Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    ΑΔΜΗΕ: Από 4/9 η καταβολή καθαρού υπόλοιπου μερίσματος για το 2025 – Το νέο ΔΣ

    July 17, 2026

    «Χρυσές» θα πληρώνουν τις αναρτήσεις του Τραμπ οι επενδυτές: Θέλει να τους χρεώνει με 100.000 δολάρια το μήνα για να…. τις βλέπουν πρώτοι

    July 17, 2026

    Η Lidl Ελλάς αποσπά 11 βραβεία στα Loyalty Awards 2026

    July 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • ΑΔΜΗΕ: Από 4/9 η καταβολή καθαρού υπόλοιπου μερίσματος για το 2025 – Το νέο ΔΣ
    • «Χρυσές» θα πληρώνουν τις αναρτήσεις του Τραμπ οι επενδυτές: Θέλει να τους χρεώνει με 100.000 δολάρια το μήνα για να…. τις βλέπουν πρώτοι
    • Η Lidl Ελλάς αποσπά 11 βραβεία στα Loyalty Awards 2026
    • ΕΚΤΕΡ: Υπογραφή Δεύτερης Τροποποιητικής Σύμβασης για το έργο «Infinity, Six Senses Porto Heli»
    • Στη «ζυγαριά» κοινωνικές παροχές και κίνητρα εργασίας
    • Η Ευρώπη προ του «Κινεζικού Σοκ 2.0» – Μια επερχόμενη σύγκρουση
    • EE: Νέοι κανόνες για να σταματήσει η καταστροφή απούλητων ρούχων και υποδημάτων
    • Ο Τραμπ εξετάζει κλιμάκωση κατά του Ιράν λέει το Axios – Οι ΗΠΑ στέλνουν δεκάδες αεροσκάφη στο Ισραήλ
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Friday, July 17
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Επιχειρήσεις
    henkel:-Θέτει-φιλόδοξους-κλιματικούς-στόχους-για-net-zero-εκπομπές-έως-το-2045
    Henkel: Θέτει φιλόδοξους κλιματικούς στόχους για net-zero εκπομπές έως το 2045

    Henkel: Θέτει φιλόδοξους κλιματικούς στόχους για net-zero εκπομπές έως το 2045

    By adminJanuary 13, 2025 Επιχειρήσεις No Comments5 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Tους στόχους της για τη μείωση των εκπομπών της σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας επεκτείνει σημαντικά η Henkel, αναπτύσσοντας έναν χάρτη net-zero.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Tους στόχους της για τη μείωση των εκπομπών της σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας επεκτείνει σημαντικά η Henkel, αναπτύσσοντας έναν χάρτη net-zero.

    Ήδη, όσον αφορά τους κλιματικούς μας στόχους, έχει:

    • Αυξήσει το μερίδιο της ηλεκτρικής ενέργειας που αγοράζουμε από ανανεώσιμες πηγές στο 89%.
    • Μειώσει τις εκπομπές CO₂ από την παραγωγή μας ανά τόνο προϊόντος κατά 61%.
    • Εξοικονομήσει 17% εκπομπές CO₂ από πρώτες ύλες και συσκευασίες ανά τόνο προϊόντος.
    • Συνεργαζόμενοι με πελάτες, καταναλωτές και προμηθευτές, εξοικονομήσει περισσότερους από 89 εκατομμύρια τόνους CO₂.

    Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, η Henkel θέτει ακόμα πιο φιλόδοξους στόχους:

    • μείωση των απόλυτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) του πεδίου 1 και 2 κατά 42% έως το 2030 (έτος βάσης: 2021)
    • μείωση των απόλυτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του πεδίου 3 κατά 30% έως το 2030 (έτος βάσης: 2021)
    • μείωση των απόλυτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου του πεδίου 1, 2 και 3 κατά 90% έως το 2045 (έτος βάσης: 2021)

    Οι νέοι στόχοι έχουν λάβει την έγκριση και πιστοποίηση από τον οργανισμό “Science Based Targets initiative (SBTi)”, που στηρίζει εταιρείες παγκοσμίως να θέσουν κλιματικούς στόχους net-zero σύμφωνα με τους όρους της Συμφωνίας του Παρισιού.

    «Όλοι μας πρέπει να αναλάβουμε την ευθύνη και να συμβάλουμε στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη στους 1,5°C, όπως ορίζεται στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα – και εμείς είμαστε ήδη πολύ κοντά στο να το καταφέρουμε», δήλωσε ο Carsten Knobel, Διευθύνων Σύμβουλος της Henkel. «Για αυτό το λόγο, επεκτείναμε την κλιματική μας δέσμευση στοχεύοντας στην επίτευξη μηδενικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2045, μέσω συγκεκριμένων δράσεων που καλύπτουν ολόκληρη την αλυσίδα αξίας μας».

    Οι νέοι στόχοι net – zero καλύπτουν τις εκπομπές ολόκληρης της αλυσίδας αξίας

    Σε σύγκριση με προηγούμενους κλιματικούς στόχους της Henkel, οι νέοι στόχοι net-zero καλύπτουν ένα ευρύτερο κομμάτι της αλυσίδας αξίας. Οι στόχοι καλύπτουν, πλέον, όχι μόνο τις εκπομπές των εργοστασίων παραγωγής, αλλά και τις εκπομπές του πεδίου 1 και 2 σε όλες τις λειτουργίες της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων των γραφείων, των αποθηκών, των εργαστηρίων έρευνας και ανάπτυξης, και των οχημάτων της.

    Οι στόχοι μείωσης των εκπομπών του πεδίου 3 καλύπτουν τις έμμεσες εκπομπές της Henkel σε όλο το μήκος της αλυσίδας αξίας. Εκτός από τις εκπομπές από τις πρώτες ύλες και τις συσκευασίες, οι νέοι επιστημονικοί στόχοι περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, και τις εκπομπές από τον εφοδιασμό ή την επεξεργασία των προϊόντων που βρίσκονται στο τέλος του κύκλου ζωής τους. Επιπλέον, οι στόχοι εκτείνονται πέρα από τη μείωση των εκπομπών CO2 μεμονωμένα, συμπεριλαμβάνοντας και τα επτά (7) αέρια θερμοκηπίου, όπως ορίζονται στο πρωτόκολλο του Κιότο των Ηνωμένων Εθνών.

    «Net-zero» σημαίνει την εξισορρόπηση όλων των ανθρωπογενών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου μέσω της απομάκρυνσής τους από την ατμόσφαιρα. Σύμφωνα με το “Corporate Net-Zero Standard” του SBTi, η κατάσταση αυτή ταξινομείται ως η απόλυτη μείωση των εκπομπών αερίων κατά τουλάχιστον 90% σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας (πεδία 1,2 και 3) μέσω άμεσων μέτρων μείωσης, πριν από την εφαρμογή μεθόδων εξουδετέρωσης των υπολειπόμενων εκπομπών. Παραδείγματα τέτοιων μεθόδων περιλαμβάνουν καινοτόμες τεχνολογίες δέσμευσης του άνθρακα.

    Μέγιστη μείωση εκπομπών

    Τα μέτρα άμεσης μείωσης των εκπομπών στις εγκαταστάσεις της Henkel επικεντρώνονται κυρίως στην αύξηση και βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και στην επέκταση της χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για την κάλυψη της υπόλοιπης ενεργειακής ζήτησης. Ήδη, το 89% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί η Henkel παγκοσμίως προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Μάλιστα, πρόσφατα η εταιρεία πέτυχε ένα σημαντικό ορόσημο, μετατρέποντας όλες τις παραγωγικές διαδικασίες της επιχειρηματικής μονάδας της Consumer Brands στην Ευρώπη, σε ενέργεια ουδέτερες από άνθρακα (net-zero).

    Προκειμένου να αναβαθμίσει την αξιολόγηση των εκπομπών CO2 στην αλυσίδα εφοδιασμού της, η Henkel έχει ξεκινήσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνεργασίας με τους προμηθευτές της παγκοσμίως, το “Climate Connect”. Το πρόγραμμα στοχεύει στην προώθηση της απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα κατά μήκος της αλυσίδας αξίας και των δύο επιχειρηματικών μονάδων της εταιρείας, μέσω της συλλογής δεδομένων των εκπομπών των προμηθευτών της, τόσο από τις καθορισμένες δράσεις τους για τη μείωσή των εκπομπών, όσο και για τη συνεχή αναβάθμιση των δεξιοτήτων τους.

    Ακόμα, η Henkel προσπαθεί συνεχώς να αυξήσει το ποσοστό των συστατικών της που προέρχονται από ανανεώσιμες, ανακυκλωμένες ή χαμηλών εκπομπών πρώτες ύλες, στα καταναλωτικά προϊόντα και στις τεχνολογίες των συγκολλητικών προϊόντων της.

    Ανάλογη διαδικασία ακολουθεί και για τις συσκευασίες της, συμβάλλοντας στη μείωση των εκπομπών της. Με την στρατηγική της για βιώσιμες συσκευασίες, μειώνει την ποσότητα των υλικών που χρησιμοποιεί και μεγιστοποιεί τη χρήση εναλλακτικών λύσεων για τις συσκευασίες από ανακυκλώσιμα, επαναχρησιμοποιήσιμα και χαμηλών εκπομπών υλικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το νέο σχέδιο για την συσκευασία των φυσίγγων της μονάδας Συγκολλητικών Τεχνολογιών (Adhesives) της Henkel, το οποίο προβλέπει σημαντική μείωση της χρήσης καθαρού πλαστικού και αντικατάστασης του με έως και 95% ανακυκλωμένου πλαστικού (PCR). Η πρωτοβουλία αυτή εφαρμόζεται σε όλη την Ευρώπη.

    Ωστόσο, ένα μεγάλο μέρος των εκπομπών του πεδίου 3 της Henkel παράγεται κατά την χρήση των προϊόντων της, με την εταιρεία να προσπαθεί να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να υιοθετήσουν μια πιο υπεύθυνη συμπεριφορά μέσω στοχευμένης επικοινωνίας. Σε αυτή τη φάση, οι εκπομπές αυτές δεν μπορούν άμεσα να περιοριστούν και για αυτό εξαιρούνται από τον χάρτη των στόχων net-zero. Η Henkel, όμως, συνεχίζει να εστιάζει στην εκπαίδευση των καταναλωτών, μέσα από διάφορες δράσεις της, όπως η πρωτοβουλία “It starts with us” της μονάδας Henkel Consumer Brands, η οποία παρέχει στους καταναλωτές προτάσεις για αποτελεσματικότερη και πιο βιώσιμη χρήση των προϊόντων στην καθημερινότητα τους.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    ΑΔΜΗΕ: Από 4/9 η καταβολή καθαρού υπόλοιπου μερίσματος για το 2025 – Το νέο ΔΣ

    Η Lidl Ελλάς αποσπά 11 βραβεία στα Loyalty Awards 2026

    ΕΚΤΕΡ: Υπογραφή Δεύτερης Τροποποιητικής Σύμβασης για το έργο «Infinity, Six Senses Porto Heli»

    To EFA GROUP εξαγοράζει το 100% της SSMART

    Διευρύνεται τo sell off της SpaceX – «Καπνός» πάνω από 1 τρισ. δολ.

    UM Greece: Στην 9η έκδοση της Impact Day με πρωτοβουλίες για τον Κηφισό

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    ΑΔΜΗΕ: Από 4/9 η καταβολή καθαρού υπόλοιπου μερίσματος για το 2025 – Το νέο ΔΣ

    July 17, 2026

    «Χρυσές» θα πληρώνουν τις αναρτήσεις του Τραμπ οι επενδυτές: Θέλει να τους χρεώνει με 100.000 δολάρια το μήνα για να…. τις βλέπουν πρώτοι

    July 17, 2026

    Η Lidl Ελλάς αποσπά 11 βραβεία στα Loyalty Awards 2026

    July 17, 2026

    ΕΚΤΕΡ: Υπογραφή Δεύτερης Τροποποιητικής Σύμβασης για το έργο «Infinity, Six Senses Porto Heli»

    July 17, 2026

    Στη «ζυγαριά» κοινωνικές παροχές και κίνητρα εργασίας

    July 17, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.