Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Τα οικονοµικά απόνερα του πολέµου στον Κόλπο

    April 13, 2026

    Ψηφιακό ευρώ: Τα ορόσημα και τι θα αλλάξει στις συναλλαγές

    April 13, 2026

    The milestones for the digital euro: When it will be put into pilot circulation, what will change in transactions

    April 13, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Τα οικονοµικά απόνερα του πολέµου στον Κόλπο
    • Ψηφιακό ευρώ: Τα ορόσημα και τι θα αλλάξει στις συναλλαγές
    • The milestones for the digital euro: When it will be put into pilot circulation, what will change in transactions
    • Ο Τραμπ ως… Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα Λέοντα γιατί «εξυπηρετεί τη ριζοσπαστική Αριστερά»
    • Benetton Ελλάς: Υποχώρηση πωλήσεων και μείωση καταστημάτων – Δύσκολη η επόμενη μέρα
    • Το Green Paradox που φοβούνται οι αγορές: Γιατί οι κρίσεις φέρνουν περισσότερα ορυκτά καύσιμα
    • Στις επενδύσεις ποντάρει η Θανόπουλος και σχεδιάζει το μέλλον 
    • Ψηφιακό ευρώ: Πότε ξεκινά η πιλοτική εφαρμογή του – Τι θα αλλάξει στις συναλλαγές
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Monday, April 13
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Διεθνή
    Μακρόν:-Γαλλία-και-Βρετανία-θα-στείλουν-στρατιωτική-αντιπροσωπεία-στην-Ουκρανία
    Μακρόν: Γαλλία και Βρετανία θα στείλουν στρατιωτική αντιπροσωπεία στην Ουκρανία

    Μακρόν: Γαλλία και Βρετανία θα στείλουν στρατιωτική αντιπροσωπεία στην Ουκρανία

    By adminMarch 27, 2025 Διεθνή No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Στρατιωτική αντιπροσωπεία στην Ουκρανία θα στείλουν Βρετανία και Γαλλία, προκειμένου να συνεργαστούν με τις ένοπλες δυνάμεις του Κιέβου για να τις βοηθήσουν να σχεδιάσουν το μέλλον, έκανε γνωστό ο Εμανουέλ Μακρόν στις δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου για το ουκρανικό.

    Μετά από συζητήσεις που είχε με τον Κιρ Στάρμερ, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως οι δυο τους «θα αναθέσουν στους επικεφαλής της άμυνάς μας να διασφαλίσουν ότι μια γαλλοβρετανική ομάδα θα πρέπει να σταλεί στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες για να συνεργαστεί πολύ στενά με τους Ουκρανούς εταίρους μας».

    Θα επικεντρωθούν στην προετοιμασία «της μορφής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων» στο μέλλον, πρόσθεσε ο Μακρόν, που έκανε λόγο για «δύναμη διαβεβαίωσης».

    Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα διαφορετικό όρο από την «ειρηνευτική» δύναμη που συζητείται μέχρι τώρα, λέγοντας ότι αυτή η δύναμη διαβεβαίωσης βρίσκεται ακόμη στη φάση του σχεδιασμού της, αλλά δεν θα είναι ειρηνευτική δύναμη.

    Ο Γάλλος πρόεδρος πρόσθεσε ότι πολλά κράτη θα συνεισφέρουν στη δύναμη αυτή, η οποία δεν θα βρίσκεται στη γραμμή επαφής, αλλά θα αναπτυχθεί σε «στρατηγικές περιοχές».

    «Θα έχουμε συζητήσεις μεταξύ των στρατιωτικών μας ηγετών για να καθορίσουμε τις τοποθεσίες, τον αριθμό των δυνάμεων που θα αναπτυχθούν για να είναι αξιόπιστη και τις δυνατότητες που θα έχει», λέει.

    «Τίποτα δεν έχει αποκλειστεί, θαλάσσιες δυνάμεις, χερσαίες δυνάμεις και αεροπορικές δυνάμεις… αυτή η δύναμη διαβεβαίωσης δεν θα πρέπει να υποκαταστήσει τις ειρηνευτικές δυνάμεις στη γραμμή επαφής ή τον ισχυρό και στιβαρό ουκρανικό στρατό».

    Ακόμη, ο Μακρόν σημείωσε πως η σημερινή συνάντηση «συμφώνησε ομόφωνα» ότι «δεν είναι τώρα η ώρα για την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας με οποιονδήποτε τρόπο».

    «Δεν μπορεί να υπάρξει άρση των κυρώσεων πριν από την εγκαθίδρυση της ειρήνης», πρόσθεσε, τονίζοντας επίσης ότι ο «συνασπισμός των προθύμων» στοχεύει «να διατηρήσει την οικονομική πίεση στον [ρωσικό] σκιώδη στόλο και σε ορισμένες βιομηχανικές της δυνατότητες και θα παραμείνουμε κινητοποιημένοι για το θέμα αυτό».

    Ο Γάλλος πρόεδρος είπε, ακόμα, ότι αποφασίστηκε να δοθεί εντολή στους υπουργούς Εξωτερικών του συνασπισμού να παρουσιάσουν, εντός τριών εβδομάδων, προτάσεις για το πώς θα μπορούσε να παρακολουθείται η κατάπαυση του πυρός.

    Ερωτηθείς σχετικά με τη χρήση των ρωσικών δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων, ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι οι Ουκρανοί δεν έχουν το δικαίωμα να τα χρησιμοποιήσουν. Θα μπορούσαν, ωστόσο, να χρησιμοποιηθούν για τη μελλοντική ανοικοδόμηση στο πλαίσιο μιας ειρηνευτικής συμφωνίας.

    «Το ζήτημα θα προκύψει με την πάροδο του χρόνου… αν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία θα πρέπει να τοποθετηθούν σε ένα ταμείο για τη διευθέτηση της μεγάλης καταστροφής που προκάλεσε η Ρωσία στην Ουκρανία» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος.

    Ειδήσεις σήμερα:

    Επεισόδιο με ιερέα στη Λαμία: Πάρκαρε σε διάβαση πεζών και έπιασε από τον λαιμό αστυνομικό που του πήρε τις πινακίδες, δείτε βίντεο

    Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: Στη φυλακή μητέρα, αδελφή και σπιτονοικοκυρά του θύματος

    Τουριστικό υποβρύχιο βυθίστηκε στην Αίγυπτο – Έξι νεκροί, εννέα τραυματίες

    admin

    Keep Reading

    Ο Τραμπ ως… Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα Λέοντα γιατί «εξυπηρετεί τη ριζοσπαστική Αριστερά»

    Θρίαμβος Μαγιάρ επί του Όρμπαν στην Ουγγαρία: Ποιοι κερδίζουν και ποιοι χάνουν από την αλλαγή σκυτάλης μετά από 16 χρόνια

    Ο Τραμπ επιτίθεται στον Πάπα Λέοντα μετά την έκκληση για τερματισμό του πολέμου: «Εξυπηρετεί τη ριζοσπαστική Αριστερά»

    WSJ: O Τραμπ εξετάζει νέες στρατιωτικές επιθέσεις στο Ιράν μετά το αδιέξοδο στις συνομιλίες

    Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον αποκλεισμό των ιρανικών λιμανιών και των Στενών του Ορμούζ με εντολή Τραμπ

    Σφοδρή σύγκρουση Νετανιάχου – Ερντογάν με αφορμή την εκεχειρία ΗΠΑ–Ιράν

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Τα οικονοµικά απόνερα του πολέµου στον Κόλπο

    April 13, 2026

    Ψηφιακό ευρώ: Τα ορόσημα και τι θα αλλάξει στις συναλλαγές

    April 13, 2026

    The milestones for the digital euro: When it will be put into pilot circulation, what will change in transactions

    April 13, 2026

    Ο Τραμπ ως… Ιησούς μετά την επίθεση στον Πάπα Λέοντα γιατί «εξυπηρετεί τη ριζοσπαστική Αριστερά»

    April 13, 2026

    Benetton Ελλάς: Υποχώρηση πωλήσεων και μείωση καταστημάτων – Δύσκολη η επόμενη μέρα

    April 13, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.