«Για δεκαετίες, εμείς οι τράπεζες τι κάναμε; Σπρώχναμε προϊόντα: δάνεια, καταθέσεις, κάρτες. Αυτό τώρα, λοιπόν, με την τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει σημαντικά. Τώρα η ανάγκη είναι οι τράπεζες να γίνουν πιο ευφυείς ως οργανισμοί. Να μπορούνε να προβλέπουν την ανάγκη του πελάτη. Να πηγαίνουν με έτοιμη λύση. Αυτό, λοιπόν το πράγμα, κάνοντάς το μέσω της ΑΙ σε πραγματικό χρόνο, είναι πραγματικά επαναστατικό, στον τρόπο που ο πυρήνας του banking μετατοπίζεται»
«Ναι, οι μηχανές μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα καλύτερα από τους ανθρώπους, αλλά αυτό δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Απλά πλέον έχει μεγαλύτερη ένταση. Η αλλαγή που φέρνει η τεχνητή νοημοσύνη στον τραπεζικό τομέα δεν αποτελεί απλά έναν εκσυγχρονισμό. Είναι κάτι βαθύτερο που οδηγεί σε ριζική επανατοποθέτηση» τόνισε ο CEO της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, μιλώντας σε πάνελ στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
«Για δεκαετίες, εμείς οι τράπεζες τι κάναμε; Σπρώχναμε προϊόντα: δάνεια, καταθέσεις, κάρτες. Αυτό τώρα, λοιπόν, με την τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει σημαντικά. Τώρα η ανάγκη είναι οι τράπεζες να γίνουν πιο ευφυείς ως οργανισμοί. Να μπορούνε να προβλέπουν την ανάγκη του πελάτη. Να πηγαίνουν με έτοιμη λύση. Αυτό, λοιπόν το πράγμα, κάνοντάς το μέσω της ΑΙ σε πραγματικό χρόνο, είναι πραγματικά επαναστατικό, στον τρόπο που ο πυρήνας του banking μετατοπίζεται» επεσήμανε.
«Το 2ο είναι πως από εκεί που έχουμε επεισόδια μεμονωμένης πλέον ερχόμαστε να προβλέψουμε τις ανάγκες του πελάτη και να προτείνουμε λύσεις. Και βέβαια, από εκεί που είμασταν broker, διαμεσολαβητής συναλλαγών, πλέον θέλουμε να είμαστε δίπλα τους σε κάθε σημείο της ζωής τους και να τους συμβουλεύουμε. Συνεπώς, αυτός είναι και ο στόχος ο δικός μας: εμείς να είμαστε μία AI – powered Τράπεζα, η οποία να μπορεί όλο αυτό να το μετασχηματίσει» τόνισε.
«Προϊόντα και εργαλεία ΑΙ τα εφαρμόζουμε εδώ και καμία δεκαριά χρόνια στην Alpha Bank, αυτό που έχει αλλάξει σημαντικά είναι ότι διαχέεται σε όλα τα επίπεδα και με διαφορετικό τρόπο. Είναι η καθολικότητά της και η μεγαλύτερη ταχύτητα μας δίνει την δυνατότητα να αναβαθμίσουμε την εμπειρία του πελάτη αφενός και αφετέρου να ενισχύουμε το οπλοστάσιο των λειτουργιών μας» συμπλήρωσε.
Αναφορικά με τις fintech, ο κ. Ψάλτης αναγνώρισε πως έχουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα: έχουν τεχνολογία που πολλές φορές μπορεί να είναι πιο απλή από εκείνη της τράπεζας και να δίνουν λύσεις, αλλά είναι κοινό μυστικό πως: «το μεγαλύτερο όπλο που διαθέτουν εναντίον μας είναι ότι δεν έχουν την εποπτική πανοπλία που έχουμε εμείς, η οποία είναι πολύ βαριά». Το άλλο συν είναι η επιθετική τους εμπορική πολιτική: «Όλοι χρησιμοποιούμε υπηρεσίες fintech. Η τιμολόγηση στις περισσότερες φορές δεν είναι σωστή. Άρα η έννοια της κερδοφορίας είναι στο απώτατο μέλλον. “Ας φορτώσω εγώ πελάτες και θα δούμε μετά”. Εμείς δεν δουλεύουμε έτσι» επεσήμανε.
Για να αντιμετωπίσει την κατάσταση η Alpha Bank προχωρά στα ακόλουθα:
- Στις υπηρεσίες που προσφέρουν, θέλουμε να είμαστε αρκούντως καλοί
- Θέλουμε να κάνουμε τους πελάτες να καταλάβουν πως εμείς προσφέρουμε όλο το φάσμα των υπηρεσιών και δεν κάνουμε cherry picking
- Δεν είναι μόνο ανταγωνιστές, συνεργαζόμαστε κιόλας: Ο «Ψηφιακός Βοηθός» που βγάλαμε έχει από πίσω είναι powered by μιας ελληνικής fintech
- Αν δούμε ότι κάτι μπορεί να προσφέρει αξία, προχωρούμε σε ιδιοκτησιακή μεταβολή όπως η εξαγορά της Flexfin, που ειδικεύεται στις ΜμΕ και διεύρυνε και την πελατεία της Αlpha Bank