Το ποσό των 550.000 ευρώ φέρεται να κατέβαλε η πλατφόρμα X σε πρώην υπάλληλό του, αφού η Επιτροπή Εργασιακών Σχέσεων της Ιρλανδίας (WRC), έκρινε πως η απόλυσή του δεν ήταν νόμιμη.
Το ποσό των 550.000 ευρώ καλείται να καταβάλει η πλατφόρμα X σε πρώην υπάλληλο, αφού η Επιτροπή Εργασιακών Σχέσεων της Ιρλανδίας (WRC), έκρινε πως η απόλυσή του δεν ήταν νόμιμη.
Όπως αναφέρει ο Guardian, ο Γκάρι Ρούνεϊ, ο οποίος εργαζόταν στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Δουβλίνο, δεν έκανε κλικ στο «ναι» ως απάντηση στο περίφημο - που είχε στείλει ο Έλον Μασκ στους υπαλλήλους, όπου απαιτούσε μια «εξαιρετικά σκληροπυρηνική» εργασιακή κουλτούρα. Όπως χαρακτηριστικά έγραφε: «Αυτό θα σημαίνει να εργάζεσαι πολλές ώρες σε υψηλή ένταση. Μόνο οι εξαιρετικές επιδόσεις θα αποτελούν επιτυχή βαθμό».
Ο Μασκ έστειλε το - τον Νοέμβριο του 2022, λιγότερο από ένα μήνα μετά την οριστικοποίηση της εξαγοράς της πλατφόρμας ύψους 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ζητούσε από τους εργαζόμενους ή να δεχθούν τον όρο του για να χτίσουν «το νέο Twitter» ή να παραιτηθούν.
Σύμφωνα με τον ιρλανδό επόπτη, ο Μασκ δεν είχε καμία δουλειά να στείλει στους υπαλλήλους του Twitter ένα - δίνοντάς τους 24 ώρες για να κάνουν κλικ στο «ναι» για να διατηρήσουν τις δουλειές τους ή αλλιώς να παραιτηθούν οικειοθελώς. Όχι μόνο το - δεν παρείχε αρκετή ειδοποίηση στο προσωπικό, αποφάσισε το εργατικό δικαστήριο, αλλά και η αποτυχία οποιουδήποτε υπαλλήλου να κάνει κλικ στο «ναι» δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να συνιστά νομική πράξη παραίτησης. Αντίθετα, το δικαστήριο εξέτασε στοιχεία που ισχυρίζονταν ότι το - φαινόταν σχεδιασμένο είτε για να κάνει τους υπαλλήλους να συμφωνήσουν με νέους όρους απασχόλησης, είτε για να ωθήσουν τους υπαλλήλους να προσφερθούν εθελοντικά να αποχωρήσουν σε μια περίοδο μαζικών απολύσεων στο Twitter.
Ο Ρούνεϊ, ο οποίος εργαζόταν στην εταιρεία από το 2013, αφού έκανε κάνει κλικ στο «ναι», έλαβε τρεις ημέρες αργότερα, στις 19 Νοεμβρίου, άλλο - από την εταιρεία «για να αναγνωριστεί η απόφασή σας να παραιτηθείτε και να αποδεχθείτε την προσφορά οικειοθελούς αποχώρησης». Μάλιστα, η πρόσβασή του στα συστήματα του Twitter είχε απενεργοποιηθεί.
Μια εβδομάδα αργότερα, έστειλε εκείνος - για να δηλώσει ότι «σε καμία περίπτωση δεν έχω δηλώσει στο Twitter ότι παραιτούμαι από τη θέση μου, ούτε έχω δει κάποια συμφωνία αποχώρησης, πόσο μάλλον να την έχω αποδεχτεί».
Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image