Image default
Επιχειρήσεις

Epsilon Net: Το 15% θα φτάσει η ΕΤΕ, όλη η δομή πίσω απο το ντιλ με General Atlantic

Μια συμφωνία… εγκάρδιας συνεννόησης, με στόχο την απόκτηση του συνόλου των δικαιωμάτων μειοψηφίας της Epsilon Net και τη διαγραφή των μετοχών της από το ΧΑ σύνηψε ο βασικός της μέτοχος, Ιωάννης Μίχος και ο στρατηγικός του εταίρος, Εθνική Τράπεζα, με τη General Atlantic, οργανισμό που ειδικεύεται σε επενδύσεις τεχνολογίας.

Οι τρεις πλευρές ανακοίνωσαν, χθες, ότι ενεργούν από κοινού και συντονισμένα. Επομένως, κατέχουν 34.100.000 μετοχές της Epsilon Net, που αντιστοιχούν σε 62,92% του μετοχικού της κεφαλαίου. Εξ αυτών οι 30.035.000 μετοχές ανήκουν στον Ιωάννη Μίχο, ιδρυτή και μεγαλομέτοχο της εταιρείας και οι υπόλοιπες 4.065.000 μετοχές (7,5%) στην Εθνική Τράπεζα.

Η General Atlantic δεν κατέχει σήμερα μετοχές. Θα σηκώσει, όμως, το βασικό χρηματοδοτικό βάρος, για την απόκτηση ως 20.100.000 μετοχών της Epsilon Net (37,08%), καλύπτοντας ως 200 εκατ. ευρώ από τα ως 250 εκατ. ευρώ, τα οποία θα απαιτηθούν για την απόκτησή τους (241,2 εκατ. ευρώ για αγορά 20.100.000 μετοχών) συν τις δαπάνες δημόσιας πρότασης.

Η General Atlantic συνέστησε στις 11 Απριλίου την εταιρεία ειδικού σκοπού Ginger Digital BidCo, η οποία αποτελεί τον προτείνοντα της υποχρεωτικής δημόσιας προσφοράς, βάσει της συμφωνίας, μεταξύ General Atlantic, Ιωάννη Μίχου και Εθνικής. Η εταιρεία διαθέτει μετοχικό κεφάλαιο μόλις 25 χιλ. ευρώ, προχωρά, όμως, στην έκδοση δύο μετατρέψιμων ομολογιακών δανείων. Το πρώτο, ύψους ως 200 εκατ. ευρώ, θα καλυφθεί από την General Atlantic, ενώ το δεύτερο ως 50 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα.

Η σχετική απόφαση για έκδοση των δύο ΜΟΔ ελήφθη στις 23 Απριλίου από την έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Ginger Digital BidCo. Τα δύο ΜΟΔ θα έχουν διάρκεια 12 μηνών με ετήσιο επιτόκιο 4,4%. Αυτό πιθανόν να σημαίνει ότι το SPV θα συγχωνευθεί σε βάθος μερικών μηνών με την Epsilon Net, κατά την πάγια πρακτική που ακολουθούν τα private equity funds.

Αν η δημόσια προσφορά είναι επιτυχής, ο Ι. Μίχος και η Εθνική θα εισφέρουν στην Ginger Digital τις υφιστάμενες μετοχές τους (30.035.000 μετοχές ο Ιωάννης Μίχος και 4.065.000 μετοχές η ΕΤΕ). Έτσι, το SPV θα κατέχει το 100% της Epsilon Net, με τον Ιωάννη Μίχο να διατηρεί το 55,42%, την General Atlantic να αποκτά το 29,58% και την Εθνική να διπλασιάζει το ποσοστό της σε 15% από 7,5% σήμερα.

Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική είχε option για την απόκτηση ενός πρόσθετου 7,5% της Epsilon Net από τον Ι. Μίχο μετά παρέλευση τριετίας. Με το νέο σχήμα το 7,5% επιχειρείται να το αποκτήσει από την αγορά.

Σχετικα αρθρα

Το 72% των ευρωπαϊκών εταιρειών συμπεριλαμβάνουν την αναπηρία στις εκθέσεις ESG

admin

Δ. Νομικός: Μια ανάσα από τα 60 εκατ. ευρώ ο κύκλος εργασιών – Τα επόμενα σχέδια

admin

Πώς η Αegean θα κερδίσει το «διπλό» νέο στοίχημα των πιο μακρινών προορισμών

admin

Ευρώπη: Γιατί οι πολιτικές εξελίξεις εμποδίζουν τον εξορθολογισμό των δημοσιονομικών (πίνακες)

admin

Bumble: Η εφαρμογή γνωριμιών δεν θα απαιτεί πλέον από τις γυναίκες να κάνουν την πρώτη κίνηση

admin

Τα πιο όμορφα ξενοδοχεία στη βρετανική εξοχή (pics)

admin

Μπάφετ: Ο Γκρεγκ Άμπελ θα έχει τον τελευταίο λόγο στις επενδυτικές αποφάσεις όταν φύγω

admin

Γιατί το «έξυπνο χρήμα» βλέπει… χρυσάφι στην Πληροφορική

admin

Foxconn: Πωλήσεις ρεκόρ τον Απρίλιο με έσοδα 15,83 δισ. δολάρια

admin

ΡΑΑΕΥ: Τρία εργαλεία σύγκρισης τιμών ενέργειας στην διάθεση των καταναλωτών

admin

Επίσκεψη Σι Τζινπίγνκ στο Παρίσι – Αναθέρμανση σχέσεων ζητά ο Μακρόν

admin

Ηλίας Σούσης (Wikifarmer): Από την Google, στη… Wikipedia του αγροτικού τομέα (pics)

admin