Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Κουτσούμπας: Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα περπάτησαν στους δρόμους της ειρήνης

    May 18, 2026

    Ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο: Νεκρό στέλεχος του Ισλαμικού Τζιχάντ και η 17χρονη κόρη του

    May 18, 2026

    Αιχμές Γεωργιάδη για κόμμα Καρυστιανού: Ο κύριος με το live έχει το όνομά του γραμμένο στα Ρωσικά

    May 18, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Κουτσούμπας: Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα περπάτησαν στους δρόμους της ειρήνης
    • Ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο: Νεκρό στέλεχος του Ισλαμικού Τζιχάντ και η 17χρονη κόρη του
    • Αιχμές Γεωργιάδη για κόμμα Καρυστιανού: Ο κύριος με το live έχει το όνομά του γραμμένο στα Ρωσικά
    • «Σήμερα γράφουμε ιστορία»: Συλλογή υπογραφών για το κόμμα της Καρυστιανού – Δείτε βίντεο
    • Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου
    • Ανδρουλάκης από Καππαδοκία: Έχουμε ευθύνη να διατηρήσουμε τις μνήμες ζωντανές
    • Ανατριχιαστικές αποκαλύψεις για τον Μάικλ Τζάκσον: Τον κακοποιούσαν ως παιδί, αλλά είχε μάθει να πιστεύει πως ήταν παιχνίδι
    • Πιθανό ψυχιατρικό υπόβαθρο, λέει ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών για τον Μαροκινό που παρέσυρε πεζούς στην Μόντενα
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Monday, May 18
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Πρώτο Θέμα
    Το Χρηματιστήριο Αθηνών αντιμετωπίζει σήμερα έντονες πιέσεις, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει σημαντικές απώλειες που τον οδηγούν στις 2.024 μονάδες, σημειώνοντας πτώση περίπου 1,50%.

    Χρηματιστήριο: Αποδέσμευση από την φθορά

    By adminOctober 21, 2024Updated:October 21, 2024 Πρώτο Θέμα No Comments4 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Η παύση των συνεχών απαιτητικών διαθέσεων μετοχικών πακέτων και αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίων έδωσε κάποιους βαθμούς ελευθερίας στην εγχώρια Αγορά να διορθώσει επιμέρους στρεβλώσεις και να κλείσει την εβδομάδα με μια αξιόλογη θετική απόδοση.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Επιπλέον ο τραπεζικός κλάδος έδειξε να απεμπλέκεται από το σύνδρομο της συμπεριφοράς της Εθνικής Τράπεζας στο ταμπλό η οποία παρουσιάζει ανάλογη εικόνα με αυτή της Τράπεζας Πειραιώς μετά την διάθεση των μετοχών του ΤΧΣ. Παράλληλα η πολύμηνη συσσώρευση τιμών αρχίζει σταδιακά να αποδίδει στο «χώνεμα» της προσφοράς σε μετοχές που μέσα στην χρονιά είχαν προχωρήσει σε διαθέσεις σημαντικών μετοχικών μεριδίων.

    Στο εξωτερικό το ράλι συνεχίζεται έχοντας υποστήριξη από την επιβεβαίωση της πολιτικής χαμηλότερων επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες και ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων. Την ίδια στιγμή οι γεωπολιτικές αβεβαιότητες έχουν περάσει σε δεύτερο πλάνο και έχουν υποβαθμιστεί ως προς την επίδραση τους διασκεδάζοντας κάπως τους φόβους ενίσχυσης των πληθωριστικών τάσεων.
    Στο εσωτερικό εκκινούν τα αποτελέσματα εννεαμήνου αρχής γενομένης με την Παπουτσάνης την προσεχή Τρίτη ενώ η Σαράντης θα ανακοινώσει το πρωί της Τετάρτης. Την Πέμπτη το πρωί ακολουθεί η Metlen η οποία θα ανακοινώσει το συνοπτικό σετ των βασικών σημείων των αποτελεσμάτων. Στις 45 εταιρίες που είχαν δημοσιεύσει πέρυσι αποτελέσματα είχαν καταγραφεί καθαρά κέρδη 6,98 δις ευρώ. Οι ίδιες εταιρίες στο φετινό εξάμηνο έχουν δείξει κέρδη 4,78 δις ευρώ, αναλογούσαν δηλαδή στο 68% της επίδοσης του περυσινού εννεαμήνου και δεδομένης της αυξημένης εποχικής επίδρασης του κλάδου ενέργειας και τουρισμού η υπέρβαση του περυσινού πήχη της κερδοφορίας είναι μέσα στις δυνατότητες των εταιριών.

    Ήδη 11 από αυτές τις 45 εταιρίες έχουν σημειώσει στο εξάμηνο επιδόσεις καλύτερες από το περυσινό εννεάμηνο ενισχύοντας την πιθανότητα για μια χρήση με επιδόσεις ρεκόρ. Η περίοδος των αποτελεσμάτων του γ’ τριμήνου αν και περιέχει γεγονότα σημαντικού ειδικού βάρους στο εξωτερικό με κυριότερη εξέλιξη τις εκλογές στις ΗΠΑ, μπορεί να δημιουργήσει επιμέρους αγοραστικό ενδιαφέρον ή αναδιαρθρώσεων βάση ελκυστικότητας μεγεθών.

    Τεχνικά οι 1.410 μονάδες δικαίωσαν τις ιδιότητες τους ως επίπεδο στήριξης και έδωσαν μια μικρή ώθηση προς την γνώριμη αντίσταση των 1450 μονάδων. Οι οριακές αποκλίσεις από MACD και κινητούς μέσους των 30 και 50 ημερών επανέφεραν την βραχυπρόθεσμη τάση σε ανοδική τροχιά μετά από τέσσερις ήπιες μεν ανοδικές δε συνεδριάσεις. Το βασικό χαρακτηριστικό ωστόσο και των τεσσάρων συνεδριάσεων ήταν τα διαδοχικά κλεισίματα στο υψηλό της ημερήσιας διακύμανσης ένδειξη αφύπνισης των αγοραστών οι οποίοι έδειξαν να ανακτούν το πάνω χέρι στην διαμόρφωση της τελικής εικόνας.

    Το τεχνικό ζητούμενο είναι η υπέρβαση των 1455 μονάδων το οποίο έχει στο κοντινό παρελθόν ανακόψει ανάλογες ανοδικές κινήσεις και στο οποίο αναμένουμε αύξηση της προσφοράς. Η εν λόγω αντίσταση πιθανότατα θα δοκιμαστεί την ερχόμενη εβδομάδα καθώς η μικρή αισιοδοξία στο διάγραμμα της αγοράς συνοδεύεται και από αυξανόμενους τζίρους που συναινούν στην ανοδική κίνηση.
    Τα αποτελέσματα των εταιριών στις ΗΠΑ επιταχύνουν και ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας το 40% των εταιριών του S&P θα έχει δώσει ένα αυξημένο δείγμα γραφής των οικονομικών επιδόσεων του γ’ τριμήνου. Στις κυριότερες ανακοινώσεις επισημαίνονται οι 3M, General Electric, Philip Morris, General Motors, Verizon, Alphabet, Microsoft, Snap, Visa (22/10) Boeing, CME, Coca-Cola, ΙΒΜ, AT&T, Tesla (23/10), Mastercard, Intel Corp, Amazon (24/10) και Exxon Mobil, Aon (25/10). Ως τώρα τα αποτελέσματα του χρηματοοικονομικού κλάδου ήταν στο σύνολο τους θετικά με αστερίσκους επιβράδυνσης ωστόσο ως προς τις εταιρίες οικιστικής ανάπτυξης και τον τραπεζικό κλάδο. Στο εξωτερικό εκτός από τα εταιρικά νέα το ενδιαφέρον θα εστιαστεί την προσεχή Πέμπτη στους δείκτες μεταποίησης σε Ευρώπη και Αμερική για το μήνα Οκτώβριο.

    Χωρίς το μέρισμα (0,179 ευρώ/μετοχή) θα διαπραγματεύεται από την Δευτέρα η μετοχή της Ανδρομέδας όπως και η μετοχή της Moda Bagno (0,036). Την Δευτέρα επίσης ξεκινάει η διαπραγμάτευση των μετοχών και των δικαιωμάτων συμμετοχής στην ΑΜΚ της Τράπεζας Αττικής. Την Τετάρτη οι μετοχές της ΕΛΒΕ θα διαπραγματεύονται χωρίς το μέρισμα των 40 λεπτών ανά μετοχή. Επισημαίνεται τέλος ότι στις 23 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα η προγραμματισμένη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας (προηγ. 2,85%).

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    Το δικαστικό δράμα πίσω από το μεγαλύτερο «διαζύγιο» της τεχνητής νοημοσύνης

    120-180 τ.μ., «πράσινα» και με κλειδί στο χέρι: Ποιά ακίνητα αναζητούν οι ξένοι στην Αττική το 2026

    Ο Στάρμερ στην τελική ευθεία για την έξοδο: Το Labour ψάχνει ήδη τον επόμενο πρωθυπουργό

    ΔΕΗ: Ο μεγαλύτερος καταλύτης στην ιστορία του ΧΑ — Ζήτηση έως και 15 δισ. € για την ΑΜΚ

    Alpha Bank: Δύο ταχύτητες στην παγκόσμια οικονομία λόγω Μ. Ανατολής – Ενεργειακό σοκ στην Ευρώπη, τεχνολογικό ράλι στις ΗΠΑ

    Η ηχηρή ήττα της Εθνικής τρ. στα δικαστήρια: 50.000 ευρώ καμπάνα, αναδρομικές επιστροφές και ποινή 3.000 ευρώ ανά παράβαση

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Κουτσούμπας: Σήμερα χιλιάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα περπάτησαν στους δρόμους της ειρήνης

    May 18, 2026

    Ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο: Νεκρό στέλεχος του Ισλαμικού Τζιχάντ και η 17χρονη κόρη του

    May 18, 2026

    Αιχμές Γεωργιάδη για κόμμα Καρυστιανού: Ο κύριος με το live έχει το όνομά του γραμμένο στα Ρωσικά

    May 18, 2026

    «Σήμερα γράφουμε ιστορία»: Συλλογή υπογραφών για το κόμμα της Καρυστιανού – Δείτε βίντεο

    May 18, 2026

    Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον ΥΠΕΞ της Αιγύπτου

    May 18, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.