Image default
Επιχειρήσεις

Από το Perishop στο Peristore ένα… πρόστιμο Σκρέκα δρόμος 

Λίγες μόλις ώρες μετά το λουκέτο και το πρόστιμο που επέβαλε ο Υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας στο διαδικτυακό κατάστημα perishop.gr της «Αθανάσιος Περηφάνης και Σία Ο.Ε.» ένα νέο e-shop αναγεννήθηκε από τις «στάχτες» της.

Το νέο διαδικτυακό κατάστημα της εταιρείας, το οποίο η ίδια η έκανε γνωστό με ενημερωτικό - προς τους καταναλωτές χθες το απόγευμα τις 7:25 μ.μ. δηλαδή κοντά τρεις ώρες μετά την ανακοίνωση επιβολής του προστίμου και της διακοπής της λειτουργίας του e-shop, ονομάζεται Peristore.  

Του νέου διαδικτυακού καταστήματος είχε προηγηθεί χθες το απόγευμα η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα για επιβολή προστίμου ύψους 120.000 ευρώ στην επιχείρηση e-shop Αθανάσιος Περηφάνης και Σία Ο.Ε. που διατηρεί το ηλεκτρονικό perishop.gr ενώ η λειτουργία του site διεκόπη αμέσως.

Το πρόστιμο και η διακοπή λειτουργίας του e-shop αποφασίσθηκε, όπως αναφέρεται σε χθεσινή επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, διότι μετά από έλεγχο που διεξήγαγε η Γενική Διεύθυνση Αγοράς και Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του ΥΠΑΝ, διαπιστώθηκαν παραβάσεις της καταναλωτικής νομοθεσίας και ειδικότερα:

  • Η μη παράδοση των παραγγελιών προϊόντων στον συμφωνημένο χρόνο παράδοσης και η μη ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τον οριστικό χρόνο εκτέλεσης της παραγγελίας μετά την παρέλευση της προθεσμίας.
  • Η μη επιστροφή των χρημάτων που κατέβαλαν οι καταναλωτές για την αγορά των αγαθών τα οποία ουδέποτε παρέλαβαν μετά από καταγγελία της σύμβαση και την ακύρωση της παραγγελίας.
  • Η παραπλάνηση των καταναλωτών σχετικά με τη διαθεσιμότητα των αγαθών ενώ στην πραγματικότητα η επιχείρηση δεν ήταν σε θέση να εκτελέσει τις παραγγελίες.
  • Η δυσχερής έως αδύνατη επικοινωνία με την επιχείρηση.

Εκτός από το διοικητικό πρόστιμο, οι υπηρεσίες του Υπουργείου προχώρησαν και στην προσωρινή απαγόρευση της πρόσβασης στον ιστότοπο της επιχείρησης μετά από σχετική εντολή προς την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Η εταιρεία ΠΕΡΗΦΑΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. ιδρύθηκε τον Φεβρουάριου του 2021 με σκοπό το εμπόριο ειδών πληροφορικής, τεχνολογίας, συσκευών κινητής τηλεφωνίας και λογισμικού. Τον Ιούνιο του 2021 απέκτησε φυσικό κατάστημα στη Λάρισα ενώ τον Νοέμβριο του 2022, προχώρησε στην έναρξη ενός νέου καταστήματος επίσης στη Λάρισα. Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι τιμές πώλησης των προϊόντων που διέθετε μέσω του perishop ήταν από τις πιο ανταγωνιστικές της αγοράς.

Σχετικα αρθρα

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Πώς θα βελτιωθεί η χρηματοδότησή τους – Τι λένε παράγοντες της αγοράς

admin

Εφραίμογλου: Το ΕΒΕΑ βρίσκεται σε συζητήσεις για να ασχοληθεί με τις μικροχρηματοδοτήσεις

admin

Μπαθιανάκη (Halcyon Equity Partners): Σε κομβικό σημείο η Ελλάδα για να δημιουργήσουμε μεγαλύτερες, ισχυρότερες εταιρείες

admin

Στο δόκανο της ΕΛ.ΑΣ. παράνομο καζίνο στην Αθήνα

admin

iDNA Genomics: Η συμπόρευση με τη ΒΙΑΝΕΞ και το σχέδιο για εισαγωγή στον Nasdaq (pics + γραφήματα)

admin

Νεοφυείς επιχειρήσεις: 6 δισ. ευρώ για πάνω από 120 σημαντικές εξαγορές στην Ελλάδα το 2023

admin

Ασφάλειες Ι.Χ.: Δυο κύματα ανατιμήσεων και αύξηση των ζημιών

admin

Σχέδια για Nasdaq και εκτίναξη επιδόσεων για την κυπριακή iDNA

admin

Χατζημηνάς (THEON): Η επαναβιομηχανοποίηση της χώρας μπορεί να γίνει μέσω της ψηφιακής επανάστασης

admin

Χατζημηνάς (Theon): Αντικίνητρο για την ανάπτυξη η προκαταβολή φόρου

admin

Khorakiwala (SwitzGroup): Προγραμματίζονται επενδύσεις σε βιολογικά προϊόντα, logistics και σοκολάτα

admin

Μαργώνης (Παπαστράτος): Η Ελλάδα γνώρισε πραγματική ακμή όταν άνθισε η βιομηχανία της

admin