Θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Οτάβας και Ουάσινγκτον για την εξεύρεση συνολικής λύσης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε, «με μεγάλη ικανοποίηση», πως αποφάσισε να αναστείλει για τουλάχιστον 30 ημέρες την επιβολή δασμών στις εισαγωγές καναδικών προϊόντων, έπειτα από διαβουλεύσεις με τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό.
- Στον «πάγο» για 1 μήνα οι δασμοί Τραμπ στο Μεξικό
Όπως ανέφερε ο Τριντό μέσω Χ, ο Καναδάς δεσμεύτηκε να δημιουργήσει αξίωμα ανάλογο με του «τσάρου των συνόρων» στην κυβέρνηση Τραμπ προκειμένου να περιορίσει τις ροές παράτυπων μεταναστών και να καταπολεμήσει τη διακίνηση φαιντανύλης στα σύνορα με τις ΗΠΑ.
«Οι προτεινόμενοι δασμοί αναστέλλονται για τουλάχιστον 30 ημέρες», πρόσθεσε ο Τριντό, συμπληρώνοντας ότι θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Οτάβας και Ουάσινγκτον για την εξεύρεση συνολικής λύσης.
- Κίνα: Δασμοί έως 15% σε εισαγωγές των ΗΠΑ – Αντιμονοπωλιακή έρευνα στην Google
Ο πρόεδρος Τραμπ επιβεβαίωσε μέσω Truth Social ότι είναι «πολύ ικανοποιημένος από αυτό το πρώτο αποτέλεσμα» και ότι οι δασμοί που ανακοινώθηκαν το Σάββατο θα ανασταλούν «για 30 ημέρες» ώστε να διαπιστωθεί αν μπορεί να επιτευχθεί «τελική οικονομική συμφωνία» των ΗΠΑ με τον Καναδά. Χαρακτήρισε «δίκαιο» το αποτέλεσμα.