Image default
Επιχειρήσεις

CPI: Σημαντικά αυξημένα στα €9,85 εκατ. τα έσοδα εξαμήνου

CPI: Σημαντικά αυξημένα στα €9,85 εκατ. τα έσοδα εξαμήνου

Η εταιρεία CPI παρουσίασε σημαντική αύξηση 11,7% στα έσοδα 6μήνου, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 9,85 εκ. ευρώ έναντι 8,82 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με την συμμετοχή των υπηρεσιών στα έσοδα σταθερή στο 22%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

H λειτουργική κερδοφορία σημείωσε μικρή μείωση, με το EBITDA να διαμορφώνεται στα 316 χιλ. ευρώ. Το σημαντικότερο μέρος της μείωσης σε σχέση με την περυσινή περίοδο προέρχεται από την επιστρεπτέα προκαταβολή ύψους 138 χιλ. ευρώ η οποία υπολογίζεται ως έσοδο την προηγούμενη αντίστοιχη περίοδο.

Επιπλέον, ο δείκτης EBITDA έχει επιβαρυνθεί με το κόστος των δικαιωμάτων προαίρεσης (stock options) το οποίο υπολογίζεται στα 19 χιλ. ευρώ για το τρέχον εξάμηνο. Η επιβάρυνση αυτή έχει αποτυπωθεί στις οικονομικές καταστάσεις, επηρεάζοντας αρνητικά την κερδοφορία, αλλά όχι τα ίδια κεφάλαια και την καθαρή θέση της εταιρείας.

Η εταιρεία συνεχίζει τις επενδύσεις στο ανθρώπινο δυναμικό, τον ψηφιακό μετασχηματισμό της και την ενεργειακή αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της. Όλες οι επενδύσεις έχουν στόχο τη βελτίωση του αποτυπώματος της εταιρείας στο περιβάλλον και στην κοινωνία, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την αύξηση της αποτελεσματικότητας.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CPI Άρης Παπαθάνος, ανέφερε: «Συνεχίζουμε και αυξάνουμε τα έσοδά μας, όντας πιο ενεργοί στην αγορά και υλοποιώντας σημαντικά έργα σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα. Σε ένα παραδοσιακά εμπροσθοβαρές εξάμηνο για εμάς, από άποψη εξόδων, η κερδοφορία επηρεάζεται αρνητικά από την αύξηση που χρηματοοικονομικού κόστους και τις αποσβέσεις από τις επενδύσεις που πραγματοποιούμε. Είμαι αισιόδοξος ότι θα ολοκληρώσουμε τη χρονιά με θετικό πρόσημο, έχοντας κάνει σημαντικά βήματα στον μετασχηματισμό του οργανισμού.»

H CPI προσφέρει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στις επιχειρήσεις με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ροής εργασιών. Οι λύσεις που διαθέτει απευθύνονται στις αγορές της Εκτύπωσης και Ψηφιοποίησης, της Εποπτείας και Ασφάλειας, της Λιανικής και Τιμολόγησης (Φορολογικοί μηχανισμοί, e-invoicing, Point Of Sale) και της Εκπαίδευσης (Interactive Boards, Projectors). Παράλληλα, η CPI προσφέρει υπηρεσίες outsourcing όπως Διαχείριση Εκτυπώσεων και Ψηφιοποίηση Εγγράφων, έχοντας πολύ μεγάλο αριθμό συμβολαίων, καθώς και Υπηρεσίες Υποστήριξης σε μεγάλους Διεθνείς και Ελληνικούς Οργανισμούς, παρέχοντας υπηρεσίες βάσει SLA (Service Level Agreement) ή υλοποιώντας projects για λογαριασμό τους.

#CPI #ανακοίνωση_αποτελεσμάτων #ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ_ΧΡΗΣΗΣ #κέρδη #ΑΥΞΗΣΗ #Άνοδος

Σχετικα αρθρα

Mytilineos: Δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών αξίας €4,96 εκατ.

admin

Μυτιληναίος: Δωρεάν διάθεση ιδίων μετοχών αξίας €4,96 εκατ. σε 61 δικασιούχους

admin

Νέα διοίκηση στον ΟΣΕ, μεταβατικός πρόεδρος ο Γιάννος Γραμματίδης

admin

Alumil: Αύξηση πωλήσεων το 2023, πλήγμα στα κέρδη από την τιμή του αλουμινίου

admin

Προοδευτική: Στο 26,3% το ποσοστό της Χρυσούλας Κούτλα

admin

Southrock Asset Management: Στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Γ. Δεληκανάκης

admin

Καθαρά κέρδη 1,3 εκατ. ευρώ το 2023 για τη Neurosoft

admin

Ακτωρ: Παραδόθηκε ο σύγχρονος αυτοκινητόδρομος Καλλονή – Σίγρι

admin

Πολλαπλές διακρίσεις απέσπασε η Alpha Bank στα PR Awards 2024

admin

Χατζηγάκης (Hexicon): «Κλειδί» στην πράσινη μετάβαση η τεχνολογία πλωτών αιολικών

admin

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αγοράζει το 38,79% της Reds έναντι 60,1 εκατ.

admin

Χρηματιστήριο: Περιμένοντας την αξιολόγηση της S&P

admin