Image default
Τοις Μετρητοίς

Υπάρχει ελπίδα

Υπάρχει ελπίδα

Μην απογοητεύεστε υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Όσοι λοιπόν έχουν φτάσει τα 65 και δεν έχουν κάνει ακόμα «περιουσία» δε χρειάζεται να τα βάψουν μαύρα καθώς ο “Μάγος” των αγορών και των επενδύσεων δείχνει το δρόμο.

Ο Ουόρεν Έντουαρντ Μπάφετ λοιπόν όταν έκλεινε τα 65 του χρόνια είχε μαζέψει ένα κομπόδεμα που μόλις και πλησίαζε τα 3 δισ. δολάρια. Για την ιστορία  να συμπληρώσω ότι ο Ουόρεν αγόρασε την πρώτη του μετοχική αξία  στα 11 του χρόνια. Σήμερα λοιπόν που έχει φτάσει τα 93 του χρόνια – ζωή να ‘χει ο άνθρωπος- η περιουσία του ή καλύτερα η τρέχουσα καθαρή του θέση  έχει αυγατίσει  μη πω ξεχειλίσει φτάνοντας πλέον τα 138 δισ. δολάρια.

Και να φανταστείτε ότι όλα αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν έχει ήδη δωρίσει τη μισή του περιουσία για φιλανθρωπικούς σκοπούς ενώ έχει υποσχεθεί ότι στη τελική θα βαστήξει μόλις το 1% δίνοντας το υπόλοιπο  99%  στα τρία ιδρύματα   Sherwood,  Howard G. Buffett και  NoVo όπου υποστηρίζουν  πρωτοβουλίες που προωθούν ένα ολιστικό, διασυνδεδεμένο και θεραπευτικό όραμα για την ανθρωπότητα (!). Το ίδρυμα Gates του γνωστού Μπιλ Γκέιτς  αποφάσισε μετά από διαφωνίες να το αφήσει στην απέξω.

Θα μου πείτε τώρα τι να τα κάνεις τα λεφτά όταν ο χρόνος αρχίζει και χτυπάει την αχίλλειο πτέρνα του σώματος;  Όντως μπορεί η ζωή να μην έχει την ίδια εύση αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός… περί  ορέξεως κολοκυθόπιτα.

Μιας που αναφέραμε τον Μπάφετ ας δούμε διαγραμματικά και τη ναυαρχίδα  του τη Berkshire Hathaway (BRK), όπου φαίνεται στη μακροχρόνια ανάλυση να κατακτά το ένα ανοδικό επίπεδο μετά το άλλο ξεκινώντας από τα 44 δολάρια που είχε το Γενάρη του 2009 και φτάνοντας αισίως στα 430 δολάρια. Ο επόμενος κοντινός στόχος είναι η ανοδική διαφυγή πάνω από το όριο των 450 δολαρίων. Η απόδοση της «βαριάς» αυτής μετοχής τη τελευταία εικοσαετία ξεπερνάει το +880%.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

March 31, 2024

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Ευρωσύμβουλοι: Ο τεχνολογικός όμιλος που ετοιμάζει ισχυρό deal

admin

Fourlis Group: Έτοιμος να υλοποιήσει στο μέγιστο το αναπτυξιακό του πλάνο

admin

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε ηγετικό παίκτη καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

“Φθηνότερη” τράπεζα στην Ευρώπη η Alpha Bank

admin

Όταν οι ΑΕΕΑΠ πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας

admin

Πιθανό καμπανάκι το έντονο κατέβασμα της Wall Street

admin

Το πετρέλαιο ξυπνάει το πληθωριστικό φόβο

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Οι αγοραστές “κάτι” ετοιμάζουν

admin

Γενικός Δείκτης: Ψάχνοντας τον επόμενο χάρτη τάσης

admin

Εβροφάρμα: Με εκρηκτική άνοδο +78% στη κερδοφορία

admin

Intralot: Σπριντάροντας στην ευθεία της ανάπτυξης

admin

ΓΕΚ Τέρνα: Deals δισεκατομμυρίων τα ισχυρά ανοδικά καύσιμα

admin