Close Menu
sofokleous10.gr
    What's Hot

    ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν ηλεκτρονικά μνημόνιο κατανόησης – Τα 14 σημεία της συμφωνίας

    June 18, 2026

    Απειλεί εκ νέου ο Τραμπ το Ιράν: Θα βομβαρδίσουμε ξανά εάν δεν έχουμε συμφωνία εντός 60 ημερών

    June 18, 2026

    Πιερρακάκης: «Η ισχυρή πορεία της οικονομίας δεν έχει αξία αν δεν βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη»

    June 18, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram
    Trending
    • ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν ηλεκτρονικά μνημόνιο κατανόησης – Τα 14 σημεία της συμφωνίας
    • Απειλεί εκ νέου ο Τραμπ το Ιράν: Θα βομβαρδίσουμε ξανά εάν δεν έχουμε συμφωνία εντός 60 ημερών
    • Πιερρακάκης: «Η ισχυρή πορεία της οικονομίας δεν έχει αξία αν δεν βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη»
    • Τραμπ: Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια
    • Η Fed γυρίζει σελίδα: Από τις μειώσεις επιτοκίων στο ενδεχόμενο νέων αυξήσεων
    • Πτωτικά κινήθηκαν οι τρεις βασικές δείκτες της Wall Street
    • Υποχώρηση στη Wall Street μετά το «σήμα» της Fed για πιο «σφιχτή» νομισματική πολιτική
    • Το πρώτο μήνυμα Γουόρς στην προεδρία της Fed – Τι αλλαγές φέρνει
    • Home
    • About
    • Advertise
    • Career
    • Contact
    Facebook X (Twitter) Instagram
    sofokleous10.grsofokleous10.gr
    Subscribe
    Thursday, June 18
    • Home
    • Πρώτο Θέμα
    • Οικονομία
    • Επιχειρήσεις
    • Πολιτική
    • Διεθνή
    • Ευρώπη
    • Τράπεζες
      • PIRAEUS BANK
      • ALPHA BANK
      • EUROBANK
      • NATIONAL BANK
    • Σοφοκλέους 10
    • Αγορές
    • Τοις Μετρητοίς
    • Ανάλυση
    • Videos
    • Opinion LEADERS
    • CryptoNews
    sofokleous10.gr
    Home»Διεθνή
    Δημοκρατικός-γερουσιαστής-ταξίδεψε-στο-Σαλβαδόρ-για-να-πιέσει-να-απελευθερωθεί-o-Αμερικανός-που-απελάθηκε-άδικα
    Δημοκρατικός γερουσιαστής ταξίδεψε στο Σαλβαδόρ για να πιέσει να απελευθερωθεί o Αμερικανός που απελάθηκε άδικα

    Δημοκρατικός γερουσιαστής ταξίδεψε στο Σαλβαδόρ για να πιέσει να απελευθερωθεί o Αμερικανός που απελάθηκε άδικα

    By adminApril 17, 2025 Διεθνή No Comments3 Mins Read
    Share
    Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Email

    Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Κρις Βαν Χόλεν βρισκόταν χθες Τετάρτη στο Ελ Σαλβαδόρ για να «ασκήσει πίεση» προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος κάτοικος των ΗΠΑ ο οποίος απελάθηκε εξαιτίας «λάθους» κι είναι έγκλειστος σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, παρότι με αποφάσεις της η αμερικανική δικαιοσύνη έδωσε εντολή να επιστρέψει στην αμερικανική επικράτεια.

    Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης
    Προσθέστε το sofokleous10.gr στο Google

    Μέσω YouTube, ο γερουσιαστής της πολιτείας Μέριλαντ (ανατολικά) δήλωσε πως συναντήθηκε με τον Σαλβαδοριανό αντιπρόεδρο Φέλιξ Ουγιόα και του ζήτησε να του επιτραπεί να δει τον Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία, ο οποίος οδηγήθηκε στα μέσα του Μαρτίου στη φυλακή υψίστης ασφαλείας CECOT, αφού κατηγορήθηκε πως ανήκει στη συμμορία MS-13.

    Σύμφωνα με τον Βαν Χόλεν, ο αντιπρόεδρος Ουγιόα του απάντησε πως «δεν είναι σε θέση να το κάνει», ούτε μπορεί να «διευθετήσει» το να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία «ώστε να ερωτηθεί (ο Αμπρέγο Γκαρσία) πώς είναι και να ενημερωθεί η οικογένειά του».

    I just landed in San Salvador a little while ago, and I look forward to meeting with the team at the U.S. embassy to discuss the release of Mr. Abrego Garcia.

    I also hope to meet with Salvadoran officials and with Kilmar himself. He was illegally abducted and needs to come home. pic.twitter.com/MzKe7U8Wwr

    — Senator Chris Van Hollen (@ChrisVanHollen) April 16, 2025

    Σαλβαδοριανός, παντρεμένος με Αμερικανίδα, πατέρας μικρού παιδιού, κάτοικος Μέριλαντ, ο Αμπρέγο Γκαρσία ήταν ανάμεσα στους 250 και πλέον άνδρες που απελάθηκαν στο Ελ Σαλβαδόρ από την κυβέρνηση Τραμπ, που κατηγόρησε τους περισσότερους πως ανήκαν στη συμμορία Tren de Aragua, ιδρυθείσα στη Βενεζουέλα κι αναγορευθείσα «τρομοκρατική» οργάνωση από την Ουάσιγκτον τον Φεβρουάριο.

    Κατόπιν, η κυβέρνηση Τραμπ παραδέχτηκε στη δικαιοσύνη πως η απέλασή του ήταν αποτέλεσμα «διοικητικού λάθους», καθώς ένταλμα σύλληψης σε βάρος του για την απέλασή του στο Σαλβαδόρ ακυρώθηκε τελεσίδικα από ομοσπονδιακό δικαστήριο το 2019.

    Ωστόσο πρόσθεσε πως δεν είναι σε θέση να διορθώσει το λάθος αυτό, καθώς ο Κίλμαρ Αμπρέγο Γκαρσία είναι πλέον κρατούμενος των σαλβαδοριανών αρχών.

    «Ρώτησα τον αντιπρόεδρο, αφού ο Αμπρέγο Γκαρσία δεν διέπραξε κανένα έγκλημα, αφού τα αμερικανικά δικαστήρια αποφάνθηκαν πως απελάθηκε παράνομα από τις ΗΠΑ, κι αφού η κυβέρνηση του Σαλβαδόρ δεν έχει καμιά απόδειξη πως είναι μέλος της MS-13, γιατί το Σαλβαδόρ συνεχίζει να τον κρατά στη CECOT; Κι η απάντησή του ήταν πως η κυβέρνηση Τραμπ πληρώνει το Σαλβαδόρ, την κυβέρνηση του Σαλβαδόρ, για να τον κρατά στη CECOT», τόνισε ο Βαν Χόλεν.

    «Ζητώ από τον πρόεδρο (σ.σ. του Σαλβαδόρ Ναγίμπ) Μπουκέλε να κάνει αυτό που πρέπει και να επιτρέψει να βγει από τη φυλακή ο Αμπρέγο Γκαρσία, άνθρωπος που δεν κατηγορείται για κανένα έγκλημα, που δεν καταδικάστηκε για κανένα έγκλημα και απήχθη παράνομα στις ΗΠΑ», πρόσθεσε ο γερουσιαστής. «Θα συνεχίσω να ασκώ πίεση».

    Κατά τη διάρκεια συνάντησής τους με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο τη Δευτέρα, ο πρόεδρος του Σαλβαδόρ διαβεβαίωσε «πως δεν είναι σε θέση» να στείλει «πίσω στις ΗΠΑ» οποιονδήποτε «τρομοκράτη», αναφερόμενος στον Αμπρέγο Γκαρσία.

    I just met with the Vice President of El Salvador as we fight for the return of Kilmar Abrego Garcia. I’m speaking to the press now with the latest on our efforts.

    Tune in here: https://t.co/lkB5v8BQEe

    — Senator Chris Van Hollen (@ChrisVanHollen) April 16, 2025

    Ακολουθήστε μας στα social media!
    Facebook X LinkedIn TikTok
    admin

    Keep Reading

    ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν ηλεκτρονικά μνημόνιο κατανόησης – Τα 14 σημεία της συμφωνίας

    Απειλεί εκ νέου ο Τραμπ το Ιράν: Θα βομβαρδίσουμε ξανά εάν δεν έχουμε συμφωνία εντός 60 ημερών

    Η Fed γυρίζει σελίδα: Από τις μειώσεις επιτοκίων στο ενδεχόμενο νέων αυξήσεων

    Τραμπ για Νετανιάχου: Είπα στον «Μπίμπι» ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος ήταν να ρίξουν ένα πυρηνικό όπλο στο κέντρο του Ισραήλ

    Οι Αμερικανοί έδωσαν στη δημοσιότητα τη συμφωνία με το Ιράν: Ανοίγουν τα Στενά του Ορμούζ, αίρονται όλες οι κυρώσεις

    Axios: ΗΠΑ και Ιράν εξετάζουν το ενδεχόμενο να υπογράψουν ηλεκτρονικά ακόμη και σήμερα τη συμφωνία

    Add A Comment

    Comments are closed.

    Follow @x
    Latest Posts

    ΗΠΑ και Ιράν υπέγραψαν ηλεκτρονικά μνημόνιο κατανόησης – Τα 14 σημεία της συμφωνίας

    June 18, 2026

    Απειλεί εκ νέου ο Τραμπ το Ιράν: Θα βομβαρδίσουμε ξανά εάν δεν έχουμε συμφωνία εντός 60 ημερών

    June 18, 2026

    Πιερρακάκης: «Η ισχυρή πορεία της οικονομίας δεν έχει αξία αν δεν βελτιώνει την καθημερινότητα του πολίτη»

    June 18, 2026

    Τραμπ: Δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια

    June 17, 2026

    Η Fed γυρίζει σελίδα: Από τις μειώσεις επιτοκίων στο ενδεχόμενο νέων αυξήσεων

    June 17, 2026
    Facebook X (Twitter) Instagram Pinterest
    © 2026 ThemeSphere. Designed by ThemeSphere.

    Type above and press Enter to search. Press Esc to cancel.