Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    Μόλις 3 πλοία πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ τις τελευταίες 12 ώρες – Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου

    April 21, 2026

    Τραμπ: Απίθανη η παράταση της εκεχειρίας με το Ιράν, αν δεν υπάρξει συμφωνία – Δεν θα βιαστώ να κάνω ένα κακό «deal»

    April 21, 2026

    Η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ – Ισραήλ στο τραπέζι των ΥΠΕΞ την Τρίτη

    April 21, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • Μόλις 3 πλοία πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ τις τελευταίες 12 ώρες – Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου
    • Τραμπ: Απίθανη η παράταση της εκεχειρίας με το Ιράν, αν δεν υπάρξει συμφωνία – Δεν θα βιαστώ να κάνω ένα κακό «deal»
    • Η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ – Ισραήλ στο τραπέζι των ΥΠΕΞ την Τρίτη
    • Κωνσταντοπούλου: Κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση στον Γ. Φλωρίδη για τις παρεμβάσεις του
    • Σε τροχιά ψηφιακού εκσυγχρονισμού το ΥΠΕΞ – Σε digital μορφή συνολικά 31 εκατ. σελίδες ιστορικού αρχείου
    • Ήπιες απώλειες στη Wall Street – Ράλι στο πετρέλαιο εν μέσω αβεβαιότητας στο Ιράν
    • ΤΗΕΟΝ: Πρόταση για μέρισμα 0,31 ευρώ ανά μετοχή
    • Η Χεζμπολάχ προειδοποιεί ότι θα παραβιάσει την «κίτρινη γραμμή» του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Tuesday, April 21
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Πολιτική
    Άμυνα,-οικονομία-και-η-στρατηγική-σχέση-Ελλάδας-Ισραήλ-στη-συνάντηση-Μητσοτάκη-και-Νετανιάχου
    Άμυνα, οικονομία και η στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ στη συνάντηση Μητσοτάκη και Νετανιάχου

    Άμυνα, οικονομία και η στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ στη συνάντηση Μητσοτάκη και Νετανιάχου

    By adminMarch 30, 2025 Πολιτική No Comments2 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Τις προκλήσεις που αφορούν από κοινού την Ελλάδα και το Ισραήλ, αλλά και τρόπους εμβάθυνσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου, κατά τη συνάντησή τους την Κυριακή στην Ιερουσαλήμ.

    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ και συζήτησαν την περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα της άμυνας.

    Ακόμη, αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και για τις προκλήσεις στη Συρία, στον Λίβανο και στην Ερυθρά Θάλασσα.

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός υπογράμμισε τη σημασία της συνδεσιμότητας και των ενεργειακών έργων κοινού ενδιαφέροντος για τη σταθερότητα στην περιοχή. Σε ό,τι αφορά στον Λίβανο, τόνισε τη σημασία της σταθερότητας στη χώρα και της τήρησης της εκεχειρίας στον νότιο Λίβανο.

    Σημείωσε ακόμα την ανάγκη απελευθέρωσης των ομήρων και παύσης των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα.

    Άμυνα, οικονομία και η στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ στη συνάντηση Μητσοτάκη και Νετανιάχου
    Άμυνα, οικονομία και η στρατηγική σχέση Ελλάδας-Ισραήλ στη συνάντηση Μητσοτάκη και Νετανιάχου

    Κατά την έναρξη της συνάντησής τους, ο Μπένιαμιν Νετανιάχου είπε: «Καλώς ήρθατε Πρωθυπουργέ, καλέ μου φίλε Κυριάκο.

    » Εδώ είναι δύο γαλάζια και λευκά που συναντιούνται. Είμαστε δύο αρχαίοι λαοί. Οι ελεύθεροι πολιτισμοί μας ξεκίνησαν από την Αθήνα και την Ιερουσαλήμ. Έχουμε κοινές αξίες και μοιραζόμαστε σήμερα ένα κοινό συμφέρον, αλλά και κοινές προκλήσεις. Πιστεύω ότι πολλές ευκαιρίες βρίσκονται ενώπιόν μας. Προσβλέπω στη συζήτηση μαζί σας.

    » Αλλάζετε την οικονομία της Ελλάδας. Διήλθαμε κι εμείς από μια παρόμοια διαδικασία. Οι δεσμοί μας ενισχύονται διαρκώς. Γνωρίζω πολλούς Ισραηλινούς που πηγαίνουν στην Ελλάδα, που επενδύουν στην Ελλάδα, κάτι που αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης. Ανυπομονώ για την ευκαιρία να συζητήσουμε τις προκλήσεις για την ασφάλεια, τις οικονομικές ευκαιρίες και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες για μια διαρκή ειρήνη στην περιοχή μας, κάτι που ξέρω ότι επιθυμείτε.

    » Από μία δημοκρατία στην Ανατολική Μεσόγειο προς μια άλλη δημοκρατία στην Ανατολική Μεσόγειο, καλώς ήρθες, φίλε».

    Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Σας ευχαριστώ, κ. Πρωθυπουργέ. Είναι πάντοτε χαρά μου να βρίσκομαι εδώ και να συζητώ μαζί σας. Πρόκειται για μια στρατηγική εταιρική σχέση που έχει σημαντικό βάθος, όπως επισημάνατε. Υπάρχουν πολλές προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε προκειμένου να επαναφέρουμε την περιοχή μας σε κατάσταση ειρήνης.

    Θέλουμε να εστιάσουμε, επίσης, στην οικονομική μας συνεργασία, αλλά και στην αμυντική μας συνεργασία, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική για εμάς στην Ελλάδα. Προσβλέπω πραγματικά στη συζήτηση που θα έχουμε. Έχουμε πάντοτε πολύ ειλικρινή και ανοιχτή επικοινωνία. Σας ευχαριστώ πολύ που με δέχεστε σήμερα στην Ιερουσαλήμ».

    admin

    Keep Reading

    Κωνσταντοπούλου: Κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση στον Γ. Φλωρίδη για τις παρεμβάσεις του

    Σε τροχιά ψηφιακού εκσυγχρονισμού το ΥΠΕΞ – Σε digital μορφή συνολικά 31 εκατ. σελίδες ιστορικού αρχείου

    ΠΑΣΟΚ: Ο Μαρινάκης είναι η επίσημη φωνή της ελληνικής κυβέρνησης και όχι της «υπόγας» του Μαξίμου»

    Φάμελλος : Μείζον θέμα για την ειρήνη και την ασφάλεια η επίλυση του Κυπριακού

    Κώστας Μπακογιάννης: «Κανονικότητα η εγκατάλειψη στην πόλη»  

    Μητσοτάκης: Παρευρέθη σε σύσκεψη στο Ηράκλειο για τα μέτρα αντιμετώπισης της λειψυδρίας

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    Μόλις 3 πλοία πέρασαν από τα Στενά του Ορμούζ τις τελευταίες 12 ώρες – Ανοδικά κινείται η τιμή του πετρελαίου

    April 21, 2026

    Τραμπ: Απίθανη η παράταση της εκεχειρίας με το Ιράν, αν δεν υπάρξει συμφωνία – Δεν θα βιαστώ να κάνω ένα κακό «deal»

    April 21, 2026

    Η συμφωνία σύνδεσης ΕΕ – Ισραήλ στο τραπέζι των ΥΠΕΞ την Τρίτη

    April 21, 2026

    Κωνσταντοπούλου: Κατέθεσε νέα επίκαιρη ερώτηση στον Γ. Φλωρίδη για τις παρεμβάσεις του

    April 20, 2026

    Σε τροχιά ψηφιακού εκσυγχρονισμού το ΥΠΕΞ – Σε digital μορφή συνολικά 31 εκατ. σελίδες ιστορικού αρχείου

    April 20, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.