αθήνα

admin

iDNA Genomics: Η συμπόρευση με τη ΒΙΑΝΕΞ και το σχέδιο για εισαγωγή στον Nasdaq (pics + γραφήματα)

admin

Νεοφυείς επιχειρήσεις: 6 δισ. ευρώ για πάνω από 120 σημαντικές εξαγορές στην Ελλάδα το 2023

admin

Ασφάλειες Ι.Χ.: Δυο κύματα ανατιμήσεων και αύξηση των ζημιών

admin

Σχέδια για Nasdaq και εκτίναξη επιδόσεων για την κυπριακή iDNA

admin

Χατζημηνάς (THEON): Η επαναβιομηχανοποίηση της χώρας μπορεί να γίνει μέσω της ψηφιακής επανάστασης

admin