Image default
Οικονομία

Π. Τσακλόγλου: Μεγάλη μείωση του αριθμού εκκρεμών συντάξεων

Στο Ηράκλειο Κρήτης βρέθηκε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, όπου επισκέφθηκε την Α’, τη Β΄ και τη Γ’ Τοπική Διεύθυνση Ηρακλείου, στην Αγίου Μηνά, τη Νέα Αλικαρνασσό και τον Εσταυρωμένο και συναντήθηκε με τους προϊσταμένους των τοπικών διευθύνσεων και εργαζόμενους του e-ΕΦΚΑ, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση, που επικρατεί, αλλά και για προβλήματα που πιθανόν εντοπίζονται.

Ο κ. Τσακλόγλου τόνισε ότι, τα τελευταία χρόνια, έγινε μία τιτάνια προσπάθεια στον τομέα της απονομής συντάξεων και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, καθώς μειώθηκε σημαντικά ο αριθμός των εκκρεμών συντάξεων, αλλά και ο μέσος χρόνος απονομής σύνταξης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του e-ΕΦΚΑ, οι εκκρεμείς, ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις είναι λιγότερες από 23.000. Όπως είπε ο υφυπουργός, αυτός ο αριθμός το 2019 δεν ήταν δεκάδες, αλλά εκατοντάδες χιλιάδες, ενώ, πλέον, ακόμα και στην περίπτωση των εκκρεμών συντάξεων, ο χρόνος απονομής είναι πολύ πιο σύντομος απ’ ό,τι τα προηγούμενα χρόνια.

Ο κ. Τσακλόγλου αναφέρθηκε επίσης στην επικείμενη στελέχωση του e-ΕΦΚΑ με 700 περίπου εργαζόμενους, μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, αλλά και στην αναβάθμιση του φορέα τα επόμενα χρόνια, μέσω της λειτουργίας νέου Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος και της ψηφιοποίησης του ασφαλιστικού βίου των εργαζομένων.

Επιπλέον, σημείωσε: «Δική μου δουλειά είναι κυρίως νομοθετική, αλλά και αυτή που σχετίζεται με τους πόρους για την καλή λειτουργία του e-ΕΦΚΑ. Η οργανωτική και επιχειρησιακή λειτουργία του φορέα ανήκει στη διοίκηση του e-ΕΦΚΑ και νομίζω ότι τόσο στην παρούσα όσο και στην προηγούμενη διοίκηση του φορέα αξίζει ένα πολύ μεγάλο μπράβο, καθώς έχουν κάνει έναν τεράστιο αγώνα, του οποίου τα αποτελέσματά είναι ορατά».

Σε ερώτηση για τον κατώτατο μισθό, ο υφυπουργός Εργασίας απάντησε τα εξής: «Θέλουμε να εξασφαλίσουμε ένα ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο για τους χαμηλόμισθους συμπολίτες μας, χωρίς, όμως, η αύξηση του κατώτατου μισθού να μειώσει την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και να προκαλέσει αύξηση της ανεργίας και χειροτέρευση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών. Πρόκειται για μία δύσκολη εξίσωση. Όμως, νομίζω ότι από όλα αυτά που έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια φάνηκε ότι τα έχουμε πάει πολύ καλά και νομίζω ότι θα συμβεί το ίδιο και εφέτος».

- ΜΠΕ

Σχετικα αρθρα

Λαγκάρντ: Ευρώπη και ΗΠΑ δεν πρέπει να εμπλακούν σε «κούρσα» επιδοτήσεων

admin

Ευρωπαϊκές τράπεζες: Crash test για την ρευστότητα των επιχειρήσεων – Πιέσεις σε κέρδη, ρευστότητα

admin

Σκυλακάκης: Στους επόμενους μήνες η δράση «Εξοικονομώ – Σύνδεση με το Δίκτυο Αποχέτευσης»

admin

Τουρισμός: Άλμα 24,5% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το α’ δίμηνο – Οι πρωταγωνιστές στις αφίξεις

admin

Επιφυλακή για τις Αναταράξεις στην Οικονομία Από την Κρίση στην Μέση Ανατολή

admin

Ερευνα KPMG: Ενας στους 4 δεν αισθάνεται ψυχολογική ασφάλεια στην εργασία του

admin

Ανοίγει ο δρόμος για την ασφάλιση των καταθέσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο

admin

Μέτσολα: Ώρα να εμβαθύνουμε την ενιαία αγορά – Το πολυτιμότερο πλεονέκτημα της ΕΕ

admin

Μέτσόλα: Το πιο πολύτιμο πλεονέκτημα της ΕΕ η ενιαία αγορά

admin

Άλμα 22,2% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις τον Φεβρουάριο

admin

Πρωτογενές πλεόνασμα 1,9% το 2023, έναντι στόχου για 1,1% – Τα 4 οφέλη για την οικονομία

admin

EY Ελλάδος – ΣΕΒ: 12+1 προϋποθέσεις για ακόμα πιο ισχυρή και ανταγωνιστική βιομηχανία

admin