Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    ΑΔΜΗΕ: Από 4/9 η καταβολή καθαρού υπόλοιπου μερίσματος για το 2025 – Το νέο ΔΣ

    July 17, 2026

    «Χρυσές» θα πληρώνουν τις αναρτήσεις του Τραμπ οι επενδυτές: Θέλει να τους χρεώνει με 100.000 δολάρια το μήνα για να…. τις βλέπουν πρώτοι

    July 17, 2026

    Η Lidl Ελλάς αποσπά 11 βραβεία στα Loyalty Awards 2026

    July 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • ΑΔΜΗΕ: Από 4/9 η καταβολή καθαρού υπόλοιπου μερίσματος για το 2025 – Το νέο ΔΣ
    • «Χρυσές» θα πληρώνουν τις αναρτήσεις του Τραμπ οι επενδυτές: Θέλει να τους χρεώνει με 100.000 δολάρια το μήνα για να…. τις βλέπουν πρώτοι
    • Η Lidl Ελλάς αποσπά 11 βραβεία στα Loyalty Awards 2026
    • ΕΚΤΕΡ: Υπογραφή Δεύτερης Τροποποιητικής Σύμβασης για το έργο «Infinity, Six Senses Porto Heli»
    • Στη «ζυγαριά» κοινωνικές παροχές και κίνητρα εργασίας
    • Η Ευρώπη προ του «Κινεζικού Σοκ 2.0» – Μια επερχόμενη σύγκρουση
    • EE: Νέοι κανόνες για να σταματήσει η καταστροφή απούλητων ρούχων και υποδημάτων
    • Ο Τραμπ εξετάζει κλιμάκωση κατά του Ιράν λέει το Axios – Οι ΗΠΑ στέλνουν δεκάδες αεροσκάφη στο Ισραήλ
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Saturday, July 18
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»PIRAEUS BANK
    Διπλή-αναβάθμιση-της-Τράπεζας-Πειραιώς-από-την-dbrs-–-Σταθερό-outlook
    Διπλή αναβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς από την DBRS – Σταθερό outlook

    Διπλή αναβάθμιση της Τράπεζας Πειραιώς από την DBRS – Σταθερό outlook

    By adminApril 1, 2025 PIRAEUS BANK No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Σε αναβάθμιση όλων των αξιολογήσεων πιστοληπτικής ικανότητας της Τράπεζας Πειραιώς προχώρησε η Morningstar DBRS, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης μακροπρόθεσμου χρέους σε BBB από BB (υψηλή). Παράλληλα, αναβάθμισε και τις μακροπρόθεσμες καταθέσεις της σε βαθμίδα BBB από ΒΒ (χαμηλή). Σε αυτό το πλαίσιο το oulook σε όλες τις αξιολογήσεις άλλαξε σε Σταθερό από Θετικό.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Μεταξύ άλλων, ο καναδικός οίκος επισημαίνει ότι οι αναβαθμίσεις αντικατοπτρίζουν την ισχυρή και συνεχώς βελτιουμένη θέση του ομίλου από άποψη κερδοφορίας και προφίλ κινδύνου, που υπογραμμίζουν τις συνεχείς βελτιώσεις στο πιστωτικό προφίλ του, με ενίσχυση κεφαλαιακών αποθεματικών παρά τις υψηλότερες διανομές μερισμάτων και τη σημαντική αύξηση των δανείων.

    Σύμφωνα με την εκτίμηση της DBRS η κερδοφορία της Πειραιώς πιθανότατα θα παραμείνει ικανοποιητική στο προσεχές μέλλον παρά τις μειώσεις επιτοκίων, τις υψηλότερες δαπάνες για προσωπικό και τις ψηφιακές επενδύσεις, αντικατοπτρίζοντας κυρίως την επέκταση του χαρτοφυλακίου των δανείων της, τις πρωτοβουλίες διαφοροποίησης εσόδων και τα μέτρα για τον περιορισμό του κόστους.

    Την ίδια ώρα, ο οίκος αναμένει ότι οι μετρήσεις ποιότητας του ενεργητικού της Τράπεζας Πειραιώς δεν θα αποκλίνουν ουσιαστικά από τα τρέχοντα επίπεδα, κάτι στο οποίο θα βοηθήσει η περαιτέρω μείωση κινδύνου σε συνδυασμό με την ισχυρότερη κάλυψη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE)  και την πιστωτική επέκταση λόγω των καλών προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, των έργων που συνδέονται με το Ταμείο Ανάκαμψης και των χαμηλότερων επιτοκίων.

    Όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι αξιολογήσεις της Πειραιώς συνεχίζουν να λαμβάνουν υπόψη το ισχυρό εγχώριο franchise της τόσο στη λιανική όσο και στην εταιρική τραπεζική και τη σταθερή της θέση σε όρους χρηματοδότησης και ρευστότητας, η οποία βασίζεται σε μια μεγάλη και σταθερή βάση καταθέσεων.

    Ωστόσο, οι αξιολογήσεις ενσωματώνουν επίσης και τη μέτρια διαφοροποίηση του επιχειρηματικού της μοντέλου, των ροών εσόδων της και της δομής των χρηματοδοτήσεών της, καθώς και τη σχετικά αδύναμη κεφαλαιακή δομή του Ομίλου, η οποία ενσωματώνει ένα ακόμα υψηλό, αν και σε πορεία ταχύτερης μείωσης, επίπεδο αναβαλλόμενων φόρων (DTCs).

    Σχετικά με την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, η DBRS εκτιμά ότι θα ενισχύσει την προσφορά προϊόντων της Τράπεζας Πειραιώς βελτιώνοντας τον βαθμό διαφοροποίησης των ροών εσόδων της, ενώ θα διασφαλίσει υψηλότερη σταθερότητα της κερδοφορίας της έναντι κάθε επιτοκιακού κύκλου, με διαχειρίσιμη αρνητική επίπτωση στην κεφαλαιοποίησή της βραχυπρόθεσμα.

    Ο οίκος σημειώνει επίσης την εκτίμησή του ότι οι κίνδυνοι εκτέλεσης της συναλλαγής θα πρέπει να είναι σχετικά διαχειρίσιμοι, δεδομένου του ιστορικό της Πειραιώς σε εξαγορές στην Ελλάδα.

    Τέλος,  η DBRS επισημαίνει ότι οι αξιολογήσεις της τράπεζας συμβαδίζουν και οι δύο με την πιστοληπτική ικανότητα BBB της ελληνικής οικονομίας, ενώ θεωρεί απίθανο να αξιολογηθεί η Πειραιώς υψηλότερα από την πιστοληπτική ικανότητα της χώρας, λόγω της συγκέντρωσής της στην εγχώρια αγορά και της σημαντικής της έκθεσης σε ελληνικά κρατικά ομόλογα.

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok

    admin

    Keep Reading

    Θ. Τζούρος (Πειραιώς): Χρηματοδότηση €100 εκατ. σε ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου της άμυνας μέσω ΕΤΕπ

    Η Πειραιώς συμμετέχει με το IRIS Payments στο EuroPA για δωρεάν και άμεσες διασυνοριακές μεταφορές χρημάτων

    Νέα συλλογική σύμβαση στην Τρ. Πειραιώς – Κατώτατος μισθός €1.700 και αυξήσεις σε όλους ως €305

    Διάκριση της Piraeus Factoring στα διεθνή FCI Awards 2026

    Δικαστικη απόφαση σταθμος: Καταδικη Τρ.Πειραιώς για κλονισμο της υγείας εργαζομένης εξαιτίας πιεστικής στοχοθεσίας

    Δικαστικη αποφαση σταθμος: Καταδικη Τρ.Πειραιώς για κλονισμό της υγείας εργαζομένης εξαιτίας πιεστικής στοχοθεσίας

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    ΑΔΜΗΕ: Από 4/9 η καταβολή καθαρού υπόλοιπου μερίσματος για το 2025 – Το νέο ΔΣ

    July 17, 2026

    «Χρυσές» θα πληρώνουν τις αναρτήσεις του Τραμπ οι επενδυτές: Θέλει να τους χρεώνει με 100.000 δολάρια το μήνα για να…. τις βλέπουν πρώτοι

    July 17, 2026

    Η Lidl Ελλάς αποσπά 11 βραβεία στα Loyalty Awards 2026

    July 17, 2026

    ΕΚΤΕΡ: Υπογραφή Δεύτερης Τροποποιητικής Σύμβασης για το έργο «Infinity, Six Senses Porto Heli»

    July 17, 2026

    Στη «ζυγαριά» κοινωνικές παροχές και κίνητρα εργασίας

    July 17, 2026
    Facebook X (Twitter)
    © 2026

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.