Image default
Αγορές

Διόρθωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Λονδίνο

Διόρθωσαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση το Λονδίνο

Στο «κόκκινο» έκλεισαν την Πέμπτη (25/4) τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, τα οποία επιβαρύνθηκαν από τα νέα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία.

Υπενθυμίζεται ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε μόλις 1,6% στις ΗΠΑ το α’ τρίμηνο κι ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για ανάπτυξη 2,4%. Ο δείκτης προσωπικών καταναλωτικών δαπανών αυξήθηκε κατά 2,5%, με τον δομικό PCE να κάνει «άλμα» στο 3,7%.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε σήμερα κατά 0,64% και έκλεισε στις 502,38 μονάδες, με τους περισσότερους κλάδους σε πτωτικό έδαφος. Οι βιομηχανικές μετοχές ηγήθηκαν των απωλειών κατά 1,9%.

Από την άλλη πλευρά, ο κλάδος της εξόρυξης κέρδισε σχεδόν 2% στον απόηχο είδησης ότι η Anglo American έλαβε μια «μη δεσμευτική και υπό όρους πρόταση» για εξαγορά των μετοχών της από την αυστραλιανή BHP Group. Η μετοχή της Anglo American «εκτινάχθηκε» κατά 16%.

Στους μεγάλους ευρωπαϊκούς δείκτες, ο γερμανικός DAX σημείωσε πτώση 0,91% στις 17.923,79 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,93% στις 8.016,65 μονάδες, ενώ αντίθετα ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύθηκε κατά 0,48% στις 8.078,86 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX 35 κατέγραψε απώλειες 0,40% στις 10.983,70 μονάδες και ο ιταλικός FTSE MIB διόρθωσε 0,97% στις 33.939,75 μονάδες.

Η Deutsche Bank παρουσίασε τα υψηλότερα τριμηνιαία κέρδη της τα τελευταία 11 χρόνια κατά το Q1 του 2024. Παρουσίασε αύξηση 10% σε ετήσια βάση στα καθαρά κέρδη, τα οποία διαμορφώθηκαν στα 1,45 δισ. ευρώ, μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, ελαφρώς πάνω από τις προσδοκίες των αναλυτών. Στο +6% έκλεισε σήμερα η μετοχή της γερμανικής τράπεζας.

Κέρδη 6,7% σημείωσε η Barclays, η οποία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου ανήλθαν στις 1,55 δισ. στερλίνες, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις. Τα καθαρά έσοδα για το πρώτο τρίμηνο του 2023 ήταν 1,78 δισ. δολάρια.

Ο κλάδος βιομηχανικών αγαθών έχασε 1,8%, ηγούμενος των κλαδικών απωλειών, καθώς η μετοχή της Adyen υποχώρησε κατά 18,4% μετά τις χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις α’ τριμήνου και τις ανησυχίες των αναλυτών σχετικά με τις εισπράξεις προμηθειών της, που κινούνται σε ιστορικό χαμηλό.

Η Nestle είδε τη μετοχή της να σημειώνει πτώση 2%, αφού η μεγαλύτερη εταιρεία συσκευασμένων τροφίμων στον κόσμο έχασε τις εκτιμήσεις για την αύξηση των πωλήσεων βιολογικών προϊόντων της για το α’ τρίμηνο, παρασύροντας τον κλάδο τροφίμων και ποτών χαμηλότερα κατά 1,1%.

#ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ

Σχετικα αρθρα

Η έκθεση για την απασχόληση έφερε «ράλι» στη Wall Street

admin

Άνοδος στις Ευρωαγορές- Πτώση για τη Novo Nordisk

admin

Άνοδος στη Wall Street μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

admin

Ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις τράπεζες της Γαλλίας

admin

Χονγκ Κονγκ-Ταϊβάν «έσωσαν» την Ασία μετά τα αποτελέσματα της Apple

admin

Κέρδη, με τεχνολογική ώθηση, στη Wall Street

admin

Με μεικτά πρόσημα και «παράπονα» στη Fed έκλεισαν οι ευρωαγορές

admin

Υψηλότερο άνοιγμα στην Wall Street μετά την απόφαση της Fed

admin

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης οι ευρωαγορές μετά τις αποφάσεις της Fed

admin

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές- «Άλμα» στο Χονγκ Κονγκ

admin

Έντονη μεταβλητότητα στη Wall Street μετά τον «πάγο» της Fed

admin

Ευρώπη: Κλειστά τα περισσότερα χρηματιστήρια – Απώλειες στο Λονδίνο

admin