Image default
Οικονομία

«Έξυπνη Μεταποίηση»: Έργο του Ταμείου Ανάκαμψης 73.227.620 ευρώ για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα

Χρηματοδοτούνται επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό από 250.000 ευρώ έως 6.000.000 ευρώ για την ενίσχυση της τεχνολογικής τους υποδομής και την αναβάθμιση του κατασκευαστικού τους εξοπλισμού με χρήση έξυπνων τεχνολογιών αιχμής με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Υπογράφηκε η απόφαση για το σημαντικό πρόγραμμα «Έξυπνη Μεταποίηση» του Υπουργείου Ανάπτυξης, ύψους 73.227.620 ευρώ, η οποία αφορά τη χρηματοδότηση εγκεκριμένων προτάσεων, με αποδέκτες πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις του Μεταποιητικού και Βιομηχανικού κλάδου.

Με στόχο την ανάπτυξη μιας βιώσιμης βιομηχανίας, η δράση «Έξυπνη Μεταποίηση» επιταχύνει τη βιομηχανική μετάβαση μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού των επιχειρησιακών και παραγωγικών λειτουργιών, για τη δημιουργία σύγχρονων και ανταγωνιστικών επιχειρήσεων.

Χρηματοδοτούνται επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό από 250.000 ευρώ έως 6.000.000 ευρώ για την ενίσχυση της τεχνολογικής τους υποδομής και την αναβάθμιση του κατασκευαστικού τους εξοπλισμού με χρήση έξυπνων τεχνολογιών αιχμής με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε: «Η επαναβιομηχάνιση της χώρας αποτελεί εθνικό στόχο και η στήριξη του βιομηχανικού κλάδου είναι προτεραιότητα για την κυβέρνησή μας. Όμως, βιομηχανία χωρίς έρευνα και καινοτομία δεν είναι βιώσιμη. Γι’ αυτό το λόγο, είναι πολύ σημαντικό το πρόγραμμα της “Έξυπνης Μεταποίησης”, ώστε πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις να μπορούν να επενδύσουν για την μετάβασή τους στο Industry 4.0, την υιοθέτηση εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, ανάλυσης δεδομένων και ρομποτικής. Η κυβέρνησή μας και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στηρίζουν ουσιαστικά και έμπρακτα την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, η οποία αποτελεί τη βάση της ελληνικής οικονομίας. Στο Υπουργείο Ανάπτυξης στοχεύουμε επίσης στη δημιουργία μιας ανθεκτικής και καινοτόμου βιομηχανίας που δημιουργεί νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και ενισχύει την περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας. Η Ελλάδα αναβαθμίζεται και εκσυγχρονίζεται σε όλους τους τομείς. Οι παρεμβάσεις μας την τελευταία πενταετία έχουν στο επίκεντρο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, κάτι που αναγνωρίζεται τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό».

Η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη, δήλωσε: «Η δράση “Έξυπνη Μεταποίηση” στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των μεταποιητικών- βιομηχανικών επιχειρήσεων. Με την καθοριστική συνεισφορά της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και των αρμόδιων Διευθύνσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης, ενισχύουμε ενεργά την αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και προωθούμε:

• την ψηφιοποίηση των παραγωγικών τους διαδικασιών

• την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς τους στη διεθνή αγορά

• την αναβάθμιση υποδομών σε συστήματα έξυπνης μεταποίησης

• τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Ευχαριστώ τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, καθώς και το Οικονομικό και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, που συνέδραμαν καθοριστικά για τη μέχρι σήμερα ένταξη των έργων, σε μια προσπάθεια η οποία συνεχίζεται έως την ολοκλήρωσή τους.

Αξιοποιώντας τους σημαντικούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στη δημιουργία του οποίου πρωταγωνίστησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, υλοποιούμε τη δέσμευσή μας για οικονομική ανάπτυξη που βασίζεται στην καινοτομία και την ψηφιακή τεχνολογία. Στόχος της ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Κυβέρνησης είναι να δημιουργήσουμε μια ανθεκτική και καινοτόμο βιομηχανία, σύμφωνα με το μοντέλο Industry 4.0».

Σχετικα αρθρα

Βενζίνη: Στα 2 ευρώ το λίτρο οι τιμές στα πρατήρια

admin

Πως επηρεάζουν τις αγορές Ισραήλ και FED

admin

Πώς θα αυξηθεί το «αποτύπωμα» της ναυτιλίας στην ελληνική οικονομία – Η σημασία των cluster

admin

Αντίστροφη μέτρηση για το Καλάθι του Πάσχα

admin

Οι φόβοι για τις οικονομίες και την τιμή του πετρελαίου

admin

Τετραήμερη εργασία: Ποιοι δισεκατομμυριούχοι συμφωνούν

admin

Οι ΑΠΕ «έδωσαν» 6 δισ. στην οικονομία και 5 GW φθηνής πράσινης ενέργειας

admin

Έρχεται θερμό δημοσιονομικά καλοκαίρι: Οι ημερομηνίες – κλειδιά

admin

Γιατί είναι υποτονικές οι χορηγήσεις στεγαστικών δανείων

admin

Ρεύμα: Μείωση 12% των τιμών τον Μάρτιο – Μεγαλύτερη «βουτιά» ανάμεσα σε 33 ευρωπαϊκές χώρες

admin

Ισοτιμία ευρώ/δολαρίου: Η νέα εστία στη Μέση Ανατολή – Οι κίνδυνοι και τα σενάρια

admin

Καθυστερεί η τακτοποίηση των συνταξιούχων με χρέη

admin