Image default
Πολιτική

Μαρινάκης: Δεν έχω ξαναδεί τέτοια επιχείρηση εργαλειοποίησης πονεμένων ανθρώπων από αντιπολίτευση

«Ο πρωθυπουργός κατάφερε με ειλικρίνεια και θάρρος να απαντήσει σε πολλά ζητήματα για τη σύμβαση 717, για τη συνδρομή διαχρονικών παθογενειών με το ανθρώπινο λάθος, στο γιατί δεν υπάρχει συγκάλυψη, γιατί πρέπει να εμπιστευτούμε τη δικαιοσύνη, για τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, που στην πραγματικότητα η αντιπολίτευση φωνάζει ενώ δεν έκανε τίποτα για να τον αλλάξει και εμείς έχουμε εξομοιώσει τις παραγραφές πολιτών και υπουργών για το γεγονός ότι όλοι όσοι φωνάζουν για κατηγορίες και για συγκάλυψη δεν έχουν το θάρρος να διατυπώσουν μισή κατηγορία για τον οποιοδήποτε» τόνισε σε συνέντευξή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στο OPEN.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-d060dyjkg3s9)

«Και για να κάνουμε την αυτοκριτική μας, πέραν των άλλων ζητημάτων που θα συζητήσουμε, έχουμε όλοι μας ευθύνη γιατί ξέρετε τι συνέβη σε όλον αυτόν τον χρόνο; Επειδή ήξεραν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ότι το να απαντήσεις με ένταση, όπως τους αξίζει, όταν μας ακούει ένας συγγενής, μια πονεμένη μάνα, εκμεταλλεύονταν αυτό το φορτισμένο κλίμα, έκαναν επιθέσεις – χαρακτηριστικές και χυδαίες επιθέσεις αυτές του κ. Φάμελλου και της κ. Κωνσταντοπούλου που ξεπέρασαν τον εαυτό τους χθες και όσοι ήταν μαζί με τον κ. Φάμελλο εκεί μπροστά – φώναζαν και έδειχναν συνέχεια του συγγενείς, λέγοντας δείτε τους αυτούς τους ανθρώπους. Αυτό είναι ο ορισμός, η εικόνα της εργαλειοποίησης και πολλά άλλα που έχουν κάνει. Ότι εγώ δεν μπορώ να σου απαντήσω με επιχείρημα γιατί εσύ μου δείχνεις τους συγγενείς των θυμάτων λες και εσύ που μου τους δείχνεις πονάς λίγο περισσότερο απ’ ό,τι εγώ ή ο κάθε πολίτης» πρόσθεσε.

Επισήμανε ότι οι βουλευτές της ΝΔ χειροκρότησαν έναν βουλευτή συνάδελφό τους, ο οποίος είπε ότι «δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από οποιαδήποτε ασυλία και είμαι στη διάθεση οποιουδήποτε, εμπιστεύομαι τη δικαιοσύνη για το οτιδήποτε».

«Δεν έχω ξαναδεί στη ζωή μου τέτοια επιχείρηση να εργαλειοποιηθούν πονεμένοι άνθρωποι να μπουν ως ασπίδα στην πολιτική χυδαιότητα της αριστεράς και της κεντροαριστεράς» υπογράμμισε ο κ. Μαρινάκης και συμπλήρωσε «αυτό που έγινε χθες ήταν η αρχή. Η αρχή να μην αφήνουμε τίποτα αναπάντητο. Εμείς τι θέλουμε; Δικαιοσύνη σε όλα τα επίπεδα και για όλους. Χωρίς αστερίσκους. Αλλά την επόμενη φορά που θα ειπωθεί το οποιοδήποτε ψέμα η αντίδραση θα είναι ακόμη πιο έντονη γιατί το έχουμε χρέος στους ανθρώπους που έχασαν τις οικογένειές τους και σε όλους τους πολίτες».

Επίσης ανέφερε ότι η κατηγορία είναι ότι είχε σπουδή η κυβέρνηση και ακόμη κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε βρεθεί στο σημείο να αλλοιώσει μια συνομιλία για να πείσει τον κόσμο ότι φταίει ο σταθμάρχης.

«Ποιος ο λόγος να το κάνει αυτό ο οποιοσδήποτε, ενώ είχε ομολογήσει ο σταθμάρχης, το έχει μάθει η κοινή γνώμη και οι υπόλοιπες συνομιλίες, όσες είναι, λένε ότι φταίει και αυτός, όχι μόνον αυτός. Και μάλιστα, την μεθεπόμενη μέρα έρχονται όλα τα sites και η δημόσια τηλεόραση και λέει: «Παιδιά, αυτή η συνομιλία δεν αφορά τη μοιραία αμαξοστοιχία». Αυτά έχουν γίνει ένα χρόνο πριν. Και ανακάλυψε «ΤΟ ΒΗΜΑ» το «μέγα» θέμα. Και ο κ. Ανδρουλάκης που δεν έκανε πρόταση δυσπιστίας για τίποτε από όλα αυτά που έχει πει, βρέθηκε παραμονή 25ης Μαρτίου» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να κάνει πρόταση δυσπιστίας Κυριακή μεσημέρι για ένα συκοφαντικό, για την ακρίβεια παραπλανητικό δημοσίευμα. «Μπορεί να το ήξερε από πριν» σημείωσε.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση, αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι υπάρχουν επιχειρηματικά, οικονομικά συμφέροντα που την υπονομεύουν και γιατί δεν τα κατονομάζει, ο κ. Μαρινάκης απάντησε πως με την ομιλία του χθες ο πρωθυπουργός δεν άφησε κανένα περιθώριο για παρερμηνεία.

«Από την πρώτη στιγμή, γιατί αντιλαμβάνεστε ότι η Κυβέρνηση έχει μία ενιαία φωνή και μια λογική αλήθειας απέναντι στους πολίτες, ήμασταν ξεκάθαροι. Αυτό, το οποίο συνέβη και ξεκίνησε από το Σάββατο το απόγευμα και κορυφώθηκε με την πρόταση δυσπιστίας λίγες ώρες μετά δηλαδή την Κυριακή το μεσημέρι, θεωρούμε ότι δεν εξηγείται με άλλο τρόπο» είπε ο κ. Μαρινάκης και συμπλήρωσε: «Ένας αρχηγός κόμματος ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος έχει κατηγορήσει την Κυβέρνηση- για κάθε πιθανή και απίθανη αιτία, για κάθε λόγο, εμείς διαφωνούμε με τις αιτιάσεις του, και με την υπερβολή που τις θέτει εν πάσει περιπτώσει- μια Κυβέρνηση που «παραβιάζει τους θεσμούς, το Κράτος Δικαίου, φτωχοποιεί τους πολίτες, ψηφίζει αντισυνταγματικά νομοσχέδια», ποτέ δεν κατέθεσε για όλα αυτά πρόταση δυσπιστίας και ήρθε για ένα δημοσίευμα, το οποίο πραγματικά ήταν ο ορισμός του παραπλανητικού τίτλου και δημοσιεύματος. Για ένα θέμα, το οποίο η ίδια η ΕΡΤ έναν χρόνο πριν είχε πει «από τις 15 συνομιλίες που έχετε ακούσει οι 14 αφορούν τη μοιραία αμαξοστοιχία η μία δεν την αφορά» Βέβαια όλες και οι 14 συνηγορούν στο ανθρώπινο λάθος. Ο Πρωθυπουργός όταν είπε στο υπουργικό συμβούλιο αυτά τα οποία τον κατηγόρησαν ότι είπε, είχε γίνει αυτό το ξεκαθάρισμα από την ΕΡΤ και όλα τα άλλα site. Και εντέχνως μεταφέρουν τον χρόνο του υπουργικού συμβουλίου».

«Ο κ. Παππάς βγήκε στο ACTION 24 και είπε ότι «ήμασταν σε συνεννόηση», ντιλάρισμα δηλαδή γι’ αυτούς που μας ακούνε, για να μην μιλάμε «ξύλινα»… Αρα, «ενδεχομένως, να γνωρίζαμε όλοι το δημοσίευμα, για να ρίξουμε την κυβέρνηση» – δικαίωμά τους θεσμικό – δεν τα κατάφεραν, οι πολίτες, στο τέλος της ημέρας, μας κρίνουν όλους» είπε προσθέτοντας ότι επειδή αυτό αποκαλύφθηκε λίγες ώρες πριν την ομιλία του στη βουλή ο κ. Ανδρουλάκης παρουσίασε ένα δημοσίευμα που αφορούσε τον κ. Παπασταύρου και τον κ. Μπρατάκο.

Επιπλέον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε «είναι μακρά η ιστορία, πολλές οι περιπτώσεις που αυτό που λέμε «συμφέροντα» προσπαθούν, θέλουν να μην υπάρχουν κυβερνήσεις οι οποίες να είναι ισχυρές, όχι γιατί πρέπει να είναι ισχυρές απλώς για να είναι, έτσι για να έχουμε, ας πούμε, μία ικανοποίηση εμείς, αλλά για να μπορούν να λύνουν προβλήματα του τόπου, για να μην έχουμε ακυβερνησία, να μην ξαναζήσουμε τα χρόνια τα δύσκολα που ζήσαμε των μνημονίων, με τις πάρα πολλές αλλαγές και τα μπρος-πίσω, που στο τέλος φτάσαμε στο χείλος του γκρεμού. Αυτό υπάρχει ιστορικά. Το γνωρίζουν, νομίζω, όσοι είναι έμπειροι ειδικά και στην πολιτική και στη δημοσιογραφία. Οι κυβερνήσεις, όμως, κρίνονται, έχουν εμπιστοσύνη, μένουν, κρατάνε, λόγω των πολιτών. Εμείς, λοιπόν, σε αυτούς απευθυνόμαστε».

Επιτέθηκε στον κ. Κασσελάκη λέγοντας ότι το έχει τερματίσει. «Έχει ξεπεράσει κάθε όριο φαιδρότητας ταυτόχρονα με θεσμικά παραπτώματα. Είναι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός, είναι ένα νόμισμα με δύο όψεις. Από τη μία είναι η συνειδητή υπονόμευση του πολιτεύματος. Γιατί, ξέρετε, τις εκλογές δεν τις κάνει ούτε ο Μαρινάκης, ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο εκάστοτε πρωθυπουργός, ούτε κάποιος από όλους εμάς. Τις εκλογές τις κάνουν δικαστές, δικαστικοί αντιπρόσωποι, που έχουν δώσει όρκο, οι οποίοι είναι πολλοί σε κάθε εκλογικό κέντρο. Αυτά τα πράγματα δεν μπορεί να ακούγονται. Δεν προσβάλουν εμάς, κάνουν λάθος. Προσβάλουν τη δικαιοσύνη, προσβάλουν το δικηγορικό σώμα, προσβάλουν τους ανθρώπους οι οποίοι ψηφίζουν» συμπλήρωσε.

Επανέλαβε ότι επειδή η αντιπολίτευση είχε βάλει «ασπίδα» τον πόνο των ανθρώπων η κυβέρνηση ήταν πολύ πιο αμυντική από όσο θα έπρεπε και άφησε το ψέμα να πάρει διαστάσεις. «Στο ζήτημα των Τεμπών, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών που μας έχει πονέσει όσο ελάχιστα ζητήματα, όλους, είναι το ζήτημα που έχουν ακουστεί τα περισσότερα ψέματα, που θυμάμαι εγώ, από την αντιπολίτευση. Δεν έχουν προηγούμενο» υπογράμμισε.

Ειδήσεις σήμερα:

Καθησυχαστικοί οι σεισμολόγοι για τα 5,7 Ρίχτερ ανοιχτά των Φιλιατρών

Η 85χρονη στην Καρδίτσα που εντοπίστηκε χωρίς κεφάλι είχε πεθάνει πριν την κατασπαράξει ο λύκος

Ισόβια στην Πισπιρίγκου για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Σχετικα αρθρα

«Πυρά» Παπανώτα κατά Πανόπουλου: Βασιλικότερος του βασιλέως ο πιτσιρικάς;

admin

Δείτε live: Η παρουσίαση των 42 υποψήφιων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ από τον Κασσελάκη – Βίντεο και φωτογραφίες

admin

Στη Δυτική Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο, η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι και στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του απολιθωμένου δάσους

admin

Σύνοδος Πρυτάνεων – Πιερρακάκης: Πιστεύουμε βαθιά στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια

admin

Ερντογάν για επίσκεψη Μητσοτάκη: Θα συζητήσουμε πώς μπορούμε να φέρουμε τις σχέσεις μας σε καλύτερο επίπεδο

admin

Σχοινάς: Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο θα συνεχίσουν να φυλάσσονται και να είναι ασφαλή

admin

Υπόμνημα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στον Άρειο Πάγο για τη μη συμμετοχή των Σπαρτιατών στις προσεχείς ευρωεκλογές

admin

Μητσοτάκης για οδικό άξονα Λέσβου: Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι τα αναπτυξιακά έργα είναι προτεραιότητά μας

admin

Κουίζ από τον Στέφανο Κασσελάκη: «Αυτόν τον κύριο, ομοφοβικό βουλευτή της ΝΔ, τον ξέρετε;»

admin

Κεραμέως: Ξεπεράσαμε τις 100.000 εγγραφές στην πλατφόρμα της επιστολικής ψήφου – Δείτε βίντεο

admin

Γερμανικά δημοσιεύματα: «Απόλυτο μπέρδεμα» η απαγόρευση εισόδου στον Βαρουφάκη

admin

Μαργαρίτης Σχοινάς: Τα ευρωπαϊκά σύνορα στον Έβρο θα συνεχίσουν να φυλάσσονται και να είναι ασφαλή

admin