Image default
Οικονομία

Β. Τζώρτζης και Ν. Koυρογένης στο Naftemporiki TV: «Μακάρι σε όλους τους τομείς να είχαμε έναν επαγγελματία διαμεσολαβητή-διαπραγματευτή»

Ο πρόεδρος Συνδέσμου Επαγγελματιών Διαπραγματευτών Οικονομικής Διοίκησης Βασίλης Τζώρτζης και ο καθηγητής Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά, Νίκος Koυρογένης, μίλησαν στην εκπομπή «Ιn Business», με την Μαρία Σμιλίδου και τον Παύλο Πανταζόπουλο, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

«Μακάρι σε όλους τους τομείς να είχαμε έναν επαγγελματία διαμεσολαβητή-διαπραγματευτή»

Ξεκινώντας ο κ. Τζώρτζης εξήγησε για το τι ακριβώς κάνει ένας επαγγελματίας διαπραγματευτής οικονομικής διοίκησης και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Μακάρι σε όλους τους τομείς να είχαμε έναν επαγγελματία διαμεσολαβητή-διαπραγματευτή με σκοπό να βρει την άριστη λύση και για τους δύο εμπλεκόμενους. Είναι περισσότερο μια τέχνη στο να βρεθεί λύση».

«Υπάρχει ανάγκη να φέρουμε τους δύο χώρους κοντά να συνεργαστούν σε εξειδικευμένο πρόγραμμα»

Από την πλευρά του μιλώντας για τη στρατηγική συνεργασία του Συνδέσμου Επαγγελματιών Διαπραγματευτών Οικονομικής Διοίκησης με το Πανεπιστήμιο Πειραιά ο κ. Κουρογένης επισήμανε ότι «αναγνωρίσαμε σαν τμήμα χρηματοοικονομικής και τραπεζικής διοικητικής ότι υπάρχει ανάγκη να φέρουμε τους δύο χώρους κοντά να συνεργαστούν σε εξειδικευμένο πρόγραμμα».

«Εστιάζουμε στο θέμα της αναδιάρθρωσης των επιχειρήσεων, για παράδειγμα στο πρόγραμμα, εκεί θα πρέπει να είναι κατανοητό, ποιες είναι οι ανάγκες της επιχείρησης και ποιο το χρηματοοικονομικό σκέλος σε βάθος, μετά τι είναι εφικτό και να καταλήξουμε σε κάτι το οποίο θα είναι ικανοποιητικό και για τα δύο μέρη».

Για τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η διαπραγμάτευση της οικονομικής διοίκησης με τη βιωματική εκπαίδευση ο κ. Τζώρτζης επισήμανε ότι πρόκειται για ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στα οποία οι συμμετέχοντες υλοποιούν προσομοιώσεις ρόλων και επιχειρησιακών σεναρίων με τη συμμετοχή ομάδας ηθοποιών και τεχνικών, τα οποία μαγνητοσκοπούνται, γίνεται ανάλυση από ψυχολόγους και πιστοποιημένους coaches, οι οποίοι με τη σειρά τους δίνουν το ανάλογο feedback.

«Δεν μπορούμε να σταθούμε μονάχα στις γνώσεις που έχει κάποιος από την πανεπιστημιακή ή τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση»

Σχολιάζοντας την αξία της διασύνδεσης της ακαδημαϊκής με την επαγγελματική εκπαίδευση ο κ. Κουρογένης ανέφερε ότι «Δεν μπορούμε να σταθούμε μονάχα στις γνώσεις που έχει κάποιος από την πανεπιστημιακή ή τη μεταπτυχιακή εκπαίδευση. Υπάρχουν εξειδικευμένα, στοχευμένα αντικείμενα στα οποία μπορεί να καταρτιστεί και να αποκτήσει γνώσεις που πολύ δύσκολα θα μπορούσαν να ενταχθούν σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών… είναι κάτι πρωτοποριακό και είναι μια προσέγγιση η οποία δίνει στον εκπαιδευόμενο την εμπειρία πολλών ανθρώπων, εξειδικευμένων με πολλά χρόνια εμπειρία που έχουν και γνώσεις χρηματοοικονομικής και βασικά γνώσεις στις μεθόδους της διαπραγμάτευσης.

Η μεθοδολογία είναι αυτό που θα το δουν και στην πράξη και ξεφεύγει από τα στενά πλαίσια ενός ακαδημαϊκού προγράμματος».

Σχετικα αρθρα

Δημοσιονομικό Συμβούλιο: Εφικτοί οι στόχοι για ανάπτυξη, πληθωρισμό – Πού εφιστά την προσοχή

admin

Πρόγραμμα Σταθερότητας 2024-2025: Ανοδος ΑΕΠ 2,5% φέτος και 2,6% το 2025 –  Πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% του  ΑΕΠ

admin

ΕΣΕΕ: Από 89,04 έως 130,04 ευρώ το κόστος για το πασχαλινό τραπέζι

admin

Πρόγραμμα σταθερότητας: Ανάπτυξη 2,5% φέτος και 2,6% το 2026 – Μέτρα στήριξης 2,4 δισ. στη διετία

admin

Πασχαλινό τραπέζι: Αυξημένο έως και 19,3% φέτος το κόστος – Διψήφιες ανατιμήσεις στα αμνοερίφια

admin

Ανάπτυξη 0,4% σε ετήσια βάση στην Ευρωζώνη το α’ τρίμηνο του 2024

admin

ΤΑΙΠΕΔ: Ξεκινάει η αξιοποίηση του πρώην εργοταξιακού χώρου του έργου ζεύξης Ρίo – Αντίρριο

admin

ΟΔΔΗΧ: Με επιτόκιο 3,67% η δημοπρασία τρίμηνων εντόκων – Συνολικές προσφορές 1 δισ. ευρώ

admin

Οριακή μείωση 0,1% στις τιμές παραγωγού στη βιομηχανία τον Μάρτιο

admin

Μείωση 3,8% του τζίρου στο λιανεμπόριο τον Φεβρουάριο – Πτώση 9,8% στον όγκο πωλήσεων

admin

Eurostat: Αποκλιμάκωση πληθωρισμού στην Ελλάδα στο 3,2% – Σταθερός στο 2,4% στην Ευρωζώνη

admin

Dennis Shen (Scope Ratings) στη «Ν»: Tα SOS για την ελληνική οικονομία – Πώς θα «ξεκολλήσει» από το BBB-

admin