Οι στόχοι της ΔΕΛΤΑ είναι συμβατοί με τον περιορισμό αύξησης της θερμοκρασίας μέχρι 1,5°C σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.
Η ΔΕΛΤΑ ανακοίνωσε την επικύρωση των βραχυπρόθεσμων στόχων μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2030, από τη διεθνή πρωτοβουλία Science Based Targets initiative (SBTi).
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι επιστημονικά τεκμηριωμένοι στόχοι της ΔΕΛΤΑ είναι συμβατοί με τον περιορισμό αύξησης της θερμοκρασίας μέχρι 1,5°C σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα, τον πιο φιλόδοξο στόχο της διαδικασίας SBTi, επί του παρόντος».
Συγκεκριμένα, η ΔΕΛΤΑ δεσμεύεται:
-Να μειώσει τις άμεσες και έμμεσες εκπομπές άνθρακα (Scope 1 & 2) κατά 42%, έως το 2030.
-Να μειώσει τις έμμεσες εκπομπές (Scope 3) κατά 25%, έως το 2030, οι οποίες αφορούν την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών, τα κεφαλαιουχικά αγαθά, καθώς και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με καύσιμα και ενέργεια.
-Να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα από τη γεωργία, τη δασοκομία και άλλες χρήσεις γης (FLAG), κατά 30,3%, έως το 2030.
-Να διασφαλίσει την αποφυγή αποψίλωσης των δασών για τα άμεσα συσχετιζόμενα βασικά προϊόντα της, με στόχο την πλήρη εφαρμογή αυτής της δέσμευσης έως τις 31 Δεκεμβρίου 2025.
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο Corporate Affairs & Sustainability Director της ΔΕΛΤΑ, Κωνσταντίνος Μεφσούτ, δήλωσε:
«Στόχος μας στη ΔΕΛΤΑ είναι να κάνουμε την καλή διατροφή προσιτή και απολαυστική για όλους, μέσω της παραγωγής προϊόντων κορυφαίας ποιότητας και διατροφικής αξίας, με σεβασμό στο περιβάλλον και την κοινωνία. Με την ένταξή μας στην πρωτοβουλία SBTi, κάνουμε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα για τη μείωση των εκπομπών, τόσο στην ίδια μας τη δραστηριότητα, όσο και κατά μήκος της εφοδιαστικής μας αλυσίδας, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην πράσινη μετάβαση του κλάδου και ευρύτερα σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα».
Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία Science Based Targets initiative (SBTi) είναι ένας διεθνής οργανισμός δράσης για το κλίμα που επιτρέπει στις εταιρείες και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα παγκοσμίως να συνεισφέρουν στην καταπολέμηση της κλιματικής κρίσης και να θέσουν στόχους μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, σύμφωνα με όσα απαιτούνται για να μετριαστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη και να επιτευχθεί ο στόχος των καθαρών μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050.