Image default
Τοις Μετρητοίς

Intralot: Σπριντάροντας στην ευθεία της ανάπτυξης

Η Intralot (ΙΝΛΟΤ) κατάφερε όχι μόνο να διατηρηθεί, παρά τις πολύ επικίνδυνες στροφές, στον δρόμο της επιβίωσης και της απόλυτης εξυγίανσης αλλά και να έχει φτάσει στο σημείο να παρουσιάζεται και ως φαβορί στην ευθεία για την ένταξή της στον δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης.

Πέρα τώρα από την άνοδο των κερδών EBITDA κατά ένα +5,4% στα 129,5 εκατ. ευρώ έναντι των 122,9 εκατ. ευρώ του 2022, τα δύο σημαντικά στοιχεία που φωτίζουν ένα μόλις μέρος από αυτό στο οποίο μπορεί να εξελιχθεί η Intralot στην επόμενη τριετία είναι:

  • Πρώτον η εντυπωσιακή αύξηση στο περιθώριο EBITDA στο 35,6% από 31,3%, νούμερο που μόνο οι καλύτερες εταιρείες πληροφορικής μπορούν να το προσφέρουν και
  • Δεύτερον το γκρέμισμα του δείκτη καθαρής μόχλευσης από το 4,0x στο 2,6x στα τέλη του 2023 ρίχνοντας στρατηγικά τον καθαρό δανεισμό της στα 333,2 εκατ. ευρώ.

Το τελευταίο μάλιστα είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς η Intralot ήταν για χρόνια αλυσοδεμένη γύρω από τον υψηλό της δανεισμό, πράγμα που δεν της επέτρεπε να κάνει ρούπι, μη μπορώντας όχι μόνο να οργανώσει ένα μελλοντικό πλάνο ισχυρής οικονομικής ανάτασης αλλά ούτε καν να το σκεφτεί.

Τώρα που είναι απελευθερωμένη από αυτά τα δεσμά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα δούμε μια άλλη Intralot που λόγω και των πολύ θετικών για αυτή συγκυριών στον χώρο στον οποίο κινείται είναι ικανή μέσω της σύγχρονης και ανταγωνιστικής τεχνολογίας που διαθέτει να ανεβάσει στα ύψη τις εκτιμήσεις και τις προσδοκίες των “αγοραστών” της. Ναι, μην αμφιβάλετε διόλου ότι υπάρχουν ισχυροί “αγοραστές” που την παρακολουθούν από κοντά εδώ και καιρό και τη θέλουν στο δυναμικό τους.

Γι’ αυτό δεν πρέπει να σταθούμε και τόσο πολύ στο ΝΙΑΤΜΙ (Καθαρά Κέρδη/Ζημίες μετά από Φόρους και Δικαιώματα Μειοψηφίας) των 5,8 εκατ. κέρδη, όπου αρκετοί έχουν πάρει το επικριτικό ύφος μετρώντας ορθίως και πλαγίως με τη μεζούρα. Το NIATMI έχει και άλλον έναν μεγάλο λόγο που είναι χαμηλό. Κουβαλάει αποσβέσεις από παλιές επενδύσεις σε προϊόντα και hardware που πλέον δεν απαιτούν νέο capex.
Άρα ναι μεν τα κέρδη μετά από φόρους είναι εκεί  αλλά η cash flow κερδοφορία είναι πολύ υψηλότερη καθώς  σε ένα normal inflation και χωρίς το one off στο working capital βρίσκεται  κοντά στα 50 εκατ. ευρώ.

Το 2023 ήταν ένα μεταβατικό έτος που έβαλε τις ισχυρές βάσεις για την ανάπτυξη της Intralot. To 2024 και κυρίως το 2025 είναι τα έτη εκείνα που θα ξεδιπλώσουν τις αρετές της Intralot οδηγώντας την κεφαλαιοποιησή της άνω του 1 δισ. ευρώ. Για αρχή δώστε μεγάλη βάση στα συμβόλαια που θα ανακοινώνει σταδιακά καθ’ όλη τη διάρκεια του 2024.

Διαγραμματικά η μετοχή φαίνεται στο μηνιαίο διάγραμμα τιμών να πραγματοποιεί ένα χώνεμα τιμών με υψηλό όγκο συναλλαγών ανάμεσα στο εύρος διακύμανσης των 1,26 με 1,10 ευρώ. Ας μην ξεχνάμε ότι η μετοχή έρχεται από τις αρχές του περασμένου Οκτώβρη με έναν διπλασιασμό τιμής προσφέροντας απόδοση έως και ένα +118%. Αυτή λοιπόν η κίνηση θέλει διαγραμματικά την αποτύπωση ενός σχηματισμού σταθεροποιητικού πατήματος ώστε να μπορέσει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία προς την περιοχή των 1,40 με 1,70 ευρώ.

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

April 3, 2024

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Ευρωσύμβουλοι: Ο τεχνολογικός όμιλος που ετοιμάζει ισχυρό deal

admin

Fourlis Group: Έτοιμος να υλοποιήσει στο μέγιστο το αναπτυξιακό του πλάνο

admin

Η ΔΕΗ μετατρέπεται σε ηγετικό παίκτη καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

admin

“Φθηνότερη” τράπεζα στην Ευρώπη η Alpha Bank

admin

Όταν οι ΑΕΕΑΠ πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας

admin

Πιθανό καμπανάκι το έντονο κατέβασμα της Wall Street

admin

Το πετρέλαιο ξυπνάει το πληθωριστικό φόβο

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Οι αγοραστές “κάτι” ετοιμάζουν

admin

Γενικός Δείκτης: Ψάχνοντας τον επόμενο χάρτη τάσης

admin

Εβροφάρμα: Με εκρηκτική άνοδο +78% στη κερδοφορία

admin

ΓΕΚ Τέρνα: Deals δισεκατομμυρίων τα ισχυρά ανοδικά καύσιμα

admin

Titan Cement: Τρέχει με χίλια

admin