Image default
Οικονομία

Χατζηθεοδοσίου (ΕΕΑ) για κατώτατο μισθό: Χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει

«Ναι στην αύξηση του κατώτατου μισθού, αλλά χωρίς ελάφρυνση βαρών των ΜμΕ ο λογαριασμός δεν βγαίνει», τονίζει, μετά και τις σχετικές κυβερνητικές ανακοινώσεις, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Σε ισχύ από την 1η Απριλίου

Όπως σημειώνει, το ΕΕΑ  τάσσεται πάντα υπέρ της αύξησης του εισοδήματος των εργαζομένων. «Ειδικά σε αυτή την περίοδο, που η ακρίβεια πιέζει ασφυκτικά τα νοικοκυριά. Οπότε είμαστε σαφώς θετικοί στη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ. Εξάλλου έτσι θα στηριχθεί και η αγορά.

Σε αυτό όμως που είμαστε αντίθετοι είναι στο γεγονός ότι αυτή η νέα αύξηση έρχεται χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η δυνατότητά τους να ανταποκριθούν σε επιπλέον βάρη».

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου επισημαίνει πως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είχε κάνει ξεκάθαρο προς την κυβέρνηση πως η οποιαδήποτε αύξηση του κατώτατου «θα έπρεπε να συνοδευτεί από τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, το οποίο παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

Κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι επιχειρήσεις, ειδικά οι μικρομεσαίες, επιβαρύνονται κι άλλο σε μία χρονική στιγμή που η βιωσιμότητά τους απειλείται από διάφορους ανασταλτικούς παράγοντες όπως η ακρίβεια, το υψηλό λειτουργικό κόστος, η έλλειψη χρηματοδοτικών εργαλείων, η επιπλέον φορολόγηση, ο βραχνάς των ανεξόφλητων οφειλών».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΕΑ, «αν θέλουμε πραγματικά ως χώρα να δούμε επιτέλους ένα καλύτερο μέλλον, πρέπει η Πολιτεία να δει και τις ανάγκες της πολύ μικρής, της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας. Δεν υπάρχουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα. Είναι και οι μικρομεσαίες, που μπορούν να παράξουν πλούτο, να αυξήσουν τις θέσεις απασχόλησης, να στηρίξουν τα δημόσια έσοδα. Και δικαιούνται μίας καλύτερης μεταχείρισης».

Σ. Καφούνης (Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών): Να συνδυαστεί η αύξηση του κατώτατου μισθού με μείωση του μη μισθολογικού κόστους

ΓΣΕΕ για κατώτατο μισθό: Αναντίστοιχη η αύξηση με τις ανάγκες των εργαζομένων

Σχετικα αρθρα

Προϋπολογισμός: Πρωτογενές πλεόνασμα 2,95 δισ. το α’ τρίμηνο 2024

admin

Σκρέκας: Βιοτεχνία και μεταποίηση καταγράφουν ισχυρές επιδόσεις και ανθεκτικότητα στις εξωγενείς κρίσεις

admin

Βενζίνη: Στα 2 ευρώ το λίτρο οι τιμές στα πρατήρια

admin

Πως επηρεάζουν τις αγορές Ισραήλ και FED

admin

Πώς θα αυξηθεί το «αποτύπωμα» της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία – Η σημασία των cluster

admin

Αντίστροφη μέτρηση για το Καλάθι του Πάσχα

admin

Οι φόβοι για τις οικονομίες και την τιμή του πετρελαίου

admin

Τετραήμερη εργασία: Ποιοι δισεκατομμυριούχοι συμφωνούν

admin

Οι ΑΠΕ «έδωσαν» 6 δισ. στην οικονομία και 5 GW φθηνής πράσινης ενέργειας

admin

Έρχεται θερμό δημοσιονομικά καλοκαίρι: Οι ημερομηνίες – κλειδιά

admin

Γιατί είναι υποτονικές οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων

admin

Ρεύμα: Μείωση 12% των τιμών τον Μάρτιο – Μεγαλύτερη «βουτιά» ανάμεσα σε 33 ευρωπαϊκές χώρες

admin