Image default
Πολιτική

Ήττα του… life style δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για τον ΣΥΡΙΖΑ

Στην Τήλο, την Νίσυρο και στο τέλος της ημέρας στην Κω αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος αποκλείστηκε λόγω καιρού στην Αστυπάλαια, βάζοντας μια άνω τελεία στην προγραμματισμένη ροή της «Ναυτικής εβδομάδας» του.

Θέλοντας να αδράξει την ευκαιρία της αναγκαστικής παραμονής του στο νησί, ο κ. Κασσελάκης επικοινώνησε χθες μέσα από τα social media με φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, απαντώντας σε εφ’ όλης της ύλης ερωτήσεις τους. Καθόλου τυχαία από την Αστυπάλαια, απέκλεισε το ενδεχόμενο να προσκαλέσει στον επικείμενο γάμο του τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας προς τον δημοσιογράφο, Γιώργο Λιάγκα που έθεσε την σχετική ερώτηση πως «όχι δεν θα τον καλέσω επειδή ο γάμος είναι μόνο για στενούς φίλους και συγγενείς». Και διερωτήθηκε: «όταν ο πρωθυπουργός θα πάει σε γάμο ομοφύλων θα απαντήσει για τον βουλευτή Δράμας που με λέει αρσενικό/θηλυκό και δεν τον έχει αποπέμψει;».

Παρότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ταξιδεύει στα νερά του Αιγαίου, η αντίδραση του… σήκωσε κύμα, όταν ρωτήθηκε και για το αν μπορεί να συγκυβερνήσει με την ΝΔ, σχολιάζοντας πως «δεν θα μπορούσα να συγκυβερνήσω με κόμματα που έχουν εξαρτήσεις από τράπεζες και από ένα σύστημα προπαγάνδας», έχοντας επιλέξει να κινείται σε ρυθμούς «σκληρού πολιτικού ροκ», έναντι τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη όσο και του ΠΑΣΟΚ και προβάλλοντας ταυτοχρόνως και το θετικό πρόσημο του δικού του αφηγήματος, όπως παρατηρούν έμπειροι κομματικοί παράγοντες.

Ταυτόχρονα, ο κ. Κασσελάκης επενδύει σε μια νέα, κοινωνική δυναμική, καθώς «βλέπω να δημιουργείται ένα κίνημα και ο κόσμος συνειδητοποιεί ότι αυτό που χτίζουμε μπορεί να είναι διαφορετικό απ’ όλους τους τους άλλους», όπως υποστήριξε χθες, στον απόηχο των νέων δημοσκοπήσεων. Συγκεκριμένα, σε νέα μέτρηση της Opinion Poll, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 15,1% στην εκτίμηση ψήφου, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση μετά την ΝΔ, που προηγείται με ποσοστό 33,2%, αγγίζοντας την εκλογική της απόδοση στις Ευρωεκλογές του 2019. Η Κουμουνδούρου, ωστόσο, φαίνεται να διατηρεί προβάδισμα ασφαλείας από το ΠΑΣΟΚ που έρχεται τρίτο με ποσοστό 12% και έπεται το ΚΚΕ με 8,7%.

Ενδιαφέρον, ωστόσο, παρουσιάζουν τα πρόσωπα των υποψήφιων Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ως προς τα ποσοστά που συγκεντρώνουν στην ίδια μέτρηση ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης της 9ης Ιουνίου, καθώς τα κριτήρια του εκλογικού σώματος, αλλά και της κοινωνικής βάσης που στρέφεται προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ φαίνεται να μην εναρμονίζονται απόλυτα με αυτά των κομματικών οργάνων της Κουμουνδούρου, που επέλεξαν συγκεκριμένα πρόσωπα με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.

Κατά την Opinion Poll, στον ΣΥΡΙΖΑ, πρώτη με διαφορά καταγράφηκε η Ολυμπιονίκης και ψυχολόγος Σοφία Μπεκατώρου, η οποία ηγήθηκε του κινήματος #MeToo στην Ελλάδα και ακολουθεί ο μπασκετμπολίστας Νίκος Παππάς, ο οποίος είχε προταθεί το 2023 από τον πρώην Πρωθυπουργό και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, για να κατέλθει ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, πρόταση που είχε εγκρίνει και η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Στη δημοσκόπηση ακολουθούν στην τρίτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα οι εν ενεργεία Ευρωβουλευτές, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, ενώ έπεται ο ακαδημαϊκός, Νικόλας Φαραντούρης, ο οποίος φημίζεται για την κινητικότητά του στην κομματική βάση και στη συνέχεια καταγράφεται ο ηθοποιός, Μάριος Αθανασίου, ο οποίος διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος Αττικής με τη Ρένα Δούρου και κατόπιν υπήρξε υποψήφιος βουλευτής, στις εθνικές εκλογές του 2023.

Στις πρώτες θέσεις δηλαδή, εκλόγιμες οι περισσότερες, φιγουράρουν πρόσωπα με έντονη πολιτική και κομματική δράση, ενώ εκείνα τα πρόσωπα που προέρχονται από άλλους χώρους, έχοντας προηγουμένως συγκεντρώσει υψηλά ποσοστά δημοφιλίας, έχουν ταυτόχρονα «ζυμωθεί» για ένα εύλογο χρονικό διάστημα με το κόμμα και τις λειτουργίες του.

«Σαρώνουν» τα ξαδέλφια

Αντίθετα, μετά την έκτη θέση συναντώνται πρόσωπα που έχει αναδείξει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης, όπως ο ξάδελφός του, Βασίλης Κασσελάκης ή η στενή συνεργάτιδά του και πρώην Εκπρόσωπος Τύπου, Δώρα Αυγέρη, ενώ αρκετά ψηλά βρίσκονται ο Βαγγέλης Αντώναρος και η Δώρα Τσαμπάζη. Ειδικότερα, έκτος κατατάσσεται ο Γιώργος Τσίπρας, ξάδελφος του Αλέξη Τσίπρα, έβδομος ο Βασίλης Κασσελάκης, ξάδελφος του Στέφανου Κασσελάκη και έπονται ο Βαγγέλης Αντώναρος η Δώρα Τσαμπάζη, η Δώρα Αυγέρη και η Μυρτώ Κοροβέση από την νέα γενιά.

Ήττα του life style

Παρά την νέα οπτική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αλλά και τον τρόπο που έχει επιλέξει να επικοινωνεί κυρίαρχα το μήνυμά της επιλέγοντας να εστιάσει σε ένα πιο εναλλακτικό ακροατήριο, απολιτικ κατά ορισμένους, εκτός δωδεκάδας βρίσκονται στη δημοσκόπηση της Opinion Poll πρόσωπα με ευθείες αναφορές στο life style και στον τομέα της ψυχαγωγίας, όπως ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Πανόπουλος, ο πρώην παίκτης του «Survivor» και επιχειρηματίας, Νάσος Παπαργυρόπουλος, αλλά και πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, όπως οι Παναγιώτης Κουρουμπλής, Ολυμπία Τελιγιορίδου, Μάριος Κάτσης και Παναγιώτα Δριτσέλη.

Πάντως, ενοχλημένος εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, με φόντο την «απόβασή» του στα ελληνικά νησιά, στο πλαίσιο της «Ναυτικής Εβδομάδας», απαντώντας στις αιτιάσεις περί… κρουαζιέρας. «Ευχαριστώ τις τοπικές κοινωνίες, μας έχουν συμπεριφερθεί με τον καλύτερο τρόπο. Οι άνθρωποι εδώ στα νησιά και σε πολλά μέρη που είναι ορεινά, μου λένε ότι οι βουλευτές τους θυμούνται μια φορά στα 4 χρόνια. Πρέπει κάποιος να λιώσει τα παπούτσια και να μπει στην κοινωνία» παρατήρησε ο κ. Κασσελάκης και συνέχισε, λέγοντας πως «πρέπει κάποιος να μπει στην κοινωνία γιατί εδώ οι άνθρωποι αισθάνονται πολίτες τρίτης κατηγορίας». «Θα υπάρχουν και στιγμές που είναι άβολες, δεν πειράζει. Μας λένε πως κάνουμε κρουαζιέρα, αλλά μόνο κρουαζιέρα δεν κάνουμε. Ας μας πουν πόσες μέρες θα έκανε κάποιος αυτή την περιοδεία με συμβατικά μέσα. Αυτό που κάνουμε εμείς σε 10 μέρες, θα το έκαναν σε 40 μέρες με συμβατικά μέσα», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Άρειος Πάγος ανακοινώνει τα κόμματα που θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές – Η ειδική περίπτωση των Σπαρτιατών

Οι Τούρκοι αποθεώνουν την Σάμο – «Είναι ένα από τα εντυπωσιακότερα ελληνικά νησιά»

Νέες φωτογραφίες από το επεισόδιο του Άλεκ Μπάλντουιν με γυναίκα στη Νέα Υόρκη – Ο καβγάς συνεχίστηκε και έξω από την καφετέρια

Σχετικα αρθρα

Μπακογιάννης για την επέτειο της Marfin: Ό,τι ημέρα και να είναι, όπου και να είμαστε, δεν ξεχνάμε

admin

Τουρκία: Βαθαίνει ο εξισλαμισμός της παιδείας

admin

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ.: Στη Σέριφο τη Δευτέρα του Πάσχα ο Νίκος Ανδρουλάκης

admin

Ποδήλατο έκανε μετά το πασχαλινό τραπέζι, ο πρωθυπουργός με τη σύζυγό του: «Βοηθά στη χώνεψη» γράφει στην ανάρτησή του

admin

Κασσελάκης στο TikTok: Όταν είναι να «σπάσουμε» αυγά θέλω όλοι να είστε μαζί μου

admin

Την πυραυλάκατο «Κρυσταλλίδης» και τη Διοίκηση Άμυνας Νήσου Μεγίστης επισκέφθηκε ο Νίκος Δένδιας

admin

Συλλυπητήρια του προέδρου της Βουλής Κωνσταντίνου Τασούλα για τον θάνατο του Φοίβου Ιωαννίδη

admin

Κασσελάκης: Το φως της ελπίδας να λάμψει στην πατρίδα μας

admin

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φοίβος Ιωαννίδης

admin

Ο Δένδιας επισκέφθηκε τα Επιτηρητικά Φυλάκια Στρογγύλης και Ρω

admin

Αντίστροφη μέτρηση για τις ευρωεκλογές – Οι στρατηγικές των κοινοβουλευτικών κομμάτων

admin

Ιεροσόλυμα: Αφέθηκε ελεύθερος ο Έλληνας φρουρός που συνελήφθη κατά την τελετή της αφής του Αγίου Φωτός

admin