
Χαμηλότερα έκλεισαν τη Δευτέρα (24/2) οι αγορές της Ασίας, λίγα εικοσιτετράωρα αφότου η Wall Street κατέγραψε τη χειρότερη συνεδρίαση του έτους την περασμένη Παρασκευή (21/2), καθώς τα οικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ έδειξαν επιβράδυνση της οικονομίας και επίμονο πληθωρισμό.
Πιο αναλυτικά, ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ υποχώρησε κατά 0,37%, αφού σημείωσε υψηλό σχεδόν τριών ετών στην προηγούμενη συνεδρίασή του. Παράλληλα, ο δείκτης CSI300 της ηπειρωτικής Κίνας σημείωσε πτώση 0,26% σε ασταθείς συναλλαγές.
Οι ινδικές μετοχές συνέχισαν να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος, με τον δείκτη Nifty 50 να υποχωρεί κατά 1,01%, ενώ ο δείκτης BSE Sensex υποχώρησε κατά 0,99%.
Στη Νότια Κορέα, ο Kospi έκλεισε την ημέρα 0,35% χαμηλότερα στις 2.645,27 μονάδες, ενώ ο Kosdaq της μικρής κεφαλαιοποίησης έκλεισε με πτώση 0,17% στις 773,33 μονάδες.
Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε την ημέρα 0,14% υψηλότερα στις 8.308,20 μονάδες, σπάζοντας το σερί απωλειών πέντε συνεδριάσεων.
Οι ιαπωνικές αγορές ήταν κλειστές λόγω δημόσιας αργίας.
Στα μάκρο, το ενδιαφέρον συγκέντρωσε ο πυρήνας του πληθωρισμού της Σιγκαπούρης (υπολογίζεται χωρίς το κόστος στέγασης και ιδιωτικών μεταφορών), ο οποίος αυξήθηκε κατά 0,8% σε ετήσια βάση τον Ιανουάριο, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία. Πρόκειται για τη χαμηλότερη μέτρηση από τον Ιούνιο του 2021 και είναι χαμηλότερη από το 1,5% που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters.
Εν τω μεταξύ, ο γενικός πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 1,2% σε ετήσια βάση, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021. Η μέτρηση ήταν επίσης χαμηλότερη από το 2,15% που εκτιμούσε το Reuters.
Στις ΗΠΑ, οι τρεις βασικοί μέσοι όροι έκλεισαν χαμηλότερα την Παρασκευή (21/2), καθώς τα νέα στοιχεία αύξησαν τις ανησυχίες των επενδυτών για την οικονομία. Οι απώλειες εντάθηκαν, επίσης, εν μέσω φόβων για περαιτέρω κινήσεις πολιτικής από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει ήδη προτείνει μια σειρά από δασμούς και άλλες αλλαγές μέσα σε ένα μήνα από την ανάληψη των καθηκόντων του.