H πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είπε πως η ΕΕ προετοιμάζει ήδη περαιτέρω πακέτα μέτρων για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.
Οι τελωνειακοί δασμοί που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ απειλούν να καταφέρουν «μείζον πλήγμα» στην παγκόσμια οικονομία, προειδοποίησε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, διαμηνύοντας πως η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι «έτοιμη να ανταποδώσει» τα μέτρα αυτά.
- Δασμοί Τραμπ: Ο πρώτος απολογισμός από την καταιγίδα – Αρχίζει η αντεπίθεση, σοκ στις αγορές
Οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές για εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, υπογράμμισε η ίδια, στεκόμενη στο ότι θα υποφέρουν ιδίως όλες οι επιχειρήσεις. Πρόσθεσε πως η ΕΕ πέρα από το ότι έτοιμη να αντιδράσει, προετοιμάζει ήδη περαιτέρω πακέτα μέτρων για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της.
- -: Η ΕΕ ετοιμάζει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για προστασία της οικονομίας από τους δασμούς
Διαβεβαίωσε ότι η ΕΕ θα επιδείξει ενιαία στάση και θα σταθεί στο πλάι όσων πλήττονται, ενώ επέμεινε στο ότι η Ένωση είναι η δύναμη των κρατών μελών της.
The universal tariffs announced by the US are a major blow to businesses and consumers worldwide.
Europe is prepared to respond.
We’ll always protect our interests and values.
We’re also ready to engage.And to go from confrontation to negotiation ↓ https://t.co/WbXqsN4ZX7
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) April 3, 2025