
Άνοδο κατά 0,56% κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στη χτεσινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1539,48 μονάδες. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 112,9 εκ. ευρώ.
Οι αψιμαχίες μεταξύ αγοραστών και πωλητών δεν κράτησαν πολύ καθώς μετά τις 11πμ οι αγοραστές ανέλαβαν την υπεροπλία και οδήγησαν το ΓΔ σε ανοδική κίνηση καταγράφοντας μάλιστα στις δημοπρασίες υψηλό ημέρας. Με οδηγό δεικτοβαρείς τίτλους όπως τον Τιτάνα, το Jumbo, την Aegean, τον ΟΛΠ αλλά και τη Eurobank από τις τράπεζες. Την ίδια ώρα, οι αποδόσεις των 10ετών τίτλων διαμορφώνονταν στο 3,282% με τις ευρωπαϊκές αγορές να κινούνται ανοδικά στον απόηχο της πρώτης ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ ως του 47ου Προέδρου των ΗΠΑ.
Έτσι, ο τραπεζικός κλάδος (+0,25%) κατέγραψε κέρδη με τη Eurobank (+1,06%) να υπεραποδίδει αλλά την Πειραιώς (-0,11%) να διαφοροποιείται. Κέρδη κατέγραψε ο Τιτάν (+3,37%), η Aegean (+5,75%), o ΟΛΠ (+3,97%), το Jumbo (+2,22%), η Autohellas (+3,92%), η Metlen (+1,12%) αλλά και η Αβαξ (+5,25%) από τη μεσαία κεφαλαιοποίηση. Στον αντίποδα, απώλειες κατέγραψε η Βιοχάλκο (-1,22%), ο ΟΠΑΠ (-1,05%), η Cenergy (-1,44%), η Lamda (-0,83%) και η ΕΛΧΑ (-0,48%). Απολογιστικά, 54 μετοχές κατέγραψαν κέρδη έναντι 39 εκείνων που υποχώρησαν.
Άλμα στους δείκτες της Wall Street μετά τις πρώτες αποφάσεις Τραμπ και υποχώρηση των 10ετών ομολόγων στο 4,53%. Ο ΓΔ του Χ.Α. συνέχισε την ανοδική του πορεία, αναρριχόμενος στις 1540 μονάδων αλλά με εμφανή τα σημάδια κόπωσης. Στις 1513 μονάδες η πλησιέστερη στήριξη, εκτιμά η Κύκλος Χρηματιστηριακή.